irak-sigkrouseis

24/06/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: 1075 νεκροί σε 15 μέρες

Η λίστα του θανάτου, περιλαμβάνει και τα θύματα που αποδεδειγμένα εκτελέστηκαν μαζικά από τους ενόπλους του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε.
      Pin It

Πάνω από 1000 άνθρωποι, πολλοί εξ αυτών άμαχοι, έχασαν την ζωή τους και άλλοι τόσοι τραυματίστηκαν στις επιθέσεις που έχουν εξαπολύσει οι ισλαμιστές στο Ιράκ από τις 5 έως τις 22 Ιουνίου, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, που οι 757 εξ αυτών στις επαρχίες Νινευή, Ντιγιάλα και Σαλαχουντίν και οι υπόλοιποι στη Βαγδάτη και το νότιο Ιράκ. Η λίστα αυτή του θανάτου, είπε ο Ρούπερτ Κολβιλ, εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού, περιλαμβάνει και τα θύματα που αποδεδειγμένα εκτελέστηκαν μαζικά από τους ενόπλους του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε, αλλά και κρατούμενους, αστυνομικούς και στρατιώτες, που ήταν εκτός των πεδίων των μαχών.

«Θα συγκεντρωθούν αποδεικτικά στοιχεία» είπε ο Κόλβιλ, «όπως γινόταν όλα αυτά τα χρόνια και στη Συρία, εναντίον όσων διαπράττουν εγκλήματα και ελπίζουμε μια ημέρα να καθίσουν όλοι στο εδώλιο… αλλά είναι προφανές ότι αυτό είναι πιο δύσκολο για τα μέλη οργανώσεων όπως το ΙΚΙΛ».

Εκτός από τις εκτελέσεις, υπάρχουν συνεχείς αναφορές και για απαγωγές στις βόρειες επαρχίες και την Βαγδάτη, όπως των 48 Τούρκων πολιτών όταν κατελήφθη η Μοσούλη από τους ισλαμιστές και 40 εργάτες από την Ινδία. Το ΙΚΙΛ έχει μεταδώσει μέσω διαδικτύου δεκάδες βίντεο που δείχνουν βασανιστήρια, αποκεφαλισμούς και εκτελέσεις όχι μόνο στρατιωτών και αξιωματικών αλλά και απλών πολιτών που γίνονται στόχοι λόγω της θρησκείας τους ή της καταγωγής τους, μεταξύ αυτών, Τουρκμένοι, Σιίτες ή Χριστιανοί. Και οι ιρακινές δυνάμεις διαπράττουν εγκλήματα, υποστηρίζει ο ΟΗΕ, αναφέροντας εκτελέσεις κρατουμένων, όπως η μη επιβεβαιωμένη 100% εκτέλεση 31 συλληφθέντων στο αστυνομικό τμήμα της πόλης Ταλ Αφάρ, στις 15 Ιουνίου.

 

efsyn.gr

Scroll to top