30/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

      Pin It

Πολιτική αναγκαιότητα

 

Το 2005 στις αρχές ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ. ο τότε πρωθυπουργός σε γεύμα μίλησε για νταβατζήδες που προφανώς υπονοούσε ότι επηρεάζουν την πολιτική ζωή του τόπου, κάνοντας μια πολύ σοβαρή διαπίστωση και επισήμανση. Αυτός ο χαρακτηρισμός με τον καιρό πέρασε στη λήθη και διερωτώμαι αν ισχύει καθ’ όσον συμβαίνουν τα παρακάτω:

 

1. Η μεγάλη φοροδιαφυγή συνεχίζεται και στα ΜΜΕ αναγράφεται: «Πλούτος χωρίς έλεγχο. Από 6.575 offshore εταιρείες ελέγχθηκαν 4, από 720 υποθέσεις μεγάλου πλουτισμού ελέγχθηκαν 59, από 24.710 εμβάσματα εξωτερικού ελέγχθηκαν 31» (Εφ.Συν. 8/5/14). Η κυβέρνηση πάντως έχει περιορίσει τη φοροδιαφυγή, αλλά όχι επαρκώς.

 

2. Οι λίστες (Λαγκάρντ, Lichtenstein κ.λπ.) καρκινοβατούν.

 

3. Οι παραγραφές καλά κρατούν και μετά την παραγραφή του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου (που αναφερόταν τότε και ως έγκλημα του Χρηματιστηρίου) στα ΜΜΕ σήμερα αναγράφεται: «70 δικογραφίες (εναντίον 30 υπουργών) παραγράφονται και πάνε για… πολτοποίηση» (Δημ. 8/6/14).

 

4. Η διαφθορά συνεχίζεται καθ’ όσον στα ΜΜΕ αναγράφεται: «14 δισ. € ετησίως η αιμορραγία από τη διαφθορά» (Δημ. 14/6/14). Αντίθετα όμως οι έντιμοι φορολογούμενοι πολίτες καλούνται να πληρώσουν το 2ο εξάμηνο του έτους φόρους ύψους 11 δισ. € (Καθ. 21/6/14), ενώ οι φοροφυγάδες πίνουν εις υγείαν των κορόιδων, δηλαδή κατά τη γνώμη μου κυρίως των μισθωτών και συνταξιούχων αλλά και άλλων τάξεων (π.χ. λαϊκών κ.λπ.).

 

5. Ο Μπίσμαρκ είχε πει: «Τρεις καθηγητές και η πατρίς εχάθη». Στην Ελλάδα αυτό έχει δυστυχώς από καιρό αποδειχθεί σωστό, πολύ περισσότερο μάλιστα που με τα οικονομικά της χώρας έχουν κατά το παρελθόν ασχοληθεί ή ασχολούνται περισσότεροι από 3 καθηγητές και δυστυχώς ακόμη φως στο τούνελ δεν είδαμε. Αντίθετα, ο λαός ζει με τον φόβο των μειώσεων έτι περαιτέρω μισθών και συντάξεων και επιπλέον στα ΜΜΕ αναγράφεται: «Τρόμαξαν πάλι τον κόσμο για τις καταθέσεις. Αθρόες αναλήψεις…» (Πρ.Θ. 22/6/14).

 

6. Τα πολιτικά κόμματα προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες ότι είναι έτοιμα με τα φάρμακα που προτείνουν να σώσουν τη χώρα. Πλην όμως, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα των εκλογών, δεν έπεισαν τον λαό. Παρά ταύτα κατά τη γνώμη μου εξακολουθούν τις προσπάθειες εν μέρει παραπλανητικά της πειθούς καθ’ όσον στα ΜΜΕ αναγράφεται: «Εντυπωσιακές μετεκλογικές πιρουέτες» (Καθ. 31/5/14). Ετι περαιτέρω αναφέρεται να λέει ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων: «Το λέμε σαφώς: Είναι αποστασία» (Δημ. 15/6/14), και «Πετροπόλεμος υπουργών! Ο σώζων εαυτόν σωθήτω» (Δημ. 22/6/14) καθώς επίσης και «Η παρέα της Αίγινας και η μάχη για την ηγεμονία του ΣΥΡΙΖΑ (Βήμ. 22.6.14) και «Γκρίνιες ξαφνικά και στον ΣΥΡΙΖΑ. Ποιοι φοβούνται την ΠΑΣΟΚοποίηση» (Πρ.Θ. 22/6/14), ώστε τελικά να αντιληφθούμε αυτό που αναγράφεται: «Ο λαϊκισμός διατρέχει οριζόντια τα κόμματα» (Καθ. 22/6/14). Και ενώ αυτά συμβαίνουν άρχισε η προεδρολογία με εκτεταμένες αναφορές σε πρόσωπα ως υποψήφια και έτσι κακώς κατά τη γνώμη μου αρχίζουν πάλι τα παιχνίδια για πρόωρες εκλογές και μάλιστα σε εφημερίδα αναφέρεται και η ημερομηνία 19/10/2014 (Δημ. 22/6/14).

 

7. Η οικονομική ένδεια και καταρράκωση των πολιτών αποτυπώνεται από αναφορές στα ΜΜΕ: «Στην Ελλάδα η δεύτερη μεγαλύτερη πτώση τιμών παγκοσμίως στα ακίνητα» (Καθ. 12/6/14) που δρομολογεί το ξεπούλημα στους πλούσιους (εταίρους μας και ντόπιους) έναντι πινακίου φακής, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν στα ΜΜΕ αναγράφεται: «Στα πρόθυρα της κατάσχεσης πάνω από 260.000 επιχειρήσεις» (Καθ. 15/5/14).

 

8. Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας έχουν τελευταία καλά λόγια για μας και μας συμπονούν για τις θυσίες μας, φυσικά όμως τα λεφτά τους τα θέλουν πίσω ή αντί αυτών αντίστοιχα ισοδύναμα (οφέλη), η Γερμανία μάλιστα μας επέστρεψε και αρχαία αντικείμενα που λαφυραγωγήθηκαν από τα στρατεύματα κατοχής, αλλά λέξη για το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις. Μήπως εφαρμόζεται η αρχαία ρήση «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας»;

 

Η πολιτική ανέκαθεν ήταν αδίστακτη και αυτό ήδη από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο το διετύπωσε με καυστικότητα ο Ιντεν λέγοντας: «Η σοβιετική πολιτική είναι ανήθικη· η πολιτική των ΗΠΑ είναι υπέρ το δέον ηθική τουλάχιστον στα ζητήματα που δεν σχετίζονται με αμερικανικά συμφέροντα» (A. Nagorski. Μοσχα 1941. Εκδ. Γκοβόστης ΑΒΕΕ 2007, Αθήνα). Ο λαός πλέον δεν ανέχεται άλλες μεγαλόστομες τοποθετήσεις και όπως αναγράφει ο Γ. Σταματόπουλος, «Η πολιτεία δεν έχει απλώς υποχρέωση να δείχνει ανθρώπινο πρόσωπο, οφείλει να είναι ανθρώπινη διότι ο νόμος το επιβάλλει…» (Εφ.Συν. 19/6/14). Ας εφαρμόσουμε λοιπόν το άρθρο 4§1 του Συντάγματος, ας εφαρμόσουμε επιτέλους σωστά την ισότητα και την ισονομία.

 

Δρ Γεώργιος Τσαρμακλής

 

τ. συν/στής δ/ντής ΕΣΥ

 

τ. ΔΙΥ ΕΣΥ

 

[email protected]

 

Scroll to top