israil-ereuna-fonos

02/07/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Απήχθη και δολοφονήθηκε Παλαιστίνιος έφηβος

Εικάζεται πως ο θάνατος του 17χρονου αποτελεί αντίποινα για το φόνο τριών Ισραηλινών στην Δυτική Όχθη. Κάτοικοι είπαν πως είδαν έναν έφηβο να εξαναγκάζεται από αγνώστους να μπει μέσα σε όχημα. Το πτώμα του ανακαλύφθηκε πολλές ώρες αργότερα, αλλά δεν έχει γίνει ακόμα ανάληψη της ευθύνης.
      Pin It

Ένας 17χρονος Παλαιστίνιος απήχθη στην προσαρτημένη από το Ισραήλ Ανατολική Ιερουσαλήμ και σκοτώθηκε σε «μια πράξη εκδίκησης, όπως πιθανολογείται», για το φόνο τριών Ισραηλινών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μετέδωσε το πρωί της Τετάρτης ο ραδιοσταθμός του ισραηλινού στρατού.

Ο έφηβος απήχθη στην παλαιστινιακή συνοικία Σουάφατ και το πτώμα του ανακαλύφθηκε πολλές ώρες αργότερα σε περιοχή της Δυτικής Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με το ραδιοσταθμό. Σύμφωνα με τον ισραηλινό ιστότοπο Ynet, το πτώμα που βρέθηκε είναι ενός Άραβα, είναι καμένο και φέρει σημάδια βίας.

Παλαιστίνιοι κάτοικοι είπαν σε φωτογράφο του Reuters ότι είδαν έναν έφηβο να εξαναγκάζεται από αγνώστους να μπει μέσα σε ένα όχημα έξω από ένα σούπερ-μάκρκετ στη Σουάφατ.

Πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε πως οι ισραηλινές αρχές υποψιάζονται πως ο νέος απήχθη και σκοτώθηκε πιθανόν σε αντίποινα για το φόνο των τριών ισραηλινών εφήβων που απήχθησαν στις 12 Ιουνίου από περιοχή κοντά σε εβραϊκό οικισμό και τα πτώματά τους βρέθηκαν τη Δευτέρα στη Δυτική Όχθη.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης, συγκρούσεις είχαν ξεσπάσει στον προσφυγικό καταυλισμό της Σουάφατ μεταξύ Παλαιστινίων και των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το Ισραήλ κατηγορεί για τις απαγωγές των εφήβων τους ισλαμιστές της Χαμάς. Η οργάνωση πάντως δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

 

israil-kideia

Δεκάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν το βράδυ της  Τρίτης στην Ιερουσαλήμ κατά της απαγωγής και του φόνου των ισραηλινών εφήβων και μερικοί φώναζαν «θάνατος στους Άραβες»

Ο Νετανιάχου καταδίκασε τον φόνο

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου καταδίκασε ως «ειδεχθές έγκλημα» την απαγωγή και τον φόνο νεαρού Παλαιστίνιου στην Ιερουσαλήμ, σε μία πράξη αντεκδίκησης μετά τους φόνους των τριών ισραηλινών νέων στη Δυτική Όχθη.

«Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τον υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας Γιτζάκ Αχαρόνοβιτς και ζήτησε την έναρξη έρευνας για τον εντοπισμό το συντομότερο δυνατόν των δραστών του ειδεχθούς αυτού εγκλήματος και την εξακρίβωση των συνθηκών» υπό τις οποίες διαπράχθηκε.

Νωρίτερα, ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ να καταδικάσει την απαγωγή και τον φόνο του παλαιστίνιου εφήβου, όπως έκανε και ο ίδιος για τους τρεις νεαρούς Ισραηλινούς, οι οποίοι απήχθησαν και φονεύθηκαν τον περασμένο μήνα.

 

Σχετικό θέμα:

«Αντίποινα με βόμβες για τους νεκρούς εφήβους»

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top