25/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο νόμος του χουλιγκάνου

Οπαδοί με άγριες διαθέσεις ματαίωσαν τη δημόσια συζήτηση για το Ρυθμιστικό Σχέδιο.
      Pin It

Των Δημήτρη Αγγελίδη, Στέργιου Ζιαμπάκα, Αφροδίτης Τζιαντζή

 

Αλλη μια ανοιχτή, δημόσια συζήτηση για το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας, το Αλσος της Ν. Φιλαδέλφειας και το γήπεδο της ΑΕΚ, συζήτηση στην οποία καλούσαν ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Φιλαδέλφειας–Χαλκηδόνας Αρης Βασιλόπουλος και ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης, δεν έγινε δυνατό να πραγματοποιηθεί, εξαιτίας της παρουσίας περίπου 200 οπαδών που είχαν μπει στο αμφιθέατρο του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού της Διασποράς με εμφανώς άγριες διαθέσεις, ενώ η παρουσία της αστυνομίας ήταν εξαιρετικά διακριτική και δεν μπορούσε να διασφαλίσει την αναίμακτη διεξαγωγή της συζήτησης.

 

Γύρω στις 7.00, οι οπαδοί που ήταν συγκεντρωμένοι έξω στο πεζοδρόμιο, μπήκαν στον χώρο, κατέλαβαν το ένα τρίτο της κερκίδας και μέρος του προαυλίου και άρχισαν να προπηλακίζουν κατοίκους, να φωνάζουν συνθήματα («εδώ στη Φιλαδέλφεια – εδώ θα σας γαμήσουμε τις μάνες και τ’ αδέλφια» και άλλα παρόμοια) και να παρεμποδίζουν την έναρξη της εκδήλωσης, μπερδεύοντας μια δημόσια συζήτηση με ποδοσφαιρικό αγώνα.

 

«Δεν είναι δυνατόν να γίνει η εκδήλωση υπό τις παρούσες συνθήκες». Με αυτή τη φράση οι διοργανωτές ανακοίνωσαν την αναβολή της συζήτησης. Στο άκουσμα της ανακοίνωσης, οι οπαδοί εκστασιάστηκαν σαν να είχε βάλει γκολ η ομάδα τους και ξέσπασαν σε ιαχές και συνθήματα, προπηλακίζοντας τον κόσμο που αποχωρούσε.

 

Είναι η τέταρτη φορά σε έναν μήνα που ματαιώνεται προγραμματισμένη συζήτηση για το Ρυθμιστικό, αλλά η πρώτη φορά που ματαιώνεται συζήτηση στην οποία καλούν εκλεγμένες δημοτικές αρχές. Είναι χαρακτηριστικό πως ο εκλεγμένος δήμαρχος και συνδιοργανωτής Αρης Βασιλόπουλος δεν κατάφερε να έρθει στον χώρο, καθώς, όπως καταγγέλλει, η αστυνομία τού είπε πως δεν μπορούσε να πλησιάσει.

 

«Πώς είναι δυνατόν να μην μπορούμε να συζητήσουμε στην ίδια μας την πόλη, να μας το απαγορεύουν μια χούφτα τραμπούκοι;», συζητούσαν μεταξύ τους οι κάτοικοι και αναρωτιούνταν ποια θα είναι η επόμενη μέρα στο θέμα του γηπέδου.

 

…………………………………………………………..

 

Αρης Βασιλόπουλος στην «Εφ.Συν.»

 

«Ζούμε μαύρες μέρες για τη δημοκρατία στην πόλη μας. Τα γεγονότα στη Φιλαδέλφεια θυμίζουν τις πιο σκοτεινές εποχές μετά τον εμφύλιο. Κινδυνεύει το άλσος και δεν μπορούμε να κάνουμε μια συζήτηση. Εχει τεράστια ευθύνη η αστυνομία, με την οποία έγινε συνεννόηση να υπάρχει μια κλούβα στο σημείο. Τη στιγμή που κατευθυνόμουν προς τα εκεί, μου είπε η αστυνομική διευθύντρια ότι δεν μπορώ να πλησιάσω στο σημείο. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το ιδιότυπο φασιστικό καθεστώς που δεν επιτρέπει τη συνάθροιση και τη συζήτηση στην πόλη μας, ένα καθεστώς που δεν είναι τυχαίο ότι έσπευσε να το επικροτήσει η Χρυσή Αυγή. Αυτό πρέπει να τελειώσει. Πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και η αστυνομία και η πλευρά της ΑΕΚ».

 

………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

«Παιάνες» Περίανδρου υπέρ οπαδών ΑΕΚ

 

«Χαιρετίζουμε συναγωνιστικά την “επίσκεψη” στην Πρεζοφωλιά Στρούγκα των συναγωνιστών οπαδών της Α.Ε.Κ. Aν και δεν υποστηρίζουμε καμία ομάδα τέτοιες ευχάριστες εκπλήξεις είναι άξιες συγχαρητηρίων. Καμιά πρεζοφωλιά να μην υπάρχει Πουθενά». Οι «Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές» με ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα τους χθες παρεμβαίνουν στα επεισόδια της Παρασκευής στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι σκληροί του δεύτερου κύματος των νεοναζί, με το κείμενό τους δίνουν τη δική τους ερμηνεία για τα δραματικά γεγονότα και προειδοποιούν για νέα χτυπήματα. «Το αντιφασιστικό θράσος πυροδότησε τα επεισόδια», τιτλοφορούν το κείμενο οι θαυμαστές του Περίανδρου: «Με την πλήρη κάλυψη της τοπικής αρχής που είναι προσκείμενη στον Σύριζα, αγνόησαν την προσφυγιά συνεχίζοντας το ανθελληνικό τους έργο. Ο μοναδικός λόγος που τάσσονται εναντίον του γηπέδου είναι το άπλετο μίσος για οτιδήποτε θυμίζει τον ξεριζωμένο ελληνισμό της Μικράς Ασίας».

 

ΟΙ ΑΜΕ εδώ και χρόνια καλούν σε «ανακατάληψη» των περιοχών και ανακήρυξη «αυτόνομων εθνικιστικών ζωνών σε όλα τα μέρη της ελληνικής επικράτειας». Ως τέτοια κίνηση χαιρετίζουν και την επίθεση στη Στρούγκα την Παρασκευή: ο χώρος τελεί υπό «κατάληψη γελοίων αντιφασιστών» σε συνεργασία με «παρακρατική συμμορία Λαϊκή συνέλευση Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας». Ετσι, παρόλο που οι ίδιοι αποποιούνται κάθε ευθύνη, χαιρετίζουν την «ευχάριστη έκπληξη». «Οι δράσεις στην κατάληψη Στρούγκα απέδωσαν καρπούς», γράφουν. «Είχαμε προειδοποιήσει πως επέρχεται λαϊκή οργή που θα εκφραστεί την κατάλληλη στιγμή όπως πρέπει. Μετά τα συνθήματα ήρθε το ξύλο κι η φωτιά. Οι οπαδοί της ΑΕΚ μίλησαν και με το παραπάνω. Αντιφασίστες κερατάδες δεν σας χωράει ο τόπος. Πίσω στις τρύπες σας».

 

Ντ.Δ.

 

 

Scroll to top