01/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΤΖΕΝΤΑ

      Pin It

Παρουσιάσεις βιβλίων

 

38-1 Σήμερα στις 19.30, στο βιβλιοπωλείο «Επί Λέξει» (Ακαδημίας 32 και Λυκαβηττού, 210-3388054), παρουσιάζεται το βιβλίο της Βάσως Νικολοπούλου, «Καιρός ήταν – Μικρές ιστορίες», από τις εκδόσεις Εστία. Θα μιλήσουν οι: Νίκος Κουρμουλής, δημοσιογράφος, Μαριαλένα Σπυροπούλου, ψυχοθεραπεύτρια, Χρίστος Κυθρεώτης, συγγραφέας.

 

 

 Το νέο βιβλίο του Πέτρου Μάρκαρη, «Τίτλοι Τέλους – Ο Επίλογος», που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης, παρουσιάζεται σήμερα από τον ίδιο τον συγγραφέα, στις 20.30, στο 38-1b«poems ‘n’ crimes» (Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι, 210-3228839).

 

………………………………………………………………………………………….

 

Δωρεάν σινεμά38-5

 

Στο πλαίσιο του 4ου Athens Open Air Film Festival, σήμερα στις 21.00, στο Village Park (Θηβών 228 & Παρνασσού, Αγ. Ιωάννης Ρέντης), παρουσιάζεται με ελεύθερη είσοδο η ταινία «Ερασιτέχνης ζιγκολό» σε avant premier, με τους Τζον Τορτούρο, Γούντι Aλεν, Σάρον Στόουν, Σοφία Βεργκάρα, Λιβ Σράιμπερ, Βανέσα Παραντί. Εκτός από εξαιρετικός ηθοποιός διαρκώς σε ζήτηση και φυσικά σήμα κατατεθέν των αδερφών Κοέν, ο Τζον Τορτούρο έχει χτίσει και μια δεύτερη καριέρα, αυτή του σεναριογράφου και σκηνοθέτη χαριτωμένων ιδιοσυγκρασιακών ταινιών («Passione», «Romance & Cigarettes»), με ιδιαίτερους χαρακτήρες και τόνο που ισορροπεί ανάμεσα στο λεπτό χιούμορ και το δράμα.

 

Η νέα του κομεντί, μια ξεκαρδιστική αλλά και απρόσμενα τρυφερή ιστορία, έπεισε τον Γούντι Aλεν να εμφανιστεί ως ηθοποιός έπειτα από 14 χρόνια δουλειάς αποκλειστικά σε δικά του πρότζεκτ – και ο συνδυασμός των δυο τους είναι απολαυστικός. Ο Γούντι Αλεν υποδύεται τον Μάρεϊ, έναν αποτυχημένο επιχειρηματία που πείθει τον πρώην υπάλληλο, νυν φίλο του και συνάδελφο στη φτώχεια, Φιοραβάντε, να δεχτεί την πρόταση δύο πλούσιων κυριών (Σάρον Στόουν και Σοφία Βεργκάρα) για σεξ επί πληρωμή. Σύντομα, η επιχείρησή τους (με τον Φιοραβάντε ως ζιγκολό και τον Μάρεϊ ως προαγωγό) γνωρίζει επιτυχία και ο χαμηλών τόνων Φιοραβάντε κάνει θραύση στις βαριεστημένες κυρίες της καλής κοινωνίας.

 

………………………………………………………………………………………….

 

Μαρινέλλα-Χατζής και πάλι μαζί38-3

 

Σύνορα αυτή η αγάπη δεν γνωρίζει… Η συνεργασία τους και η φιλία τους μπορεί να μετράει δεκαετίες πίσω, αλλά η Μαρινέλλα και ο Κώστας Χατζής ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους. Μετά το περσινό «Ρεσιτάλ» στο «Παλλάς», κάνουν τώρα έναν μικρό κύκλο συναυλιών στην Ελλάδα, αρχίζοντας σήμερα από το Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη».

