Pin It

Τη συμφωνία για την πιστή τήρηση όλων των προαπαιτούμενων, με έμφαση στην υπόθεση της ιδιωτικοποίησης της «μικρής ΔΕΗ» επαναβεβαίωσαν κατά το χθεσινό ραντεβού τους στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

 

Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, η συζήτηση αφορούσε τον γενικότερο σχεδιασμό των κυβερνητικών προτεραιοτήτων όπου διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων ανάμεσα στα δύο μέρη. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θέλοντας να μεταφέρει μια καθησυχαστική εικόνα για την ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, έκανε λόγο για «πλειάδα εγγυήσεων» στις οποίες θα προστεθούν και άλλες.

 

Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος, στο πλαίσιο του διακριτού ρόλου που επιχειρεί να διαδραματίζει το ΠΑΣΟΚ μέσα στη δικομματική και στην προσπάθειά του να αναδείξει ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα, έθεσε υπόψη του Αντώνη Σαμαρά τις δύο πρωτοβουλίες που σκοπεύει να λάβει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, πρώτον, για μια νέα βελτιωτική ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων και, δεύτερον, για μέτρα «στήριξης» των απολυμένων Δημοσίων Υπαλλήλων. Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, οι προτάσεις αυτές φέρεται να έτυχαν της αποδοχής του πρωθυπουργού και θα συζητηθούν σε συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών.

 

Σε ό,τι αφορά τη «μικρή ΔΕΗ», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε ζήτημα θεσμοθέτησης ενός ανταποδοτικού τέλους για τους δήμους και τις τοπικές κοινωνίες, με απώτερο σκοπό «να δημιουργηθεί μια αντισταθμιστική ενίσχυση των περιοχών που επηρεάζονται από το νέο καθεστώς που διαμορφώνεται στην επιχείρηση».

 

Δ. Κουκλουμπέρης

 

Scroll to top