xrysi-aygi-photo

06/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκτονώθηκαν στους φωτορεπόρτερ, με τα ΜΑΤ θεατές

«Καταγγέλλουμε τη δολοφονική επίθεση σε βάρος των συναδέλφων μας και την παρουσία-απουσία των αστυνομικών δυνάμεων που ήταν μπροστά και δεν έπραξαν τίποτα» δήλωσε ο Μάριος Λώλος.
      Pin It

Κατά την αποχώρηση των συγκεντρωμένων οπαδών από το Εφετείο επί της οδού Λουκάρεως και λεωφόρου Αλεξάνδρας, ηλικιωμένος χρυσαυγίτης επιτέθηκε σε επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης, με αποτέλεσμα να συλληφθεί. Λίγο πριν οδηγηθεί στα κρατητήρια, χάρη στην παρέμβαση Κασιδιάρη προς τους αστυνομικούς, αφέθηκε ελεύθερος και γλίτωσε το Αυτόφωρο…

 

Με άγρια επίθεση εναντίον δυο φωτορεπόρτερ, τραμπουκισμούς και την πρόκληση επεισοδίων, αντέδρασαν χθες οπαδοί της Χρυσής Αυγής που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο της Αθήνας για να… συμπαρασταθούν στον αρχηγό τους Νίκο Μιχαλολιάκο και τους βουλευτές Χρήστο Παππά και Γιάννη Λαγό. Στην οδό Λουκάρεως ήταν συγκεντρωμένα από το πρωί περίπου 150 άτομα, ενώ μαζί τους ήταν και οι βουλευτές Νίκος Μίχος, Ηλίας Παναγιώταρος, Κώστας Μπαρμπαρούσης και Ηλίας Κασιδιάρης.

 

Τα επεισόδια δημιουργήθηκαν λίγο μετά τις 10 το πρωί, τη στιγμή δηλαδή που έφτασαν οι κρατούμενοι από τον Κορυδαλλό, οπότε οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να πλησιάσουν τα αστυνομικά οχήματα που τους μετέφεραν. Παρενέβησαν τότε οι αστυνομικές δυνάμεις που επιχείρησαν να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους και, όταν εκείνοι προσπάθησαν να πλησιάσουν και πάλι τα οχήματα από άλλο σημείο, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου–λάμψης. Οι χρυσαυγίτες απάντησαν, εκτοξεύοντας πέτρες στους αστυνομικούς των ΜΑΤ, και χρειάστηκε η παρέμβαση των παρόντων βουλευτών τους, για να σταματήσουν.

 

Τα επεισόδια φάνηκε να τελειώνουν, όταν ορισμένοι βουλευτές έφυγαν από το πλήθος, πλησίασαν τους κρατούμενους και τους φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης, ενώ ο Παναγιώταρος έσπευσε να σφίξει το χέρι του Μιχαλιολάκου. Ορισμένοι όμως από τους συγκεντρωμένους βρήκαν τότε την ευκαιρία να επιτεθούν χωρίς αιτία εναντίον των δυο φωτορεπόρτερ. Το ένα θύμα τους είναι γυναίκα φωτορεπόρτερ του Αθηναϊκού Πρακτορείου, η οποία, αφού γρονθοκοπήθηκε αρχικά, στη συνέχεια δέχτηκε χτυπήματα από χρυσαυγίτη στο σημείο όπου είχε πρόσφατα υποβληθεί σε εγχείρηση κήλης, με συνέπεια να χρειαστεί να αποχωρήσει υποβασταζόμενη.

 

Το άλλο θύμα της μανίας των χρυσαυγιτών είναι φωτορεπόρτερ της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας «newsbeast.gr» ο οποίος, μετά τη γροθιά που δέχθηκε στο πρόσωπο, έπεσε στο έδαφος με συνέπεια να ορμήσει εναντίον του μια ομάδα νεοναζί και κάποιος να τον κλοτσήσει με την αρβύλα που φορούσε στο πρόσωπο. Ενστικτωδώς ο φωτορεπόρτερ σηκώθηκε και απομακρύνθηκε, όμως, καθώς πονούσε, κλήθηκε ασθενοφόρο το οποίο και τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

 

Ολα τα ανωτέρω, όπως κατήγγειλε και ο πρόεδρος της Ενωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, Μάριος Λώλος, συνέβησαν μπροστά στους αστυνομικούς οι οποίοι, αντί να σταματήσουν τις επιθέσεις, παρακολουθούσαν απλώς την εξέλιξή τους. Εξαιτίας, δε, αυτής της συμπεριφοράς των αστυνομικών οργάνων ο πρόεδρος των φωτορεπόρτερ δήλωσε ότι θα ζητηθεί άμεσα συνάντηση με τον νέο υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια.

 

Μιλώντας στην «Εφ.Συν.» ο κ. Λώλος δήλωσε: «Καταγγέλλουμε, πρωτίστως, τη δολοφονική επίθεση σε βάρος των συναδέλφων μας, γιατί για εμάς δολοφονική είναι η επίθεση όταν είναι κάποιος πεσμένος κάτω και τον κλοτσάς στο κεφάλι. Ακολούθως καταγγέλλουμε την παρουσία-απουσία των αστυνομικών δυνάμεων που ήταν μπροστά και δεν έπραξαν τίποτα. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι φωτορεπόρτερ γίνονται θύματα των χρυσαυγιτών. Παρ' όλα αυτά τονίζουμε ότι όσες επιθέσεις και να δεχτούμε θα είμαστε στην καρδιά των γεγονότων και θα φωτογραφίζουμε τηρώντας τους κανόνες δεοντολογίας που έχουμε».

 

Scroll to top