04/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

„Ενστάσεις

 

«Η Ελλάδα σέβεται απολύτως το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. Εχει ληφθεί μέριμνα, ώστε οι περιοχές που θα προκηρυχθούν να μη δημιουργούν απολύτως κανένα πρόβλημα με καμία όμορη χώρα, και εν προκειμένω με την Αλβανία. Βεβαίως, το πλαίσιο αναφοράς μας είναι πάντα η από κοινού αποδοχή και ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας». Αυτή ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ, Κωνσταντίνου Κούτρα, σε ερώτηση, σχετικά με δημοσιεύματα του αλβανικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία περιοχές για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων που προτίθεται να προκηρύξει η ελληνική κυβέρνηση εκτείνονται και εντός αλβανικών χωρικών υδάτων.

 

Τ.Τ.

 

………………………………………….

„Οχι στην αξιολόγηση

 

Η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής δεν υιοθετεί το σύστημα αξιολόγησης που θέσπισε η κυβέρνηση καθώς θεωρεί ότι δεν προσφέρει πραγματική αξιολόγηση και οδηγεί σε εξαναγκασμό απολύσεων. Αυτό ανακοίνωσε ο νεοεκλεγείς αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, μετά την ενημερωτική συνάντηση που είχε από τον απερχόμενο αντιπεριφερειάρχη Στέφανο Χρήστου. Ο Γ. Γαβρίλης δήλωσε ότι θα εφαρμοστεί ένα νέο, πιο αποκεντρωμένο σύστημα διοίκησης στην περιφέρεια, καθώς το σημερινό συσσωρεύει όλες τις αρμοδιότητες στον περιφερειάρχη με ορατές δυσλειτουργίες.

 

ΧΡ.ΠΑΠ.

 

…………………………………………

 

 „Ετσι νομίζουν

 

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η Χρυσή Αυγή, η οποία συμφωνεί με το δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ, αλλά κάνει λόγο για «διχαστική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ με την επίθεση κατά του κόμματός μας», την οποία αποδίδει σε «μικροπολιτικές σκοπιμότητες που στηρίζουν ουσιαστικά την αντιλαϊκή πολιτική του μνημονίου». «Στην πράξη αποδεικνύεται πως ο Τσίπρας δεν θέλει να γίνει το δημοψήφισμα, καθώς, μετά την άρνηση του ΚΚΕ, είναι απαραίτητες οι υπογραφές των βουλευτών της Χρυσής Αυγής» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

 

Τ.Τ.

 

…………………………………………

„Επαιρνε και ΕΚΑΣ…

 

Εισέπραττε ΕΚΑΣ και είχε επιστροφή φόρου, όπως πληροφορούμαστε αρμοδίως, ο «χαμηλοσυνταξιούχος» στους τραπεζικούς λογαριασμούς του οποίου το ΣΔΟΕ βρήκε 23,4 εκατ. ευρώ. «Κλασική περίπτωση τοκογλυφίας» λένε οι ελεγκτές, οι οποίοι έχουν εντοπίσει ανάλογες και στο παρελθόν. Οσο για την αστρολόγο που έκρυψε από την Εφορία τουλάχιστον 500.000 ευρώ, δεν κατάφερε να προβλέψει τον επικείμενο έλεγχο, με αποτέλεσμα τώρα να καλείται να πληρώσει τα μισά σε φόρους και πρόστιμα.

 

Κ.ΤΣ.

 

…………………………………………

 

 „«Αθλιότητες»

 

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη εναντίον του περιοδικού «Hot Doc» προανήγγειλε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, κάνοντας λόγο για «αθλιότητες του κ. Βαξεβάνη και ανώνυμων επιστολογράφων». Αφορμή στάθηκε δημοσίευμα του περιοδικού, που κατέθεσε στη Βουλή ο Ηλίας Κασιδιάρης, το οποίο επικαλείται μια ανώνυμη καταγγελία σε βάρος του κ. Αθανασίου για κατοικία 281 τ.μ., η οποία δεν περιλαμβάνεται στο «πόθεν έσχες» του. «Φαντάζομαι ότι μπορεί να σας δω ως μάρτυρά του στη δίκη, η οποία θα γίνει όταν πάμε στη Δικαιοσύνη», απάντησε στον βουλευτή της Χ.Α. ο υπουργός, προσθέτοντας: «Εσείς τα ξέρατε αυτά και προαναγγέλλατε όλες τις αθλιότητες που έχουν κριθεί κατ’ επανάληψη».

 

Χ.ΙΩ.

 

……………………………………….

 

 „Εφοδιασμός

 

«Ο χαρακτηρισμός της Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης προσβάλλει τους 540.000 ψηφοφόρους μας» δήλωσε στις ανακρίτριες ο κατηγορούμενος με τη σβάστικα στο μπράτσο βουλευτής, Ηλίας Κασιδιάρης. Ωστόσο, το κατηγορητήριο αναφέρει ότι κατείχε χωρίς άδεια δύο κυνηγετικά όπλα, τα οποία είχε μετασκευάσει και τροποποιήσει, χωρητικότητας οκτώ φυσιγγίων, και ένα λειόκαννο επαναληπτικό όπλο, χωρητικότητας επίσης οκτώ φυσιγγίων. Τα όπλα φέρεται να είχε μετασκευάσει με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής…

 

Μαρ.Δ.

 

………………………………………….

