01/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

„Ως συνήθως…

 

Στο… παρά πέντε θα τρέχουν και φέτος εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις. Μόλις το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε παράταση της προθεσμίας υποβολής έως τις 14 Ιουλίου, έπεσε κάθετα και ο ρυθμός υποβολής στο Taxis. Ενώ το σύστημα δεχόταν περίπου 200.000 δηλώσεις ημερησίως την περασμένη εβδομάδα, την Παρασκευή δέχθηκε 160.000, το Σάββατο 67.000 και 45.000 την Κυριακή. Ετσι σε 14 ημέρες πρέπει να υποβληθούν περισσότερες από 1,5 εκατομμύριο. Αλλά και κάποιοι από όσους υπέβαλαν εγκαίρως τις δηλώσεις τους δεν πήραν εκκαθαριστικό. Κλήθηκαν για έλεγχο δικαιολογητικών, τα προσκόμισαν αλλά το σύστημα δεν έχει ανοίξει ακόμα για να μπορεί ο εφοριακός να πιστοποιήσει την ακρίβειά τους.

 

Κ.ΤΣ.

 

………………………………………………………………………………………….

 

„Στέγη

 

Ολα δείχνουν ότι βρήκε χώρο να στεγαστεί πολιτικά ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος δήλωσε (ΣΚΑΪ) χθες «κοντά στο Ποτάμι». Ο γνωστός συγγραφέας, που εξελέγη στη Βουλή ως συνεργαζόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν παρατηρητής στο συνέδριο του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη στο Λαύριο και, όπως φαίνεται, του ταιριάζουν «γάντι» οι πολιτικές θέσεις του γνωστού δημοσιογράφου. «Tο Ποτάμι προσπαθεί να φέρει κοντά τους προοδευτικούς φιλελεύθερους με τους μεταρρυθμιστές αριστερούς. Θα είναι στη Βουλή για να εκφράσει τη μεγάλη συμμαχία και το 51% του ελληνικού λαού», πρόβλεψε ο κ. Τατσόπουλος, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν έκανε παρεμφερείς διαπιστώσεις και όταν ήταν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Γ.Σμ. 

 

……………………………………………………………………………………………

„Κουβανή η εκπρόσωπος

 

Γραμμή Λατινικής Αμερικής φαίνεται πως έχει χαράξει η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη στα σχόλια που κάνει καθημερινά για τον ΣΥΡΙΖΑ. Τη μία επικαλείται τη Βολιβία εξ αφορμής της υπόθεσης της ΕΥΑΘ, την άλλη για τη ΔΕΗ, τη Βραζιλία, χθες έφτασε στην Κούβα, επειδή και ο Ραούλ Κάστρο, λέει, έχει κάνει έναν επενδυτικό νόμο για να προσελκύσει έσοδα από ξένους επενδυτές. «Εμείς, λοιπόν, δεν θέλουμε να κάνουμε τίποτα περισσότερο από αυτό που κάνει η Κούβα», δήλωσε η εκπρόσωπος σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ. Τώρα, τι να συμπεράνει κανείς, ότι η Κούβα είναι πιο νεοφιλελεύθερη από την Ελλάδα ή ότι ο Αντώνης Σαμαράς αντιγράφει τον Ραούλ Κάστρο;

 

ΜΠ.Α.

 

………………………………………………………………………………………….

 

„Πιένες

 

Από το 2010 είχε να γνωρίσει… πιένες το λιανικό εμπόριο. Τον περασμένο Απρίλιο -λίγο το Πάσχα λίγο οι εκπτώσεις, κάτι ο τουρισμός- ο όγκος των πωλήσεων σημείωσε αύξηση 7,3%, με τη μεγαλύτερη άνοδο να καταγράφεται στα καταστήματα ένδυσης-υπόδησης, καθώς και στα καταστήματα με είδη δώρων. Αύξηση σημειώθηκε και στις πωλήσεις της βενζίνης για τις μετακινήσεις εκτός αστικών κέντρων. Αύξηση κατά 3,9% σημείωσε και ο δείκτης κύκλου εργασιών (σε τρέχουσες τιμές), εξέλιξη η οποία αφήνει μικρά περιθώρια αισιοδοξίας για έστω και αναιμική ανάκαμψη της καταναλωτικής ζήτησης.

