01/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο ΟΓΔΟΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

Προφυλακιστέος και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος

      Pin It

Της Μαρίας Δήμα

 

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε αργά χθες το μεσημέρι και ο βουλευτής Αρτέμης Ματθαιόπουλος εφόσον κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του, στις αρμόδιες ανακρίτριες, για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, της Χρυσής Αυγής.

 

Σύμφωνα με το σκεπτικό προφυλάκισης, ανακρίτριες και εισαγγελέας έκριναν ότι εάν ο Ματθαιόπουλος παρέμενε ελεύθερος θα επιχειρούσε να συνεχίσει την εγκληματική δράση της οργάνωσης επειδή, εκτός από βουλευτής, ήταν μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, ανήκε δηλαδή στη στενή ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής, και με κάθε τρόπο προέτρεπε και προπαγάνδιζε την εγκληματική της δράση.

 

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τον όγδοο βουλευτή του νεοναζιστικού μορφώματος που οδηγείται στη φυλακή με την κατηγορία της ένταξης και της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

 

Ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος στο δισέλιδο απολογητικό του υπόμνημα υποστήριξε ότι η δίωξη σε βάρος του είναι πολιτική και δεν εμπλέκεται σε παράνομες ενέργειες. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι σε καμία περίπτωση η Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση.

 

Οι επόμενες ανακριτικές κινήσεις των εφετών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου είναι η αποστολή κλήσεων σε συμπληρωματικές απολογίες προς τους υπόλοιπους βουλευτές, για τους οποίους έδωσε άδεια η Βουλή για άρση της ασυλίας τους, μεταξύ των οποίων και οι ήδη προφυλακισμένοι Νίκος Μιχαλολιάκος και Χρήστος Παππάς, αλλά και ο Ηλίας Κασιδιάρης, που είναι ελεύθερος με όρους για τη βασική κατηγορία.

 

Ωστόσο σήμερα αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την ποινική μεταχείριση της βουλευτού Ελένης Ζαρούλια, η οποία παραμένει φρουρούμενη σε κατ’ οίκον περιορισμό, καθώς μετά την απολογία της προέκυψε διαφωνία ανάμεσα στις ανακρίτριες και στον αρμόδιο εισαγγελέα, Ισίδωρο Ντογιάκο, για το θέμα της προφυλάκισής της ή όχι.

 

Αν τα μέλη του Συμβουλίου υιοθετήσουν την άποψη του εισαγγελικού λειτουργού, η βουλευτής θα οδηγηθεί στη φυλακή, ενώ αν ταχθούν με τη γνώμη των ανακριτριών η Ελένη Ζαρούλια θα αφεθεί ελεύθερη υπό περιορισμό στην οικίας της, με εξαίρεση τη μετάβασή της στη Βουλή, και επιπλέον θα ισχύσει και ο περιορισμός της απαγόρευσης εξόδου της από τη χώρα.

 

Scroll to top