 

Η βραδιά ξεκινά (21.30) με τον Κώστα Χατζή να ερμηνεύει με την κιθάρα του και με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο μερικά από τα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια που έχει γράψει, όπως το «Θυμάμαι», το «Δεν είμ’ εγώ», το «Σπουδαίοι άνθρωποι αλλά…».

 

Στη συνέχεια η Μαρινέλλα με το εκρηκτικό της ταμπεραμέντο τραγουδά μεγάλες τους επιτυχίες, όπως «Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει», «Σ’ αγαπώ», «Κι ύστερα», «Πάρε με μαζί σου τσιγγάνε», «Η αγάπη όλα τα υπομένει…» και πολλά άλλα. Στο δεύτερο μέρος, αρχικά η Μαρινέλλα και στη συνέχεια ο Κώστας Χατζής, συνοδευόμενοι από δεκαμελή ορχήστρα, ερμηνεύουν τραγούδια από τους δίσκους «Ρεσιτάλ» και «Ταμ-Ταμ», ενώ η παράσταση κλείνει με τους δύο κορυφαίους καλλιτέχνες, ντουέτο, σ’ ένα εντυπωσιακό και μαγευτικό φινάλε.

 

………………………………………………………………………………………….

 

014_Provoles_5Βραδιές σινεμά στο ΚΕΘΕΑ

 

Το Θεραπευτικό Πρόγραμμα Απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ (Φυλής 217, Αθήνα, 210-8626761) και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών, συνδιοργανώνουν διήμερο κινηματογραφικών προβολών στις 1 και 2 Ιουλίου στον χώρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134 – 136, Θησείο). Οι προβολές ξεκινούν στις 21.00, με ελεύθερη είσοδο. Οι προβολές των ταινιών πραγματοποιούνται με την ευγενική άδεια των δημιουργών τους και των εταιρειών διανομής. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

 

Τρίτη: «Αγώνας δρόμου» της Δήμητρας Νικολοπούλου (11 λεπτά), «Νικολέτα» της Σόνια-Λίζα Κέντερμαν (19 λεπτά), «Counting Happiness» της Βενετίας Ευρυπιώτου (13 λεπτά), «The Greek Crisis Explained» (animation, 2.44 λεπτά), «Αννα» του Σπύρου Χαραλάμπους (23 λεπτά).

 

Τετάρτη: «Τέλος Εποχής» του Αντώνη Κόκκινου (100΄), παραγωγή 1994 Α/Μ.

 

……………………………………………………………………………………………..

 

Εκθεση εικαστικών στη Θεσσαλονίκη38-4

 

Φωτογραφία, βίντεο, εγκαταστάσεις, κολάζ, περφόρμανς θα είναι τα δρώμενα της έκθεσης δέκα Ελλήνων και Γερμανών καλλιτεχνών, «Tempus Ritualis», στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Αποθήκη β1, λιμάνι). Πρόκειται για οπτικό υλικό που θα μπορέσει να χρησιμεύσει στο μέλλον ως καταγραφή μιας ιστορικής στιγμής και που ενδεχομένως θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για την αναψηλάφηση της μνήμης.

 

Εξετάζει επίσης μεθόδους αρχειοθέτησης τόσο της σύγχρονης όσο και ιστορικής γνώσης, καθώς και τη σχέση τους με το καλλιτεχνικό έργο, τις συλλογικές φόρμες και τους μηχανισμούς παραγωγής ταυτότητας.Οι περισσότεροι καλλιτέχνες δημιούργησαν in situ, στη Θεσσαλονίκη και με «φόντο» την ίδια την πόλη: ένας πραγματικός διάλογος και ανταλλαγή οπτικών και πρακτικών, καθώς η έκθεση θα φιλοξενηθεί το φθινόπωρο στο Βερολίνο, στην Galerie im Körnerpark (25.10.2014-11.01.2015). Ιδέα-οργάνωση-επιμέλεια: Χριστίνα Δημητριάδη, Κριστίνε Νίππε και Ευανθία Τσαντίλα. Διάρκεια: Εως 30.08. Ωρες λειτουργίας: 10.00-18.00). Ξεναγήσεις κάθε Σάββατο στις 12.00.

 

Scroll to top