mitsotakis-kyriakos

30/06/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Αποσυνδεδεμένη με τη διαθεσιμότητα η αξιολόγηση

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστήριξε ότι η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων είναι απολύτως αποσυνδεδεμένη από διαθεσιμότητα, απολύσεις ή μείωση μισθού.
      Pin It

Τις φήμες για «δεξαμενές απολύσεων» επιχείρησε να διαψεύσει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος υποστήριξε πως «η αξιολόγηση των υπαλλήλων είναι απολύτως αποσυνδεδεμένη από το πρόγραμμα της κινητικότητας- διαθεσιμότητας, τις απολύσεις και φυσικά, τη μείωση του μισθού».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «σκοπός της ρύθμισης αυτής είναι να αποδοθεί η βαρύνουσα σημασία που θα πρέπει να έχει κάθε σύστημα αξιολόγησης και να αρθούν οι στρεβλώσεις και η απαξίωση του παρόντος συστήματος αξιολόγησης» και επανέλαβε ότι «μέχρι σήμερα, η συντριπτική πλειοψηφία των υπαλλήλων βαθμολογείτο με 9 και 10, κάτι που αναιρούσε τη σημασία και τη λογική της αξιολόγησης και την καθιστούσε ανούσια».

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον νέο τρόπο επιλογής προϊσταμένων στο δημόσιο, υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, σημειώνοντας ότι «για να υπάρχει αξιοκρατία, πρέπει να ξεχωρίσουν οι καλοί από τους λιγότερους καλούς και αυτό μας φέρνει στον νέο τρόπο επιλογής προϊσταμένων».

Τέλος, αναφέρθηκε στην απλοποίηση των διαδικασιών για τη μείωση της γραφειοκρατίας, η οποία συνέβαλε στην επαγγελματική δραστηριότητα, στην ανάπτυξη και προπαντός στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

 

efsyn.gr

Scroll to top