26/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Κινητοποιήσεις παμπειραϊκης - συνδικάτων το δεύτερο 15ήμερο του Ιουλίου

Μέτωπο ενάντια στο ξεπούλημα του ΟΛΠ

      Pin It

Της Χριστίνας Παπασταθοπούλου

 

Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στον ΟΛΠ με ένα και κύριο αίτημα: «όχι στην πώληση του λιμανιού». Συμπαραστάτης τους, η Παμπειραϊκή Επιτροπή Κατά της Ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, η οποία συνεδρίασε την Τρίτη σε αίθουσα του Οργανισμού.

 

Στη σύσκεψη της Επιτροπής συμμετείχαν εκπρόσωποι κοινωνικών, αυτοδιοικητικών, επαγγελματικών, συνδικαλιστικών και παραγωγικών φορέων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, εκπροσωπώντας τη συντριπτική πλειοψηφία της πόλης, οι οποίοι τάχθηκαν ενάντια στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ μέσω ΤΑΙΠΕΔ που προωθεί η κυβέρνηση, αλλά και κατά οποιασδήποτε μορφής ιδιωτικοποίησης που οδηγεί στην απώλεια του δημόσιου χαρακτήρα του Οργανισμού. Επίσης τονίστηκε η ανάγκη να υπάρξει απάντηση στους «ψεύτικους ισχυρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με τη συμβολή της Cosco στην ανάπτυξη του ΟΛΠ».

 

Στη διάρκεια της σύσκεψης η Γραμματεία της Παμπειραϊκής Επιτροπής έκανε αναλυτική αποτίμηση της έως τώρα δράσης της και επισήμανε την ανάγκη να ενταθούν οι πρωτοβουλίες και οι κινητοποιήσεις έτσι ώστε να αναδειχθεί το επόμενο χρονικό διάστημα σε κεντρικό ζήτημα για την περιοχή του Πειραιά, τον λαό, την κοινωνία και τους φορείς της πόλης η στρατηγική σημασία της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΛΠ.

 

Στη συζήτηση ανάμεσα στους φορείς, ανταλλάχθηκαν απόψεις για την καλύτερη οργάνωση της δράσης της Παμπειραϊκής Επιτροπής στους τομείς της ενημέρωσης και της πληροφόρησης των πολιτών, τη στήριξη και μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ συμφωνήθηκε η διεύρυνση της Γραμματείας της Παμπειραϊκής Επιτροπής με τη συμμετοχή εκπροσώπων των νεοεκλεγμένων δημοτικών και αυτοδιοικητικών αρχών, συνδικάτων και άλλων επαγγελματικών φορέων της πόλης.

 

[email protected]

 

Scroll to top