25/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εσπασε το «μπλόκο Μιχαλολιάκου» στην ανάκριση

      Pin It

Ξεμπλόκαρε χθες η διαδικασία της ανάκρισης για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, καθώς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, κάνοντας δεκτή τη σχετική εισαγγελική πρόταση, απέρριψε την αίτηση εξαίρεσης των ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου καθώς και του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου που είχε καταθέσει ο προφυλακισμένος αρχηγός του νεοναζιστικού κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος.

 

Η αίτηση εξαίρεσης είχε καθυστερήσει τη διαδικασία για περίπου δέκα ημέρες, καθώς εφόσον εκκρεμούσε δεν μπορούσε να εκτελεστεί καμία ανακριτική πράξη, με αποτέλεσμα οι χρυσαυγίτες που επρόκειτο να απολογηθούν να παίρνουν ο ένας μετά τον άλλον προθεσμίες.

 

Σήμερα ωστόσο αναμένεται να προσέλθουν για απολογία η Ελένη Ζαρούλια και ο Κώστας Μπαρμπαρούσης. Αμφότεροι αντιμετωπίζουν την κακουργηματική κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

 

Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση εξαίρεσης που απορρίφθηκε ήταν η τρίτη κατά σειρά. Είχαν προηγηθεί αυτές του προφυλακισμένου βουλευτή Γιάννη Λαγού και του Ηλία Κασιδιάρη που είχαν την ίδια τύχη.

 

Scroll to top