02/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Στο Αμύνταιο σήμερα ο Τσίπρας

Θα επισκεφτεί το ατμοηλεκτρικό εργοστάσιο και το ορυχείο της περιοχής, θα έχει συνάντηση με τοπικούς φορείς που διοργανώνουν συλλαλητήριο για τη ΔΕΗ και θα μιλήσει στους κατοίκους.
      Pin It

Του Νίκου Σβέρκου

 

Σε διανομή των αρμοδιοτήτων ενόψει των κοινοβουλευτικών «μαχών» που επίκεινται, αλλά και στην έγκριση του κανονισμού λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, προχώρησαν χτες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνοντας τη «μετωπική» πολιτική του κόμματος.

 

Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να επισκεφτεί σήμερα το Αμύνταιο της Φλώρινας και συγκεκριμένα το ατμοηλεκτρικό εργοστάσιο και το ορυχείο της περιοχής, ενώ το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τους τοπικούς φορείς που διοργανώνουν συλλαλητήριο ενάντια στην εκποίηση της ΔΕΗ και θα απευθύνει σχετική ανοιχτή ομιλία στους κατοίκους.

 

Πέραν όμως του νομοσχεδίου της ΔΕΗ, ως γνωστόν, επίκεινται και νομοσχέδια, όπως αυτό για τους αιγιαλούς, για τα οποία η αξιωματική αντιπολίτευση πρόκειται να ακολουθήσει την ίδια «μετωπική» τακτική.

??????????? - ?????????? ????? ??? ???????? ??? ?????? ????? ?????? ??? ????????? ?????????? ??????/PHASMA/?.??????????

Στο Αμύνταιο της Φλώρινας θα βρεθεί ο Αλέξης Τσίπρας, που θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση προς τους κατοίκους

 

«Εκλογές το φθινόπωρο»

 

Συντονιστικό ρόλο της όλης κοινοβουλευτικής δουλειάς ανέλαβε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος άλλωστε έκανε και τη σχετική εισήγηση στη χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο., ενώ από κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνεται η άποψη ότι το καλοκαίρι, λόγω των κινητοποιήσεων, θα αναδείξει την αναντιστοιχία μεταξύ των πολιτικών της κυβέρνησης και της διάθεσης της κοινωνίας, εξ ου και το συμπέρασμα ότι τον Σεπτέμβριο, με ανοιχτές τις πληγές στην οικονομία, δεν αποκλείεται να υπάρξει εκλογική αναμέτρηση.

 

Εξάλλου η ηγεσία της Κουμουνδούρου απορρίπτει ρητά κάθε ενδεχόμενο «μεγάλου συνασπισμού» με τη Ν.Δ. «Είναι μια πρόταση η οποία απευθύνεται στο εσωτερικό της Ν.Δ. και κυρίως εξυπηρετεί την προσπάθεια του κ. Αβραμόπουλου να έχει το δικό του προφίλ», δήλωσε ο Π. Σκουρλέτης στον ρ/σ Βήμα FM, επισημαίνοντας δεν υπάρχει καμιά πραγματική πολιτική βάση σε μια τέτοια πρόταση, καθώς οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. «δεν παντρεύονται» και η κάθε μία «προϋποθέτει την ήττα της άλλης για να προχωρήσει». Ο δε Νίκος Παππάς στο ίδιο μήκος κύματος δήλωσε στον ρ/σ Στο Κόκκινο ότι «η Ν.Δ., με την πρόταση που διατυπώνουν στελέχη της, επιδιώκει να συσκοτίσει την ουσία της εφαρμοζόμενης πολιτικής».

 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όμως συζήτησαν και για τον κανονισμό λειτουργίας της Κ.Ο., ζήτημα το οποίο είχε τεθεί ήδη από τον Ιανουάριο, μετά τα πολλαπλά επεισόδια που είχε προκαλέσει ο Πέτρος Τατσόπουλος. Κεντρικό ζήτημα αποτέλεσε ο σεβασμός των βουλευτών στις συλλογικές αποφάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με την ηγεσία να καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στην τήρηση της «γραμμής» και τον σεβασμό στη συνείδηση του εκάστοτε βουλευτή.

 

Η διατύπωση η οποία τελικά υιοθετήθηκε επισημαίνει ότι οι βουλευτές οφείλουν να σέβονται τις συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, οι διαφωνούντες να εκφράζουν στα όργανα αναλυτικά τις ενστάσεις τους, ώστε να μην βρίσκονται οι υπόλοιποι προ εκπλήξεως, και να υπάρχει εξαντλητικός διάλογος στο εσωτερικό της Κ.Ο. και των κορυφαίων οργάνων του κόμματος. Οπως ήταν αναμενόμενο, ζήτημα «πειθαρχικών κυρώσεων» δεν ετέθη.

 

Κατόπιν, συνεδρίασε η Π.Γ. σχετικά με τα τρέχοντα πολιτικά ζητήματα και το ζήτημα του γηπέδου της ΑΕΚ, το οποίο είναι ενταγμένο στο νομοσχέδιο για το Ρυθμιστικό.

 

Στο όργανο υπήρξαν δυο προσεγγίσεις, σχετικά με το ποια στάση πρέπει να κρατήσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινοβουλευτική διαδικασία. Η μια πλευρά επί της ουσίας προκρίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, την κατάθεση τροπολογιών στα σχετικά άρθρα, ενώ η δεύτερη θεωρεί επιβεβλημένη την εξαρχής καταψήφισή τους. Λόγω της «λεπτότητας» του όλου θέματος, αλλά και των πολλαπλών πλευρών του, αποφασίστηκε να κοινοποιηθούν στα μέλη του οργάνου γραπτώς οι δύο εκδοχές και οι σχετικές αποφάσεις να ληφθούν το επόμενο διάστημα.

 

Scroll to top