03/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Χτυπήσαμε για όσα συμβαίνουν στις ελληνικές φυλακές»

Η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό στο Ι.Χ. του Ελληνα προξένου στο Βερολίνο.
      Pin It

ΒΕΡΟΛΙΝΟ Του Παντελή Βαλασόπουλου

Το αυτοκίνητο του Ελληνα προξένου στο Βερολίνο καταστράφηκε ολοσχερώς από τη φωτιά

Το αυτοκίνητο του Ελληνα προξένου στο Βερολίνο καταστράφηκε ολοσχερώς από τη φωτιά

 

Η ελληνική τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε χθες -με προκήρυξή της στο Διαδίκτυο- την ευθύνη για την επίθεση και τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του Ελληνα προξένου στο Βερολίνο, Αρη Ραδιόπουλου.

 

Η επίθεση έγινε προχθές τη νύχτα, ενώ το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο έξω από το σπίτι του Ελληνα διπλωμάτη, στην περιοχή Βίλμερσντορφ του Βερολίνου.

 

Πρόκειται για την τρίτη επίθεση που πραγματοποιείται από το 2012 εναντίον αυτοκινήτων Ελλήνων διπλωματών στο Βερολίνο.

 

Το 2012, με τον ίδιο τρόπο, είχε χτυπηθεί το αυτοκίνητο του στρατιωτικού ακολούθου της Ελλάδας στη γερμανική πρωτεύουσα, ενώ τον περασμένο Απρίλιο άγνωστοι έκαψαν το αυτοκίνητο της εμπορικής ακολούθου.

 

Οι επιθέσεις προκαλούν προβληματισμό στην αστυνομία του Βερολίνου, καθώς φαίνεται ότι Ελληνες τρομοκράτες, μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», ή Γερμανοί συνεργοί τους δρουν στο Βερολίνο.

 

Δηλώσεις έκανε και ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, κ. Σέφερ, ο οποίος καταδίκασε την επίθεση και υπογράμμισε ότι οι γερμανικές αρχές θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να προστατεύσουν τους Ελληνες διπλωμάτες και ότι δίνεται εξαιρετική βαρύτητα στο γεγονός.

 

Στην προκήρυξή της -η οποία ήταν γραμμένη στα γερμανικά- η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» αναφέρει μεταξύ άλλων: «Δεν θέλουμε τίποτε λιγότερο από την καταστροφή του τέρατος που διατηρεί το σύστημα στη ζωή».

 

Επίσης αναφέρεται ότι «τα σκυλιά του συστήματος κατάφεραν να σπάσουν την αντίσταση στους δρόμους και επικεντρώνονται τώρα στην αντίσταση που υπάρχει ακόμη στις φυλακές, με τη δημιουργία καινούργιων φυλακών ασφαλείας και την πλήρη απομόνωση των κρατουμένων».

 

Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως «δεν θέλουμε να παρατηρούμε άπρακτοι την εξέλιξη αυτή, όπως πολλοί άλλοι που έχουν πάψει να αγωνίζονται. Γι' αυτό αποφασίσαμε να επισκεφθούμε ένα από τα σκυλάκια του καναπέ τους στο ήσυχο Βίλμερσντορφ».

 

Στην προκήρυξη αυτή η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» εκφράζει την αλληλεγγύη της στους φυλακισμένους που βρίσκονται σε απεργία πείνας στις ελληνικές φυλακές και αναφέρονται και στην περίπτωση του Ηλία Καρέλη, που όπως λένε «δολοφονήθηκε από δολοφόνους που ονομάζονται φύλακες φυλακών».

 

Scroll to top