„Δεν έπεισε

 

Κάνοντας πράξη το σύνθημα «σκέψου παγκόσμια, δράσε τοπικά» και θέλοντας να δώσει το παράδειγμα και στους υπόλοιπους εμπλεκόμενους με τη διαδικασία της «αξιολόγησης», ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, «αναγκάστηκε», όπως είπε, να βαθμολογήσει τους συνεργάτες του βάσει της ποσόστωσης. «Και ξέρετε τι έγινε; Προβληματίστηκα. Και λέω, έχω ένα υπουργικό γραφείο με 15 άτομα. Κάποιοι δεν τα πήγαν τόσο καλά. Σας διαβεβαιώνω ότι εγώ προσωπικά εάν δεν είχα την υποχρέωση, δεν θα έμπαινα στον κόπο να σκεφτώ ποιοι είναι οι καλύτεροι και ποιοι οι λιγότερο καλοί, με οργανωμένο και πειθαρχημένο τρόπο. Αυτό είναι μια κατάκτηση», είπε γεμάτος ενθουσιασμό.

 

Στ.Ζ.

 

………………………………………….

„Παρελθόν η οικοδομή

 

Αλλη μια επιτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης βιώσαμε στη Χίο. Μία από τις εταιρείες που κάποτε έφτασαν να απασχολούν δεκάδες εργαζομένους έβαλε λουκέτο λόγω έλλειψης πελατών. Η εταιρεία παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος Lafarge αποχώρησε από τη Χίο, μεταφέροντας τα μηχανήματά της σε άλλα σημεία της Ελλάδας, αφού πλέον η ανέγερση νέων οικοδομών τοπικά κινείται σε επίπεδα που μετά βίας δικαιολογούν την ύπαρξη ανάλογων επιχειρήσεων του κλάδου. Χαρακτηριστικό είναι ότι το πρώτο εξάμηνο του έτους οι άδειες που εκδόθηκαν μετά βίας έφτασαν τις εξήντα, αριθμός υποπολλαπλάσιος της προ κρίσης εποχής. Σύντομα, λοιπόν, θα επιστρέψουμε στις ηρωικές εποχές του μπετόν με τον ντενεκέ στο ώμο των εργατών.

 

Γ.Παγ.

 

……………………………………….

„Πόσο κάνει 7 επί 8;

 

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Οζμπορν χρησιμοποίησε όλες τις πολιτικές δεξιότητές του για να αποφύγει ερώτηση ενός επτάχρονου, ζωντανά στην τηλεόραση. Η περιέργεια του μικρού δεν αφορούσε δύσκολο θέμα. Ηταν μια απλή ερώτηση μαθηματικών για τον επικεφαλής του οικονομικού χαρτοφυλακίου της χώρας. «Είστε καλός στα μαθηματικά;» έκανε την πρώτη «επίθεση» ο επτάχρονος. «Εκανα μαθηματικά σε ανώτατο επίπεδο και υπάρχουν πολλές μαθηματικές πράξεις στη δουλειά μου…» απάντησε ο Οζμπορν. «Τότε, πείτε μου πόσο κάνει 7 επί 8;», έδωσε το τελειωτικό χτύπημα ο πιτσιρικάς. Ο υπουργός, που έδειξε σαν να μην μπορεί να κάνει τον πολλαπλασιασμό, προσπάθησε να ξεγλιστρήσει με τον τρόπο που μόνο οι πολιτικοί ξέρουν: «Εχω κάνει κανόνα στη ζωή μου -είπε- να μην απαντώ σε πολλές μαθηματικές ερωτήσεις…»!

 

Ε.Π.

 

………………………………………….

„Να εξαιρεθούν

 

Να εξαιρεθούν από τις προγραμματισμένες, λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων, διακοπές ρεύματος οι μηχανικώς υποστηριζόμενοι ασθενείς ζητά η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου. Με επιστολή της προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., Γιώργο Κόλλια, η υφυπουργός, επισημαίνοντας ότι η υγεία των συμπολιτών μας είναι το υπέρτατο αγαθό, ζητά να εξαιρεθούν από τις προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης οι καταναλωτές εκείνοι που έχουν δηλώσει ότι υποστηρίζονται από ηλεκτρικά μηχανήματα, λόγω προβλημάτων υγείας.

 

Ντα.Β.

 

…………………………………………

„Επικίνδυνα

 

Το κρίσιμο ζήτημα της λειτουργίας της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου έφεραν με ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Μαρία Διακάκη και Μιχάλης Κριτσωτάκης. Οι εν λόγω βουλευτές, με βάση το κείμενο καταγγελίας των εργαζομένων για επικείμενο κλείσιμο της κλινικής λόγω υποστελέχωσης, ζητούν να στελεχωθεί άμεσα με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό για να «καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες των παιδιών», με ασφάλεια. Ποιος παίζει με τη ζωή των παιδιών;

 

Παν.Γεωργ.

 

…………………………………………

Καρφιά…

 

Η επανένταξη Λοβέρδου στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ μέσω Ελιάς και η υπουργοποίησή του με τις ευλογίες Βενιζέλου προκαλεί αντιδράσεις στη Χαριλάου Τρικούπη. Ο Νίκος Σηφουνάκης δεν φείδεται καυστικών δηλώσεων. «Εραστές της βουλιμίας της εξουσίας δεν μπορεί να είναι τιμητές μιας ιστορικής παράταξης», δήλωσε χθες («Βήμα Fm») για τον υπουργό Παιδείας, ασκώντας δριμεία κριτική σε στελέχη «που αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ, δημιούργησαν δικό τους κόμμα και στη συνέχεια επανήλθαν». Πριν από δεκαπέντε ημέρες ο βουλευτής Λέσβου είχε χαρακτηρίσει «περιπλανώμενο» τον κ. Λοβέρδο, ρίχνοντας το πρώτο «καρφί» κατά του ίδιου, αλλά κυρίως κατά του Ευ. Βενιζέλου, με τον οποίο είναι προφανές ότι υπάρχει βαθύ χάσμα.

 

Δ.Κ.

 

Scroll to top