Pin It

Του Κώστα Ζαφειρόπουλου

 

Απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας ξεκίνησαν οι τρεις πολιτικοί πρόσφυγες από την Τουρκία που συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή. Αύριο το μεσημέρι απολογούνται στον ειδικό εφέτη ανακριτή της Μυτιλήνης, καθώς κατηγορούνται για συμμετοχή και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση (τρομονόμος 187Α) με αφορμή την υπόθεση των όπλων που βρέθηκαν ανοιχτά της Χίου τον Ιούλιο του 2013.

 

Η μία από τους τρεις πρόσφυγες, η Φαδίκ Αντεγιαμάν, είχε κάνει πέρσι 40 μέρες απεργία πείνας, με αποτέλεσμα η κατάσταση της υγείας της να είναι επιβαρημένη.

 

Εξι μέρες μετά τις συλλήψεις των προσφύγων δεν υπάρχει καμία επίσημη τοποθέτηση για το θέμα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Η αξιωματική αντιπολίτευση στο πρόσφατο παρελθόν έχει εκφράσει σε πολλές περιπτώσεις τη συμπαράστασή της στις διεκδικήσεις της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία και το Κουρδιστάν. Μέχρι σήμερα τα μοναδικά πολιτικά κόμματα που έχουν εκδώσει ανακοίνωση για το θέμα είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΚΚΕ(μ-λ). Το τελευταίο υπογραμμίζει πως «η επιχείρηση τρομοκράτησης των αγωνιστών από την Τουρκία και το Κουρδιστάν εντείνεται περισσότερο με την ποινικοποίηση της δράσης αλληλεγγύης και στήριξης πολιτικών προσφύγων η οποία θεωρούνταν μέχρι τώρα “νόμιμη”».

 

Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες ζητούν με ανακοίνωσή τους και μέλη της Κατάληψης Βοξ, τονίζοντας πως «με τους συντρόφους και τις συντρόφισσες από την Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες μας έχουν ενώσει κοινοί αγώνες: Οι αγώνες απέναντι στην καταστολή, οι αγώνες αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους και τον τελευταίο καιρό οι αγώνες ενάντια στις φυλακές υψίστης ασφαλείας. Για εμάς αποτελούν, με τη μακροχρόνια παρουσία τους στο κίνημα, παράδειγμα αγωνιστικής στάσης».

 

Συγκέντρωση συμπαράστασης και καταγγελίας της ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων οργανώνεται αύριο στις 12 το μεσημέρι στο Εφετείο (Λουκάρεως).

 

Scroll to top