29/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Eγκλημα

      Pin It

Του Γιώργου Σταματόπουλου

 

Το ότι η τρικομματική κυβέρνηση πήρε επαχθή για την κοινωνία μέτρα, χωρίς να υπολογίσει τις τεράστιες επιπτώσεις στην οικονομική και ψυχολογική ζωή των περισσοτέρων, συνιστά από μόνο του ηθικό έγκλημα. Αυτό περνάει στο ντούκου, διότι ούτε νόμοι ούτε ηθικά αναστήματα υπάρχουν για την απόδοση ευθυνών και την επιβολή τιμωρίας. Επιπροσθέτως, νομιμοποιήθηκε το έγκλημα αυτό από περίπου έναν στους τρεις Ελληνες κατά τις πρόσφατες εκλογές. Οι εγκληματίες όχι μόνο δεν δείχνουν κάποια μεταμέλεια, όχι μόνο αποδεικνύουν ότι διέπραξαν το έγκλημα εν πλήρει συνειδήσει, όχι μόνο δεν ζητούν συγγνώμη, αλλά προσπαθούν, φέρνοντας τα πάνω κάτω, διαστρέφοντας κάθε λογική, να μας πείσουν ότι μόνοι αυτοί είναι οι «σωτήρες», μόνοι αυτοί παλεύουν με όσους «επιβουλεύονται» τη συνοχή και την ακεραιότητα της χώρας. Ποιοι επιβουλεύονται τη χώρα; Ο ΣΥΡΙΖΑ, ασφαλώς!

 

Τι σοφίστηκαν τελευταία οι αθεόφοβοι;

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όπλο πλέον στη συνέχιση της κυβερνητικής προπαγάνδας είναι η «ανάλυση ευαισθησίας για όλα τα μέτρα». Θα παίρνουν δηλαδή ένα ένα τα ανάλγητα μέτρα που επέβαλαν και θα το αναλύουν και θα το αξιολογούν τόσο τεχνικά όσο κοινωνικά. Πόσο επηρέασε το χαράτσι της ΔΕΗ, λ.χ., την κοινωνική συνοχή; Τι επιπτώσεις είχε στους ελεύθερους επαγγελματίες το τέλος επιτηδεύματος; Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο, στα ακίνητα και λοιπά; Πρώτα πυροβολούν και μετά ερευνούν την κρισιμότητα των πληγών. Αυτά που έπρεπε να τους απασχολήσουν προτού επιβάλουν τα μέτρα, τα κάνουν τώρα. Οντως, δεν έχουν τον θεό τους· άπαντες. Με μια χυδαία επίδειξη εθελοδουλείας, ατολμίας, υποταγής, χωρίς το σθένος να διαπραγματευτούν έστω και όχι να υπερασπιστούν την κοινωνία, αφαίρεσαν το γέλιο και την αισιοδοξία των Ελλήνων, έστω και αν πολλοί απ' αυτούς ήμασταν χαζοχαρούμενοι. Λίγη τσίπα να διέθεταν δεν θα «χτύπαγαν» προσοχές στους βόρειους δανειστές, οι οποίοι, σύμφωνα με έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις κοινοτικές οδηγίες, αρνούνται όχι μόνο να τις εφαρμόσουν αλλά και να τις ακούσουν. Οι υποκριτές. Οι ψεύτες. Οι αλαζόνες. Οι ανήθικοι. Ολοι αυτοί που έσπρωξαν τους λαούς του Νότου με τη βία και με απειλές στον οικονομικό μαρασμό, στη σχιζοφρένεια, ακόμη και στον θάνατο (φυλακές, ψυχιατρεία, αυτοκτονίες).

 

Είναι (ακόμη) απορίας άξιον πώς μια ολιγαρχία έχει απλώσει τα πλοκάμια της και έχει διαβρώσει τον κοινό ευρωπαϊκό νου, συνεχίζοντας απτόητη να άρχει και να απολαμβάνει κάθε υλικό αγαθό, που η πλειονότητα στερείται. Εκατομμύρια άνθρωποι ζουν χωρίς ηλεκτρικό και νερό επειδή αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Και οι ολιγάρχες χαίρονται. Και υπάρχουν συνάνθρωποι που επικροτούν, που τους χειροκροτούν. Τώρα, οι άθλιοι εφηύραν την ανάλυση ευαισθησίας για όλα τα μέτρα. Δεν ντρέπονται. Αλλά μήπως ντρεπόμαστε εμείς που τους ανεχόμαστε; Πάντως ουδείς θα τιμωρηθεί για το ανίερο έγκλημα της πτώχευσης της χώρας, για την απώλεια του θάρρους και του φωτός, για την εξορία του ονείρου και του έρωτα.

 

[email protected]

 

Scroll to top