 

Κ.ΤΣ.

 

……………………………………………………………………………………………

 

„Tουριστικά

 

Απότομα ανέβηκαν οι τόνοι χθες στην επιτροπή της Βουλής που συζητούσε το νέο τουριστικό νομοσχέδιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε θέμα επί της διαδικασίας, με τον εισηγητή του Μ. Κριτσωτάκη να καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι νομοθετεί εν μέσω θέρους με προχειρότητα, εξυπηρετώντας συμφέροντα. «Το νομοσχέδιο δεν είναι κατεπείγον. Εχει προηγηθεί ολόκληρη επεξεργασία και είναι εξοργιστικό να λέτε ότι, επειδή είναι καλοκαίρι, δεν πρέπει να νομοθετούμε», απάντησε σε έντονο ύφος η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη. «Ο Λαφαζάνης ήρθε ορεξάτος να δώσει σόου», συμπλήρωσε ο Δ. Τζαμτζής (Ν.Δ.).

 

Χ.ΙΩ.

 

…………………………………………………………………………………………..

 

„Αποταμιεύσεις, τέλος

 

Τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος δείχνουν ότι οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες από τα 237,5 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2009 βρίσκονται στα 162,1 φέτος τον Μάιο. Δηλαδή, έχουν «εξαερωθεί» 75,4 δισεκατομμύρια ευρώ, κάποια από τα οποία μετανάστευσαν στο εξωτερικό για να αποφύγουν τον έλεγχο «πόθεν έσχες», και τους φόρους. Κάποια άλλα ξοδεύτηκαν για να επιβιώσουν νοικοκυριά με ανέργους ή απλήρωτους εργαζόμενους, χρεοκοπημένους επαγγελματίες, μικροεπιχειρηματίες και φτωχοσυνταξιούχους. Οι αποταμιεύσεις βοήθησαν να σπουδάσουν παιδιά, να πληρωθούν γιατροί, φάρμακα, ΔΕΗ, χαράτσια, χρέη. Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι οι καταθέσεις των μικρομεσαίων κοινωνικών στρωμάτων τελειώνουν και προφανώς δεν αναπληρώνονται από το «πρωτογενές πλεόνασμα», την επιστροφή «παρακρατηθέντων μισθών» ενστόλων ή από τις αόριστες «ξένες επενδυτικές ευκαιρίες» που κάποτε θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας; Σαμαράς και Βενιζέλος γνωρίζουν, άραγε, ότι, παρά τις έως τώρα ενέσεις ύψους 211,5 δισ. ευρώ δημοσίου χρήματος, οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν και νέα ενίσχυση;

 

Δ.Τ. 

 

………………………………………………………………………………………….

 

„Ναζιστικός παροξυσμός

 

Η βεβήλωση του Μνημείου του Ολοκαυτώματος στην Αθήνα την Παρασκευή δείχνει τον διάχυτο και βάρβαρο αντισημιτισμό για τον οποίο η χώρα μας έχει κερδίσει άλλη μια «μεγαλειώδη» ρατσιστική πρωτιά. Οι ναζιστικές πρακτικές που κατ’ επανάληψη οδηγούν τους μισαλλόδοξους μυημένους σε τέτοιες πράξεις εκθέτουν διεθνώς την Ελλάδα. Στην ανακοίνωσή της η Κεντρική Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών και το ΚΙΣ εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στην πολιτεία για τη σύλληψη των ενόχων, καλώντας τους Αθηναίους πολίτες να εντείνουν κάθε προσπάθεια για να παραμείνει άσβεστη η μνήμη των αθώων θυμάτων και να εμποδιστεί «το ανίερο τρομοκρατικό έργο των αμετανόητων και η προσπάθειά τους να βιάσουν την Ιστορία και να σπείρουν πάλι το μίσος και τον φανατισμό».

