25/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ουδέτερη Αστυνομία!

      Pin It

Του Πέτρου Μανταίου

 

Καλό κι αυτό! Αστραψαν, βρόντηξαν, έδειραν, τραυμάτισαν, κατέστρεψαν, την Παρασκευή στη Νέα Φιλαδέλφεια, οι «ορίτζιναλ» ΑΕΚτζήδες, οι οπαδοί του γηπέδου-Μελισσανίδη, οι κάποιοι από αυτούς τέλος πάντων, αφού άλλα κάνουν ως… αγέλη και άλλα λένε κατ’ ιδίαν άμα τους ξεμοναχιάσεις, οι σούξου μούξου μανταλάκια που έλεγε κι ο αξέχαστος φίλος μου, ο Αντώνης Ταβάνης. Αλλά, όλα κι όλα, η Αστυνομία… ουδέτερη, αμερόληπτη, όπως πάντα! Καλό κι αυτό! Μέσα στην πίκρα των ημερών, να λέμε και κανένα… καλό να περνά η ώρα.

 

«Τι σας νοιάζει; Ενα στέκι αναρχικών είναι…» απαντούσε αμερόληπτος και ουδέτερος αστυνομικός σε απεγνωσμένες εκκλήσεις κατοίκων να επέμβει η Αστυνομία (προχθεσινή «Εφ.Συν.»), για να μην έχουμε χειρότερα. Οχι πως αν επενέβαινε η Αστυνομία, τα πράγματα, κατά… φυσικό δίκαιο, θα γινόντουσαν καλύτερα. Αλλά -λέμε τώρα- η πολλή ουδετερότητα και αμεροληψία, ενδεχομένως (ενδεχομένως, λέω), βλάπτει σοβαρά την υγεία. Διότι, αναμφιβόλως, βλάπτεται η υγεία, εάν πλήττεται με κυβόλιθους και πυροσβεστήρες η… νοημοσύνη μας.

 

Ασε το άλλο, το μέγα των αστυνομικών επιχείρημα (σε κύκλους αυτοί∙ συρτό, καλαματιανό χόρευαν; θα σας γελάσω!): Δυσκολεύονταν, λέει, «να ξεχωρίσουν ποιος είναι ποιος, γιατί και οι οπαδοί της ORIGINAL είναι αναρχικοί…». Αυτό δεν είναι ουδετερότης, είναι κρίση Σολομώντος: άσε τους μισούς να βγάλουν τα μάτια στους άλλους μισούς, αφού και οι μισοί και οι άλλοι μισοί είναι με τους… άλλους. Οχι Καραγκιόζηδες (ο Καραγκιόζης είναι σοβαρή ιστορία!). Καραγκιοζιλίκια, που είναι και αμερόληπτα και ουδέτερα. Είναι και… ποιητικά: Οι δράστες, λέει, των επεισοδίων (οι επιτιθέμενοι) σκάρωναν και… λυρικά συνθήματα του είδους: «Εδώ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εδώ θα σας… αυτώσουμε τις μάνες και τα αδέλ-φι-α». Προς… ομοφυλοφιλικό μου ακούγεται, αλλά τέλος πάντων. Ασε που δεν κατάλαβα, εν τέλει, ποιοι θέλουν και ποιοι δεν θέλουν το γήπεδο. Τι να κάνει και η Αστυνομία; Το γύρισε στο… ουδέτερο.

 

Scroll to top