eopyy-diamartyria

03/07/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Με διακοπή σύμβασης απειλεί ο ΕΟΠΥΥ τις ιδιωτικές κλινικές

«Θα υπάρξει άμεση αντίδραση από την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών σε περίπτωση καταγγελίας σύμβασης έστω και ενός συναδέλφου», τονίζει η ένωση απαντώντας στις απειλές του Οργανισμού πως θα διακόψει άμεσα τη σύμβαση όσων κλινικών επιλέξουν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.
      Pin It

«Αβάσιμους» και «προσχηματικούς» χαρακτηρίζει ο ΕΟΠΥΥ τους λόγους που επικαλείται η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ) απειλώντας ότι όσες κλινικές επιλέξουν να περάσουν σε επίσχεση εργασίας προς τον Οργανισμό, θα διακοπεί άμεσα η σύμβαση τους με τον ΕΟΠΥΥ.

Ο ΕΟΠΥΥ «απευθύνει έκκληση προς όλους να επανέλθουν στο διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη για τις νέες συμβάσεις, έτσι ώστε από κοινού να διαμορφωθεί το νέο πλαίσιο και να κατανεμηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο -πράγματι- μικρότερος συγκριτικά με το παρελθόν, προϋπολογισμός».

Όμως, η ανακοίνωση της ΠΕΙΚ επισημαίνει πως οι ιδιωτικές κλινικές προχώρησαν στην επίσχεση μη δεχόμενοι νέες εισαγωγές ασθενών επί πιστώσει από τον ΕΟΠΥΥ, μετά τις χθεσινές άκαρπες συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία.

Ο Οργανισμός υποστηρίζει ότι ο μεγαλύτερος όγκος των ληξιπρόθεσμων οφειλών 2007- 2011 έχει εξοφληθεί και τα υπόλοιπα αφορούν στην εκκαθάριση που πρέπει να γίνει από τα συγκεκριμένα ταμεία (ΙΚΑ και ΟΓΑ).

Επίσης, για τις απαιτήσεις των μελών της ΠΕΙΚ για Σεπτέμβριο- Δεκέμβριο του 2013 όπως και για το 10% των απαιτήσεων του 2012 που δεν έχουν εξοφληθεί, έχουν ήδη ενημερωθεί όλοι ότι θα συμψηφιστούν με το rebate και το clawback του 2013, όπως ρητά προβλέπεται από τον νόμο 4172/2013, ενώ έχουν ήδη λάβει ατομική και έγγραφη ενημέρωση για το ακριβές ύψος της οφειλής. Το υπόλοιπο προς αποπληρωμή ποσό που θα προκύψει μετά τον συμψηφισμό θα καταβληθεί μετά το τέλος του κλινικού και οικονομικού ελέγχου που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Για αγώνα επιβίωσης κάνει λόγο η ΠΕΙΚ

«Όσο για απειλές καταγγελίας συμβάσεων ενημερώνουμε ότι δεν «μασάμε». Θα υπάρξει άμεση αντίδραση από την ΠΕΙΚ σε περίπτωση καταγγελίας σύμβασης έστω και ενός συναδέλφου. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας η κινητοποίηση καθόσον υπάρχει άρνηση αλλά και αδυναμία πληρωμής ληξιπρόθεσμων χρεών του ΕΟΠΥΥ και συστηματική παραβίαση ουσιωδών όρων της μεταξύ μας σύμβασης.

Ζητούμε ό,τι πιο λογικό, ότι πιο δίκαιο, ότι πιο αυτονόητο. Να πληρωνόμαστε για όσες υπηρεσίες προσφέρουμε. Εάν ο προυπολογισμος του ΕΟΠΥΥ δεν επαρκει, τότε υπάρχουν οι Δημόσιες δομές του ΕΣΥ που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών», τονίζει στην ανακοίνωση της η  ΠΕΙΚ.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν μαζικά όλες οι Ψυχιατρικές Κλινικές και οι ειδικές Παθολογικές Χρόνιων Παθήσεων.

 

efsyn.gr 

Scroll to top