 

Α.Ψ.

……………………………………………………………………………………………

 

Στους φούρνους!

 

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, όταν ο κόσμος σκεφτόταν μια δροσερή παραλία και το βράδυ το Μουντιάλ, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γ. Γιακουμάτος, έτρεχε στους φούρνους (Ναι, έτσι ακριβώς το είπε στο Mega), και έβλεπε πόσο πουλούν το ψωμί! «Το Σαββατοκύριακο πήγα σε φούρνους. Ενας το είχε 0,50 στο Ψυχικό, άλλος το είχε 0,70. Το 0,50 δεν είναι ακριβό», απεφάνθη. Επειτα έπιασε τις τιμές στο ρύζι και μετά πήγε στις λαϊκές. Με το γάλα δεν πρόλαβε να ασχοληθεί, άλλωστε, όπως είπε, «δύο εβδομάδες είναι στην κυβέρνηση», και υποσχέθηκε ότι θα μειώσει τις τιμές μέχρι τον Δεκέμβριο. Οπότε οι καταναλωτές μπορούν να είναι αισιόδοξοι, τώρα ενδεχομένως να μην μπορούν ούτε γεμιστά γιαλαντζί να φάνε, αλλά το νέο έτος θα ψήνουν γεμιστό αρνί, με συνταγή Μυκόνου.

 

ΜΠ.Α.

…………………………………………………………………………………………..

 

„Παρακολούθηση

 

Στον προϊστάμενο δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, Μ. Σφακιανάκη, κατέθεσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης. Αφορμή ήταν οι δημόσιες καταγγελίες του σχετικά με παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνομιλιών του με τον Αλ. Τσίπρα, την περίοδο πριν και μετά τις ευρωεκλογές. Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Β. Κικίλια, ο οποίος είχε προθυμοποιηθεί να ελέγξει τις καταγγελίες.

 

Φ.Π.

 

…………………………………………………………………………………………..

„«Επιχειρήσεις»

 

Η διακίνηση των ναρκωτικών στην Ισπανία αποφέρει κέρδη 18 εκατομμυρίων ευρώ σε μία ημέρα, υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, υπολογίζοντας ότι ετησίως το ποσό αυτό φτάνει, σε παγκόσμιο επίπεδο, τα 300 δισ. ευρώ και στην Ισπανία τα 6 δισ. ευρώ. Το 40% της κοκαΐνης που κατάσχεται στην Ευρώπη, είπε ο Χόρχε Ντίαθ, είναι στην Ισπανία, από όπου διακινείται και το 75% των φορτίων χασίς. Δεν είναι να απορεί λοιπόν κανείς που η κυβέρνηση πρόσφατα αποφάσισε να αρχίσει να προσμετρά τα εκτιμώμενα «έσοδα» από το εμπόριο ναρκωτικών και από την πορνεία στο ΑΕΠ της χώρας, υπολογίζοντας ότι έτσι μπορεί να το αυξήσει από 1,5% έως 3%.

 

Ε.Π.

………………………………………………………………………………………………

 

 „Ακροδεξιά

 

Νέο Δεξιό Κογκρέσο λέγεται το ακροδεξιό κόμμα στην Πολωνία και έχει καταφέρει μέσα σε ένα μήνα να διπλασιάσει τα ποσοστά του: από 6% που ήταν τον Μάιο, έχει φτάσει 11% στα τέλη Ιουνίου και αναδεικνύεται τρίτη δύναμη. Ο 71χρονος ηγέτης του, Γιάνους Κόρβιν Μίκε, που διακηρύσσει μεταξύ άλλων ότι ο Χίτλερ προφανώς δεν γνώριζε για το Ολοκαύτωμα και ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να ψηφίζουν, διότι είναι λιγότερο έξυπνες από τους άνδρες, πιστεύει ότι θα παίξει ρόλο στις εκλογές του 2015, όταν η συντηρητική αντιπολίτευση αναζητήσει συμμάχους για να πάρει την εξουσία.

 

Ε.Π.

 

Scroll to top