03/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Παίζουν… καθυστέρηση

Εως τον Αύγουστο πήρε παράταση η Εθελοντική Ενδοαυτοδιοικητική Κινητικότητα.
      Pin It

Του Στέργιου ΖιαμπάκαΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΟΕ ΟΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ

 

Παράταση της Εθελοντικής Ενδοαυτοδιοικητικής Κινητικότητας έως και τον Αύγουστο σχεδιάζει το υπουργείο Εσωτερικών. Τη σχετική νομοθετική ρύθμιση προανήγγειλε ο υπουργός, Αργύρης Ντινόπουλος, μιλώντας σε ημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης.

 

Επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν απολύσεις εργαζομένων που μπαίνουν σε εθελοντική κινητικότητα και κάλεσε τους δημάρχους να μεταφέρουν στο προσωπικό των δήμων αυτό το μήνυμα.

 

Ο ποσοτικός στόχος

 

Η παράταση αποσκοπεί στη συμπλήρωση των 3.000 εθελοντικών μετακινήσεων δημοτικών υπαλλήλων, με τον σχετικό κυβερνητικό ποσοτικό στόχο να υπολείπεται κατά 2.000. Πληροφορίες αναφέρουν πως η κατάρτιση του σχεδιασμού θα γίνει άμεσα και θα κληθούν να καταθέσουν απόψεις και οι δήμαρχοι.

 

Απαραίτητη κρίνεται και η συμμετοχή των εργαζομένων στη διαβούλευση καθώς από την πλευρά τους εκφράζουν επιφυλάξεις. Τονίζουν ότι πρέπει να γίνει μια πλήρης καταγραφή των ελλείψεων στους δήμους και προειδοποιούν για κινδύνους που ελλοχεύουν: Ενδεχόμενοι υπολογισμοί του αριθμού των εργαζομένων σε δήμους ανάλογοι με τα πορίσματα της «Επιτροπής Ραπακούλια» μετά τις όποιες προσθήκες εργαζομένων γίνουν μέσω εθελοντικών μετακινήσεων, θα οδηγήσουν και πάλι στην «εύρεση» υπεράριθμου προσωπικού και στις «καρατομήσεις» εργαζομένων, όπως εκτιμούν.

 

Οι δημοτικοί υπάλληλοι υπογραμμίζουν ότι πρωτίστως απαιτείται συζήτηση με το ΥΠΕΣ για μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο. Με υπόμνημά της η ΠΟΕ-ΟΤΑ κατέθεσε στο υπουργείο συνολικά 27 αιτήματα που απαιτούν άμεσα επίλυση. Κυριαρχούν:

 

-Η αποτροπή με κάθε τρόπο της εφαρμογής του ν. 4250/2014 για τη συγκριτική «αξιολόγηση».

 

-Αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στις υπηρεσίες των ΟΤΑ α′ βαθμού από την έλλειψη του αναγκαίου προσωπικού. Αρση του περιορισμού για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ιδιαίτερα στις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικών σχέσεων εργασίας (δίμηνα, πεντάμηνα κοινωφελούς χαρακτήρα, ΚοινΣΕΠ κ.λπ.) που έρχονται να καλύψουν τις ελλείψεις προσωπικού.

 

-Την επίσπευση των διαδικασιών από 1η Σεπτεμβρίου 2014 για την επιλογή των ­προϊσταμένων σε θέσεις ευθύνης με αξιοκρατικά κριτήρια ώστε να σταματήσει η απαράδεκτη διαδικασία των αναθέσεων και της κατάργησης της υπαλληλικής ιεραρχίας.

……………………………………..

Πρακτικές τρομοκράτησης

 

Για πρακτικές τρομοκράτησης υπηρεσιακών παραγόντων και δημοσίων υπαλλήλων καταγγέλλει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η Ομοσπονδία αναφέρεται σε έγγραφο του γενικού γραμματέα του υπουργείου, Δημήτρη Στεφάνου, με το οποίο καλεί τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες να προχωρήσουν στις διαδικασίες «αξιολόγησης» και ζητά να διερευνηθεί το ενδεχόμενο πειθαρχικής ευθύνης.

 

«Απειλεί δηλαδή με πειθαρχικές διώξεις όσους δεν έστειλαν την απόφαση επιμερισμού των ποσοστών», τονίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της. «Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ είναι αποφασισμένοι ενωτικά, μαζικά και αγωνιστικά να μην επιτρέψουν την εφαρμογή της “αξιολόγησης” που σκαρφίστηκε η κυβέρνηση για να δημιουργήσει νέες “δεξαμενές” προς απόλυση υπαλλήλων. Η επιχείρηση “αξιολόγηση” της κυβέρνησης και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης απέτυχε παταγωδώς», καταλήγει.

 

Scroll to top