03/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΣΤΙΓΜΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Β. ΚΙΚΙΛΙΑ

Ταλαιπώρησε χιλιάδες πάλι ο «Ξένιος Ζευς»

      Pin It

Εξαιρετικά πενιχρά ήταν τα αποτελέσματα και της προχθεσινής αστυνομικής επιχείρησης-σκούπα στο κέντρο της Αθήνας, της πρώτης επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» που επέβλεψε προσωπικά ο νέος υπουργός Βασίλης Κικίλιας δίνοντας από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του το στίγμα του για συνέχιση της πολιτικής στοχοποίησης μεταναστών. Αντιστρόφως ανάλογο ήταν το μέγεθος της επιχείρησης, που ως συνήθως ταλαιπώρησε άδικα πολλές εκατοντάδες πολίτες, των οποίων τα δικαιώματα παραβιάστηκαν, και σπατάλησε πολλές εργατοώρες αστυνομικών.

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έγινε έλεγχος σε 2.626 άτομα, από τα οποία προσήχθησαν 1.020! Από τους προσαχθέντες συνελήφθησαν τελικά 46 άτομα για διάφορες παραβάσεις. Μόνο έξι από αυτά συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. Δηλαδή ποσοστό έξι τοις χιλίοις (ή λιγότερο από τρία τοις χιλίοις, αν ληφθούν υπόψη όσοι ελέγχθηκαν), το οποίο που δεν μπορεί με τίποτα να δικαιολογήσει την κινδυνολογία πάνω στην οποία βασίστηκαν οι επιχειρήσεις-σκούπα, στοχεύοντας στην «ανακατάληψη των πόλεών μας από τους λαθρομετανάστες», σύμφωνα με τη διατύπωση του Αντώνη Σαμαρά.

 

Οι υπόλοιπες 40 συλλήψεις αφορούν παρεμπόριο, παραβίαση σφραγίδων, καταδικαστικές αποφάσεις, πώληση λαθραίων τσιγάρων, παραβίαση του νόμου περί εκδιδόμενων ατόμων, κατοχή ναρκωτικών και παραβίαση άδειας καταστήματος.

 

Δημήτρης Αγγελίδης

 

Scroll to top