04/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Δημοψήφισμα

Είπαν «ναι» ΑΝ.ΕΛΛ. – ΔΗΜΑΡ

      Pin It

Του Δημήτρη Κουκλουμπέρη

 

Δύο «ναι» από ΑΝ.ΕΛΛ. – ΔΗΜΑΡ εισέπραξε ο Αλέξης Τσίπρας στις επαφές που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς της ελάσσονος αντιπολίτευσης για το θέμα της συγκέντρωσης 120 υπογραφών για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, και ο περαιτέρω συντονισμός της, συμφωνήθηκε να οργανωθεί τη Δευτέρα σε κοινή σύσκεψη των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων.

 

2119973Πάνος Καμμένος: Να σταματήσει τώρα

 

Ο γύρος τηλεφωνημάτων του Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε χθες το πρωί με τον Πάνο Καμμένο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛΛ. η συνομιλία ήταν σε θετικό κλίμα «όπως πάντα» και τόνισε στον συνομιλητή του ότι «η μικρή ΔΕΗ αποτελεί το πρώτο βήμα για την παραχώρηση των πηγών ενέργειας που πρέπει να σταματήσει τώρα». Εθεσε, επίσης, το θέμα της προκήρυξης των οικοπέδων για πετρελαϊκές έρευνες και κατήγγειλε την κυβέρνηση η οποία δεν έχει ανακηρύξει ακόμα τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες. Ο κ. Καμμένος είχε προηγουμένως συναντηθεί με τον πρόεδρο του Αρματος Πολιτών Γιάννη Δημαρά και τον πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκο Νικολόπουλο, οι οποίοι συνεργάζονται με το κόμμα, με αντικείμενο την τακτική που θα ακολουθηθεί για τη «μικρή ΔΕΗ».

 

2117342Φώτης Κουβέλης: Ευκαιρία να μιλήσει ο λαός

 

Θετική ήταν και η πρώτη αντίδραση της ΔΗΜΑΡ. Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Φώτη Κουβέλη, διάρκειας περίπου 10 λεπτών, που έγινε, σύμφωνα με πηγές της Αγίου Κωνσταντίνου, σε πολύ καλό κλίμα, διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων τόσο για το θέμα της «μικρής ΔΕΗ» όσο και για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος.

 

Ο Φώτης Κουβέλης εξέφρασε τη θέση της ΔΗΜΑΡ κατά του διαμελισμού της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και την απόφαση του κόμματος να καταψηφιστεί το επίμαχο νομοσχέδιο, διευκρινίζοντας πάντως ότι «άλλο ζήτημα η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας κι άλλο θέμα η διάσπαση και πώληση υποδομών της επιχείρησης». Σε ό,τι αφορά το δημοψήφισμα ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ότι «συνιστά ευκαιρία έκφρασης του ελληνικού λαού για ένα κρίσιμο θέμα» και η ΔΗΜΑΡ πιστεύει στη δυνατότητα να εκφραστεί ελεύθερα η λαϊκή κυριαρχία, θέση που αποκτά πρόσθετη σημασία λόγω των διαδικασιών εξπρές που επιλέγει η κυβέρνηση για να περάσει κομβικά νομοσχέδια.

 

Για τις τελικές αποφάσεις θα συνεδριάσουν τα όργανα της ΔΗΜΑΡ τη Δευτέρα σε κοινή συνεδρίαση της Κ.Ο. και της Εκτελεστικής Επιτροπής.

 

Scroll to top