04/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΠΕΙΛΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» ΕΙΠΕ Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Με αρνητική ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ «πέρασε» το Ρυθμιστικό από τη Βουλή

      Pin It

Τον δρόμο για την Ολομέλεια του Β΄ Θερινού Τμήματος, περί τα τέλη Ιουλίου, πήρε το νομοσχέδιο για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας και Θεσσαλονίκης, στο οποίο περιλαμβάνονται και οι διατάξεις για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια («Αγια-Σοφιά»).

 

Με τις ψήφους Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ η επεξεργασία του νομοσχεδίου ολοκληρώθηκε χθες στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής κατά τη β’ ανάγνωση, με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη να καταθέτει σειρά νομοτεχνικών βελτιώσεων για το νομοσχέδιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εμφανίζεται διχασμένος για το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ, καταψήφισε όλες τις διατάξεις του νομοσχεδίου, όπως και το ΚΚΕ. Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες υπερψήφισαν μόνο τις διατάξεις για την «Αγια-Σοφιά», ενώ το ίδιο έκαναν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές διά του Ν. Σταυρογιάννη. Η ΔΗΜΑΡ και η Χρυσή Αυγή επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια.

 

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου έκανε λόγο για θέμα που παίρνει «εκρηκτικές διαστάσεις, καθώς αποχαρακτηρίζονται έξι στρέμματα άλσους» στη Ν. Φιλαδέλφεια και σημείωσε ότι «παρ’ όλο που είχαμε δείξει μια θετική διάθεση για τα άρθρα 81 και 82, μετά τις απειλές και τους τραμπουκισμούς, είμαστε τελείως αρνητικοί».

 

Παρεμβαίνοντας, ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Βλάχος (Ν.Δ.) παρατήρησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δώσει την εντύπωση πως θα συμφωνούσε τελικά με την κατασκευή του γηπέδου και πρόσθεσε ότι το άθροισμα του πρασίνου στην περιοχή δεν θα υπολείπεται του σημερινού.

 

Απαντώντας η κ. Θεοπεφτάτου τόνισε ότι «τρεις φορές διαλύθηκε η συγκέντρωση των κατοίκων της περιοχής και υπό το κράτος απειλών και τρομοκρατίας δεν δεχόμαστε καμία συζήτηση».

 

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο υπουργός Γιάννης Μανιάτης δήλωσε κατάπληκτος από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και εξήγησε ότι «η συγκεκριμένη διάταξη σέβεται απόλυτα το περιβάλλον και αναβαθμίζει την περιοχή». Σημειώνεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν κατέθεσε τελικά κάποια από τις τροπολογίες που είχε προαναγγείλει, επομένως τα δύο άρθρα που αφορούν το γήπεδο προχωρούν χωρίς αλλαγές προς την Ολομέλεια.

 

Χάρης Ιωάννου

 

Scroll to top