01/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η ήττα, η πίκρα και τα… ρεκόρ

H εθνική μας ομάδα έχασε από την Κόστα Ρίκα, δεν προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Μουντιάλ της Βραζιλίας, αλλά την κρίσιμη αναμέτρηση παρακολούθησαν περισσότεροι από 3.100.000 τηλε-φίλαθλοι κατά μέσον όρο.
      Pin It

Του Σωτήρη Μανιάτη40

 

Το γκολ του Παπασταθόπουλου δεν ήταν αρκετό για να μας στείλει στην επόμενη φάση του Μουντιάλ της Βραζιλίας, στην οχτάδα δηλαδή όπου θα βρισκόμασταν αντιμέτωποι με την Ολλανδία. Οδήγησε σε παράταση στην οποία η Εθνική μας δεν κατάφερε να «τελειώσει» την Κόστα Ρίκα και το χαμένο πέναλτι του Γκέκα έβαλε τέλος στα όνειρα της πρόκρισης. Εστω και έτσι όμως, με αυτόν τον κάπως… πρόωρο αποκλεισμό, οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος έγραψαν ακόμα μια σελίδα ιστορίας με τη χώρα μας σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα να ανεβαίνει 14 θέσεις στη λίστα της παγκόσμιας κατάταξης στο ποδόσφαιρο.

 

Η ήττα στα πέναλτι άφησε πικρή γεύση σε προπονητές, παίκτες αλλά κυρίως στους φιλάθλους, όμως η ικανοποίηση για τον τρόπο που στάθηκε η Εθνική μας σε αυτό το Μουντιάλ παραμένει. Παρά την ήττα και την πίκρα πάντως, η ΝΕΡΙΤ κατέγραψε, όπως ήταν αναμενόμενο, ακόμα ένα ρεκόρ, ίσως το τελευταίο τουλάχιστον γι’ αυτή τη διοργάνωση. Και είναι σίγουρο ότι με ακόμα μια αναμέτρηση της Εθνικής μας τα μηχανάκι της Nielsen Audience Measurement θα «χτύπαγαν κόκκινο».

 

Και σε αυτό το ματς πάντως στη φάση των «16» η ΝΕΡΙΤ εκτοξεύτηκε, με το μερίδιό της να φτάνει κατά μέσον όρο το 37%, με το πρώτο κανάλι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, το «Ν ΕΝΑ», να φτάνει το 25,3% (πρώτο κανάλι στο σύνολο της ημέρας) και το «N Sports» να πιάνει το 11,7%. Πρόκειται βέβαια για τηλεμερίδιο-ρεκόρ και για να καταλάβει κανείς τι ακριβώς συνέβη τη συγκεκριμένη μέρα, το μερίδιο του MEGA κατρακύλησε στο 10,9%, του ALPHA στο 10,8%, ενώ ο ΑΝΤ1 έχασε ακόμα περισσότερο φτάνοντας μόλις το 6,8% με το STAR στο 7,7%, τον ΣΚΑΪ στο 7,1% και το Ε TV στο 3,2%.

 

Την κρίσιμη αναμέτρηση της Εθνικής μας με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Κόστα Ρίκα, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen, παρακολούθησαν κατά μέσον όρο 3.108.00 τηλε-φίλαθλοι, επίσης ρεκόρ για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση για μέσο μερίδιο τηλεθέασης. Το τηλεμερίδιο κατά μέσον όρο έφτασε το 75,7%, κάτι που σημαίνει ότι κάτι παραπάνω από 16 στους 20 τηλεθεατές που είχαν ανοιχτούς τους δέκτες τους εκείνη την ώρα έβλεπαν την αναμέτρηση. Στη 01.38 οι τηλεθεατές έφτασαν τους 3.576.000 με το μερίδιο να ξεπερνά το 90,2%, κάτι που σημαίνει ότι το ματς έβλεπαν εκείνη την ώρα οι 9 στους 10 που είχαν ανοιχτές τις τηλεοράσεις τους!

 

Τα πιο ψηλά μερίδια τηλεθέασης βέβαια παρουσιάζουν οι άντρες ηλικίας άνω των 65 ετών (44,4%) κι ακολουθούν οι 45-64 (43,3%) και οι 25-44 (36,7%). Πάντως ενδιαφέρον για το ματς έδειξαν γυναίκες και άντρες όλων των ηλικιών, καθώς τα μερίδια τηλεθέασης είναι σε όλες τις κατηγορίες άνω του 20%, με μοναδική εξαίρεση τα παιδιά 4-14 ετών (17,4%). Είναι χαρακτηριστικό ότι αν ελέγξει κανείς τα τηλεμερίδια των συγκεκριμένων κατηγοριών, θα δει ότι οι 8 ή ακόμα και οι 9 στους 10 που είχαν εκείνες τις ώρες ανοιχτούς τους δέκτες τους έβλεπαν το κρίσιμο ματς.

 

Και σε αυτά δεν έχουν προσμετρηθεί όσοι έβλεπαν το ματς σε υψηλή ευκρίνεια (N HD). Με γεωγραφικά κριτήρια «πρωταθλητές» στην τηλεθέαση (αναλογικά και ποσοστιαία βεβαίως) αναδείχτηκαν και πάλι οι Θεσσαλονικείς με μερίδιο 81,1% (262.163 τηλεθεατές) και ακολουθούν οι κάτοικοι της περιφέρειας με 75,4% (1.662.987) και της Αττικής με 75% (1.182.510).

 

[email protected]

 

Scroll to top