kammenos-tsipras-kouvelis

03/07/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θετικοί ΔΗΜΑΡ, ΑΝ.ΕΛΛ., «ναι υπό όρους» το ΚΚΕ

Η πρόταση στου ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με δημοψήφισμα για τη «μικρή ΔΕΗ» έχει τεθεί στο τραπέζι, με τη Δημοκρατική Αριστερά και τους Ανεξάρτητους Έλληνες να απαντούν κατ' αρχήν «ναι», ενώ το ΚΚΕ θέτει όρους για αν συμφωνήσει.
      Pin It

Σε σύσκεψη κοινοβουλευτικών εκπροσώπων που θα γίνει τη Δευτέρα (7 Ιουλίου) με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, θα αποφασιστεί ο περαιτέρω χειρισμός του θέματος. Άγνωστο παραμένει αν θα αποδεχθεί την πρόσκληση το ΚΚΕ.

Κατά του διαμελισμού της ΔΕΗ ο Κουβέλης

Θετική ήταν η πρώτη αντίδραση της ΔΗΜΑΡ για το ζήτημα της συγκέντρωσης των 120 υπογραφών για την κατάθεση πρότασης διενέργειας δημοψηφίσματος. Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Φώτη Κουβέλη, που έγινε, σύμφωνα με πηγές της Αγίου Κωνσταντίνου, σε πολύ καλό κλίμα, διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων τόσο για το θέμα της μικρής ΔΕΗ όσο και για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος.
Ο Φώτης Κουβέλης εξέφρασε τη θέση της ΔΗΜΑΡ κατά του διαμελισμού της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού και την απόφαση να καταψηφιστεί το επίμαχο νομοσχέδιο, ενώ για το δημοψήφισμα τόνισε ότι συνιστά δυνατότητα έκφρασης του ελληνικού λαού για ένα κρίσιμο θέμα.

Για τις τελικές αποφάσεις θα πρέπει ωστόσο να συνεδριάσουν τα όργανα της ΔΗΜΑΡ την προσεχή Δευτέρα σε κοινή συνεδρίαση της Κ.Ο. και της Εκτελεστικής Επιτροπής, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των δύο κομμάτων για τη διαμόρφωση των λεπτομερειών της σχετικής πρότασης.

Καμμένος: Να μη χαριστεί ο ορυκτός πλούτος
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του δημοψηφίσματος για τη ΔΕΗ, ο Πάνος Καμμένος είπε: «Συμφωνούμε με την απαίτηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού να συνυπογράψουμε για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ξεπούλημα της ΔΕΗ».

Παράλληλα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε στον κ. Τσίπρα ότι «η μικρή ΔΕΗ αποτελεί το πρώτο βήμα για την παραχώρηση των πηγών ενέργειας που πρέπει να σταματήσει τώρα».
Νωρίτερα, ο κ. Καμμένος είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο του Άρματος Πολιτών Γιάννη Δημαρά και με τον πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικου Κόμματος Νίκο Νικολόπουλο και συμφώνησαν για την τακτική που θα ακολουθηθεί σε σχέση με το θέμα της «μικρής ΔΕΗ».

Ο κ. Καμμένος τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο ορυκτός πλούτος της χώρας και οι πηγές ενέργειας αποτελούν περιουσία των Ελλήνων και δεν θα επιτρέψουμε να χαριστούν σε χρηματοδότες και δανειστές».

Αντίθετο το ΚΚΕ με το περιεχόμενο του δημοψηφίσματος

Το ΚΚΕ είναι κατηγορηματικά αντίθετο αποκλειστικά με το περιεχόμενο που θέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τη «μικρή ΔΕΗ», όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε: «Αντίθετα, το ΚΚΕ υποστηρίζει ως βασικό περιεχόμενο, τόσο του δημοψηφίσματος όσο και της πάλης του λαϊκού κινήματος, την κατάργηση όλων των νόμων που έχουν ψηφιστεί σύμφωνα με το κοινοτικό πλαίσιο για την απελευθέρωση της ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, συμπεριλαμβανομένου και αυτού για τη 'μικρή ΔΕΗ’».

Σχετικά θέματα:

«Δημοψήφισμα ΣΥΡΙΖΑ βραχυκυκλώνει το Μαξίμου»

Ναι» Καμμένου – «Όχι» Κουτσούμπα στο δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ

«Πού στοχεύει η πρόταση Τσίπρα για δημοψήφισμα»

 

efsyn.gr

Scroll to top