unicredit

29/06/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Περικοπή 2.400 θέσεων εργασίας συμφώνησαν UniCredit και συνδικάτα στην Ιταλία

Η υπογραφή της συμφωνίας της μεγαλύτερης τράπεζςας της χώρας με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, έγινε στο πλαίσιο των μειώσεων εργατικού δυναμικού που προβλέπεται στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της «UniCredit » για το 2013-18 -.
      Pin It

Η διοίκηση της ιταλικής τράπεζας «UniCredit» κατέληξε σε συμφωνία με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για τη περικοπή 2.400 θέσεων εργασίας, ανακοίνωσε το Σάββατο το συνδικάτο τραπεζοϋπαλλήλων FABI, στο πρώτο στάδιο των μειώσεων εργατικού δυναμικού που προβλέπεται στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας για το 2013-18.

Στο σχέδιο που ανακοινώθηκε το Μάρτιο, η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας είχε αναφέρει ότι σκόπευε να περικόψει περίπου 8.500 θέσεις εργασίας έως το 2018- σχεδόν το 6% του εργατικού δυναμικού της- περιλαμβανομένων 5.700 και πλέον στην Ιταλία.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας με τα συνδικάτα, η «UniCredit» συμφώνησε επίσης να προσλάβει 800 νέους και να υπογράψει με 670 υπάρχοντες μαθητευομένους συμβάσεις αορίστου χρόνου, ενώ οι διαπραγματεύσεις για τις εναπομείνασες περικοπές θέσεων εργασίας που προβλέπονται από το σχέδιο θα συνεχιστούν τον επόμενο χρόνο, προσέθεσε το FABI.

Η« UniCredit» επιβεβαίωσε ότι μια συμφωνία με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις έχει υπογραφεί, ωστόσο δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top