bankofcyprus

02/07/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Κρίσιμη σύνοδος για το Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου

Έντονες αντιδράσεις εκφράζουν οι υφιστάμενοι μέτοχοι της τράπεζας -ξένοι και Κύπριοι- από το τελεσίγραφο Γιωρκάτζη για το ποσοστό συμμετοχής τους στην αύξηση κεφαλαίου και την ημερομηνία ολοκλήρωσης της έκδοσης.
      Pin It

Λευκωσία- Ανταπόκριση Άκης Φάντης

Σε κρίσιμη συνεδρία συνέρχεται την Παρασκευή εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου, υπό το βάρος του αυστηρού τελεσιγράφου της διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη και των αντιδράσεων των υφιστάμενων μετόχων.

Επί τάπητος θα τεθεί νομική γνωμάτευση για την νομιμότητα των εντολών της διοικήτριας της Κ.Τ.

Ειδικότερα, έντονες αντιδράσεις εκφράζουν οι υφιστάμενοι μέτοχοι της Τράπεζας Κύπρου – ξένοι και Κύπριοι- από το τελεσίγραφο Γιωρκάτζη για το ποσοστό συμμετοχής τους στην αύξηση κεφαλαίου και την ημερομηνία ολοκλήρωσης της έκδοσης.

Με τη δεύτερη χθεσινή επιστολή της, η διοικήτρια της Κ.Τ. ζητεί τρία πράγματα και δίδει διορία τριών ημερών στο Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου:

1.Τήρηση αρχικών χρονοδιαγραμμάτων και ολοκλήρωση της έκδοσης στις 8 Αυγούστου και όχι τον Σεπτέμβριο.

2.Το ύψος των κεφαλαίων να είναι τουλάχιστον 1 δις.

3.Η συμμετοχή των υφιστάμενων μετόχων να μην υπερβαίνει το 20%.

Στο μεταξύ, πυρ και μανία είναι ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος με αφορμή τις εξελίξεις στην Τράπεζα Κύπρου. Έκαμε λόγο για 2 με 3 φατρίες που θέλουν να έχουν το πάνω χέρι και ζήτησε ν’ αφήσουν το Δ.Σ. να πάρει υπεύθυνα και υπόλογα τις αποφάσεις του. «Να αποφασίσει το ποσό, να αποφασίσει την τιμή της μετοχής που θα εκδώσει. Για μένα είναι πολύ ύποπτο και το καταδικάζω, να έρθουν τα διάφορα επενδυτικά ταμεία για να βάλουν την τιμή. Εάν βάλουν την τιμή χαμηλή, την Τράπεζα θα την αρπάξουν αντί πινακίου φακής» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος. «Παίζονται παιχνίδια και φαίνεται ότι το φαγοπότι δεν έχει σταματήσει» συνέχισε. «Κάπου πρέπει να σταματήσουν οι εξυπνάδες και να παύσουν οι διάφοροι, γιατί είναι 2-3 φατρίες που θέλουν να έχουν το πάνω χέρι στην Τράπεζα. Κάπου νομίζω πρέπει να προσγειωθούν και να δουν το καλώς νοούμενο συμφέρον της Τράπεζας».

 

 

efsyn.gr  

Scroll to top