06/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Στις φλόγες Σητεία και Μεσσαρά

      Pin It

Δύο μεγάλες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε διάστημα λίγων ωρών στην ανατολική Κρήτη, θέτοντας σε συναγερμό τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τους κατοίκους του νησιού. Από την Πέμπτη το μεσημέρι και για τουλάχιστον ένα 24ωρο βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στην περιοχή Χανδράς στη Σητεία, η οποία προς στιγμή απείλησε και τον οικισμό του ομώνυμου χωριού.

 

Περισσότεροι από 150 άνδρες και δεκάδες οχήματα της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν στην περιοχή μέχρι αργά το μεσημέρι της Παρασκευής, χωρίς ωστόσο να μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, ενώ από αέρος συνεπικουρούσαν το έργο τους τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα που σταθμεύουν στην Κρήτη.

 

Γύρω στη μία χθες το μεσημέρι εκδηλώθηκε και νέα μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Κισσοί Μεσσαράς, στα νότια του νομού Ηρακλείου, γεγονός που ανάγκασε τις πυροσβεστικές δυνάμεις να χωριστούν σε δύο μέτωπα, ενώ εκεί κατευθύνθηκε και το ένα από τα δύο ελικόπτερα. Μέχρι αργά το χθες το απόγευμα και οι δύο φωτιές ήταν σε πλήρη εξέλιξη, καίγοντας κυρίως χορτολιβαδικές εκτάσεις, ενώ ισχυροί βόρειοι άνεμοι πνέουν στο νησί με ένταση 6-7 Μποφόρ στον Νομό Ηρακλείου και 9-10 Μποφόρ στον Νομό Λασιθίου.

 

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς στην Κρήτη καθ΄ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και ειδικά στις ανατολικές περιοχές του νησιού.

 

Μ.Δ.

 

Scroll to top