26/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΤΖΕΝΤΑ

      Pin It

Τα μουσεία… χιουμοριστικά

 

Η έκθεση «Ο κόσμος των μουσείων: μια χιουμοριστική ματιά», με γελοιογραφίες του Geir Helgen, ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή (27/6) στο «Σπίτι της Κύπρου» (Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα). Ο Helgen είναι γλωσσολόγος, ιστορικός και αρχαιολόγος, με πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία σε μουσεία της Νορβηγίας, αλλά και εξαιρετικός ερασιτέχνης γελοιογράφος. Τα σκίτσα του καταγράφουν και σατιρίζουν με εύστοχο τρόπο πώς βλέπουν τα μουσεία οι επισκέπτες τους καθώς και όσοι εργάζονται σε αυτά. Η έκθεση παρουσιάζεται από το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Σπίτι της Κύπρου και τη Διεθνή Επιτροπή Περιφερειακών Μουσείων του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων.

 

…………………………………………….

 

Η «Ζαράφα» στο Athens Open Air Film Festival

 

Στην πλατεία Μεσολογγίου στο Παγκράτι μεταφέρεται απόψε η δράση του φεστιβάλ. Θα προβληθεί «To Μεγάλο Ταξίδι της Ζαράφα», ένα από τα καλύτερα φιλμ κινουμένων σχεδίων των τελευταίων χρόνων. Μικροί-μεγάλοι θα ταξιδέψουν στην Αφρική, μέσα από τις αφηγήσεις του σοφού γέροντα που διηγείται στα παιδιά του χωριού του την ιστορία του Μάκι. Του αγοριού που ξέφυγε απ’ τα δίχτυα των δουλεμπόρων και έγινε κολλητός με τη Ζαράφα, μια καμηλοπάρδαλη… Σκηνοθεσία: Ρεμί Μπενζανσόν, Ζαν Κριστόφ Λι. (H είσοδος είναι ελεύθερη και η προβολή θα ξεκινήσει στις 21.00).

 

…………………………………………….

 

Σιρόης, ο βασιλιάς της Περσίας

 

Παραγωγικότητα, όραμα, επιμονή στις δυσκολίες, εξωστρέφεια, άνοιγμα στη διεθνή σκηνή, αξιοζήλευτες δισκογραφικές επιτυχίες: με τέτοια όπλα αγωνίζεται η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, που με όργανα εποχής και μαέστρο τον Γιώργο Πέτρου παρουσιάζουν στο κοινό ένα άγνωστο αριστούργημα του Γιόχαν Αντολφ Χάσε, σε συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών με τη Βασιλική Οπερα των Βερσαλιών. Μετά το Διεθνές Βραβείο Οπερας 2013 που απέσπασαν για τον «Αλέξανδρο» του Χέντελ, επέλεξαν αυτή τη φορά μια τρίπρακτη όπερα, το «Σιρόης, ο βασιλιάς της Περσίας». Εργο γραμμένο το 1728, είναι κι αυτό πλούσιο σε μουσική γραφή και θεατρική πλοκή. Απόψε και αύριο στις 20.00 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Σκηνοθεσία Max Cencic. Σκηνικά–κοστούμια: Bruno de Lavenère. Τους ρόλους ερμηνεύουν: Αντόνιο Τζοβανίνι, Mαίρη Ελεν Νέζη, Μυρσίνη Μαργαρίτη, Μίνα Πολυχρόνου, Βασιλική Καραγιάννη, Βασίλης Καβάγιας. Στα ιταλικά, με ελληνικούς υπέρτιτλους. Τιμές εισιτηρίων VIP: 30 €, Α: 25 €, Β: 15 €, Γ: 10 €, 5 € φοιτητικό, ανεργίας, ΑμεΑ: 5 €.

 

…………………………………………….

 

Τελευταία προβολή με το «Μουσικό Χωριό»

 

Με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Μουσικό Χωριό» του Ανδρέα Σιαδήμα ολοκληρώνονται οι προβολές που διοργάνωσαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς τo Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και ο Ιανός σε συνεργασία με την Ενωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ. Θα το συστήσει στο κοινό η Ελένη Χανδρινού. Μουσική, άνθρωποι, περιβάλλον. Τρεις φίλοι δημιουργούν την ευτοπία τους στο παραδοσιακό χωριό Αγιος Λαυρέντιος στο Πήλιο, το Μουσικό Χωριό. Με στόχο τη δημιουργία μιας παγκόσμιας μουσικής κοινότητας και όχημα το συλλογικό–συμβιωτικό καλλιτεχνικό βίωμα, η μουσική εκπαίδευση αναπτύσσεται πρωτοποριακά. (Στις 22.30, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στον Ιανό της Σταδίου).

 

Scroll to top