Samaris-Giorgos

29/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Καθυστερημένο παιδί» και κωλόπαιδο ο Σάμαρης

Δεν ξέρω αν η γκαρνταρόμπα του Αλέξη Κούγια περιλαμβάνει μεταξωτά βρακιά. Ξέρω –με σιγουριά– ότι ο πολυμήχανος ποινικολόγος δεν διαθέτει επιδέξιο κώλο!.
      Pin It

Δεν ξέρω αν η γκαρνταρόμπα του Αλέξη Κούγια περιλαμβάνει μεταξωτά βρακιά. Ξέρω –με σιγουριά– ότι ο πολυμήχανος ποινικολόγος δεν διαθέτει επιδέξιο κώλο!

 

Επειδή την ξέρει την μπαλίτσα, διέκρινε εύκολα και γρήγορα το ταλέντο του πιτσιρικά Ανδρέα Σάμαρη στην Παναχαϊκή. Ζήτησε λοιπόν ως πρόεδρος από τον πιτσιρικά να υπογράψει νέο 5ετές συμβόλαιο με την πατρινή ΠΑΕ. Ο μικρός Αντρέας, όμως, τον… ντρίμπλαρε και τον έστειλε στον μάνατζέρ του για τα περαιτέρω.

 

Αυτομάτως μπήκε στο ψυγείο και κόντεψε να πάθει… κρυοπαγήματα! «Οποιος δώσει ρούχα για προπόνηση στον Σάμαρη θα απολυθεί» ήταν η εντολή στα αποδυτήρια. Ο Αλέξης, βλέπετε, είχε ακούσει ιστορίες για καπεταναίους και προέδρους που «καθάριζαν» στο τσακ μπαμ τέτοιες καταστάσεις. Μόνο που ήταν άλλες οι εποχές. Τότε, στα δύσκολα, κάποιες φορές, μιλούσαν και τα κουμπούρια…

 

Για να τον αναγκάσει, λοιπόν, σε έξοδο από την ομάδα, ο Αλέξης μας (που τον χαρακτήριζε «θησαυρό για την Παναχαϊκή») τον κάλεσε σε απολογία με μια ανακοίνωση–μνημείο για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο:

 

«Σε απολογία θα κληθεί ο νεαρός ποδοσφαιριστής, Ανδρέας Σάμαρης, ο οποίος τίθεται εκτός προπονήσεων λόγω των συχνών επεισοδίων των οποίων προκαλεί, τραυματίζοντας στην προπόνηση τους συμπαίκτες του, λόγω της μη χρησιμοποίησής του από τον προπονητή της ομάδας μας. Ο Σάμαρης και πέρσι είχε δείξει τέτοιες συμπεριφορές πάλι για τους ίδιους λόγους και δεν είχε απομακρυνθεί παρά την εισήγηση του κ. Τζαναβάρα, λόγω της αγάπης του κ. Κούγια στους νεαρούς ταλαντούχους παίκτες. Από τον Σάμαρη ζητήθηκε να λύσει το συμβόλαιό του, διότι όχι μόνο δεν προσφέρει αγωνιστικά, αλλά είναι επικίνδυνος για τους συμπαίκτες του, καθώς ήδη έχει τραυματίσει τους Παπαποστόλου και Βαλλιάνο»!

 

Ηταν 25 Σεπτεμβρίου του 2009. Δέκα ημέρες αργότερα (5 Οκτωβρίου) ο φάκελος Παναχαϊκή έκλεινε για τον Ανδρέα Σάμαρη: «Η ΠΑΕ Παναχαϊκή ανακοινώνει ότι λύθηκε το συμβόλαιο κατόπιν κοινής συμφωνίας με τον νεαρό ποδοσφαιριστή Ανδρέα Σάμαρη. Η ΠΑΕ Παναχαϊκή εύχεται στον Ανδρέα Σάμαρη τη μεγαλύτερη επιτυχία στη μελλοντική του ποδοσφαιρική ζωή».

 

Δυο χρόνια αργότερα, Κούγιας και Σάμαρης «ξανασυναντήθηκαν». Η Παναχαϊκή έδινε φιλικό ματς προετοιμασίας στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο, τη νέα ομάδα του ποδοσφαιριστή. Το ματσάκι δεν ήταν βέβαια και πολύ φιλικό, κάτι που… επιβεβαιώνεται και από την ανακοίνωση–καταγγελία που εξέδωσε αργά το βράδυ της 4ης Σεπτεμβρίου 2011 η Παναχαϊκή εναντίον των «κυανέρυθρων», αντιπάλων παικτών, παραγόντων, δημοσιογράφων, αλλά και του Σάμαρη!

 

Αναφέρεται μεταξύ άλλων:

 

«Η ΠΑΕ Παναχαϊκή και οι άνθρωποί της περίμεναν μια φιλική και ανθρώπινη αντιμετώπιση από τους ανθρώπους, προπονητές και ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου αλλά αντί αυτού αντιμετώπισαν εντός αγωνιστικού χώρου ποδοσφαιρικά ζώα τα οποία υπό την ανοχή του διαιτητή Σφακιανάκη έστειλαν 4 ποδοσφαιριστές μας στο νοσοκομείο (Tafili χιαστούς από εγκληματικό κτύπημα εκτός φάσεως του καθυστερημένου αυτού παιδιού Σάμαρη και το οποίο έμεινε ατιμώρητο, Hurtado αιμάτωμα στον μηρό από αντιαθλητικό κτύπημα του Κουμουρτζί, Furtado σοβαρό τραύμα στην ποδοκνημική, Κοκκίνης εγκεφαλική διάσειση από την απάνθρωπη και αντιαθλητική επίθεση με μπουνιές και κλωτσιές στο κεφάλι ενώ ήταν πεσμένος στο έδαφος από τον αληταρά Ριέρα χωρίς να του έχει γίνει καν φάουλ προηγουμένως παρά ένα καθαρό τάκλιν)».

 

Ηθικόν δίδαγμα: Οταν κάποια στιγμή προσπαθείς αδίκως να τυλίξεις κάποιον σε μια κόλλα χαρτί για να του καταστρέψεις την ποδοσφαιρική -τουλάχιστον- ζωή του, μπορεί να έρθει μια άλλη στιγμή κι αυτός να σε τυλίξει με κάτι πιο… μακρύ γύρω από τον λαιμό σου. Οχι για να σε πνίξει. Μη φοβάσαι. Για να σε ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ!

 

george byron manetackis

 

Scroll to top