Pin It

Τρόπους να «ξηλώσουν» προσεκτικά ορισμένες από τις ψηφισμένες ρυθμίσεις Χατζηδάκη για τις λαϊκές αγορές αναζητούν από κοινού η νέα ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης με τη «γαλάζια» κοινοβουλευτική ομάδα.

 

Ενημερώνοντας χθες την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για το σχέδιο της υπουργικής απόφασης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος τόνισε ότι ναι μεν από τη μία πλευρά «βρήκα τον νόμο ψηφισμένο και πρέπει να τον τηρήσω», όμως, από την άλλη, πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες.

oiko1

Για τον λόγο αυτό θα κατατεθεί τροπολογία που θα παρατείνει το ισχύον (παλιό) καθεστώς έως τις 30 Οκτωβρίου, καθώς οι τριμερείς επιτροπές στις Περιφέρειες Αττικής και Θεσσαλονίκης που θα δώσουν τις νέες άδειες θα ορίζονταν στις 15/8/14 από τους απερχόμενους περιφερειάρχες και όχι από τους νέους, οι οποίοι αναλαμβάνουν από Σεπτέμβρη.

 

Ο πρόεδρος της επιτροπής Γ. Βλάχος (Ν.Δ.) τόνισε ότι «πρέπει να επανέλθουν κάποια πράγματα», χαρακτηρίζοντας λάθος την παραχώρηση της σχετικής αρμοδιότητας στις περιφέρειες και προτείνοντας τη δημιουργία ενός ενιαίου πανελλαδικού οργανισμού λαϊκών αγορών. Σχετικά με τα θέματα χωροταξικού διαχωρισμού παραγωγών και πωλητών, ο κ. Βλάχος έκανε λόγο για διαχωρισμό με βάση μια ταμπέλα ή ξεχωριστό χρώμα και όχι τη θέση.

 

«Δεν είναι δουλειά του υπουργείου πού θα είναι ο καθένας. Θα τα βρούμε αυτά στην πορεία», παρατήρησε συναινετικά ο υπουργός, καθώς ο νόμος αφήνει το σχετικό περιθώριο. Πρόσθεσε μάλιστα πως θα ξεκινήσει διάλογο ώστε οι λαϊκές να λειτουργούν και το απόγευμα.

 

Χ.ΙΩ.

 

Scroll to top