04/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΥΛΑΚΩΝ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Ψήφιση μετ’ εμποδίων

      Pin It

Διαδοχικά κοινοβουλευτικά εμπόδια βάζει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αποτραπεί η ψηφοφορία για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπει τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας. Στη δεύτερη και τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας του Α’ Θερινού Τμήματος που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, θα διεξαχθεί και ονομαστική ψηφοφορία τόσο επί της αρχής όσο και επί των άρθρων και επί του συνόλου του νομοσχεδίου, χωρίς ωστόσο να αναμένονται «διαρροές» από την κυβερνητική πλευρά.

 

Η συζήτηση που ξεκίνησε χθες, αναλώθηκε κατά κύριο λόγο στην ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση. Παρ’ όλο που το «αντισυνταγματικόν» του νομοθετήματος το στήριξε σύσσωμη η ελάσσων αντιπολίτευση (ΑΝ.ΕΛΛ., ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, Χρυσή Αυγή), η κυβερνητική πλειοψηφία (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ) το απέρριψε.

 

Για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διακριτική μεταχείριση των κρατουμένων έκανε λόγο η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου να κατηγορεί την αντιπολίτευση για «δικολαβίστικες σκέψεις» και «πολιτικούς ακροβατισμούς».

 

Ο υπουργός κατέθεσε σειρά νομοτεχνικών βελτιώσεων προς προοδευτικότερη κατεύθυνση, ικανοποιώντας έτι περαιτέρω και τις τελευταίες ενστάσεις του ΠΑΣΟΚ.

 

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά επιπλέον χρόνο για το νομοσχέδιο, ωστόσο κυβερνητικοί κύκλοι διαβεβαιώνουν ότι το νομοσχέδιο θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, καθώς την Τρίτη και την Τετάρτη ξεκινά η μητέρα των μαχών στο Α’ Θερινό, με τη συζήτηση και ψήφιση της «μικρής ΔΕΗ».

 

Χ.ΙΩ.

 

Scroll to top