25/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Το τρίτο και καλύτερο άλμπουμ της Λάνα Ντελ Ρέι

Μυστηριώδης και sexy

      Pin It

Ατμοσφαιρικό και ιδιαίτερο. Σαγηνευτικό σαν την ίδια και σέξι αλλά με έναν τρόπο που δεν μοιάζει με τις άλλες πρωταγωνίστριες της ποπ, το νέο άλμπουμ της Λάνα Ντελ Ρέι είναι φανερό πως κάνει ήδη τη διαφορά στις τελευταίες κυκλοφορίες. Τραγούδια που μοιάζουν με ψιθύρους και ηχογραφήσεις προορισμένες για βραδινές ακροάσεις είναι αυτά που επέλεξε η Λάνα για τον νέο της δίσκο με τίτλο «Ultraviolence», που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα. Είναι σαφές πως η 28χρονη Νεοϋορκέζα θέλει να δείχνει πια πιο περίπλοκη και μυστηριώδης. Και το καταφέρνει.

 

Ηχογραφημένο στο Easy Eye Sound Studio του Νταν Αουερμπαχ στο Nάσβιλ, με τον ίδιο να κάνει την παραγωγή στο μεγαλύτερο μέρος του άλμπουμ (μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για τον τραγουδιστή και κιθαρίστα του συγκροτήματος Black Keys), το «Ultraviolence» θα έλεγε κανείς πως είναι το ιδανικό τρίτο άλμπουμ για μια τραγουδίστρια που με το πλατινένιο της «Born To Die» δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες: ώς τώρα έχει ξεπεράσει τα 7 εκατομμύρια πωλήσεις, τα 12 εκατομμύρια αντίτυπα το σινγκλ. Εκανε ντεμπούτο στο #1 των iTunes σε 80 χώρες (ανάμεσά τους φυσικά οι ΗΠΑ και Αγγλία), ενώ στο YouTube μετρά ήδη δεκάδες εκατομμύρια views (σκεφτείτε πως μόνο το βιντεοκλίπ του «West Coast» έχει κιόλας ξεπεράσει τα 8 εκατομμύρια views). Πριν από μερικές μέρες έκανε πρεμιέρα το νέο της κλιπ για το «Shades Of Cool», που γυρίστηκε στο Λος Αντζελες, οπότε αναμένεται ένα ακόμα ρεκόρ.

 

Αναμφίβολα βέβαια το «Ultravio- lence» θα ξαναπροκαλέσει πολύ περισσότερη κουβέντα από το προηγούμενο, καθώς εδώ η Αμερικανίδα κουκλίτσα δεν κυνηγάει απλώς το σουξέ, αλλά αναζητά βαθύτερα νοήματα και σκάβει όσο μπορεί το παρελθόν της. Με τη γνώριμη, αργή, νωχελική της ερμηνεία, πατά σε ρετρό μονοπάτια, αποθεώνει στους στίχους τα «μεγάλα» συναισθήματα και δείχνει πως η φωνή της είναι εξαιρετικά ανθρώπινη και γλυκιά. «Είναι λίγο πιο λιτό αλλά έχει κι αυτό την ίδια κινηματογραφική και σκοτεινή ατμόσφαιρα. Το έφτιαξα σε αργούς ρυθμούς αλλά πραγματικά μου αρέσει ό,τι έχω κάνει», είπε η ίδια.

 

Τα κομμάτια «West Coast» (πρώτο σινγκλ), «Shades of Cool», «Ultraviolence» και «Brooklyn Baby» έχουν πάρει τον δρόμο τους και αποτελούν την πρώτη επιτυχημένη τετράδα του «Ultraviolence». Ωστόσο, η μεγάλη γοητεία του άλμπουμ κρύβεται στο «Pretty When You Cry», όπου τραγουδά «I’m stronger than all my men except for you» (είμαι πιο δυνατή από όλους μου τους άντρες εκτός από σένα), στο «Sad Girl» που περιγράφει την οδύνη ενός κοριτσιού που γίνεται το τρίτο πρόσωπο σε μια σχέση, το εξαιρετικό «Other woman», με το οποίο κλείνει το άλμπουμ, και στο «Money Power Glory», που αποκαλύπτει τη δική της προσωπική μάχη με το τρίπτυχο «Χρήμα-Δύναμη-Δόξα» και με γενναίο σαρκασμό παραδέχεται:

 

«I want money, power and glory

 

I want money, and all your power, all your glory

 

Hallelujah! I wanna take you for all that you got

 

Hallelujah! I’ m gonna take them for all that they got».

 

Μ.Κ.

 

Scroll to top