06/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσαυγίτικο σόου και στο Εφετείο

Ελεύθεροι υπό όρους Μιχαλολιάκος, Λαγός και χωρίς όρους ο Παππάς για τις συμπληρωματικές κατηγορίες, αλλά επέστρεψαν στη φυλακή - Οι συγκεντρωμένοι «συναγωνιστές» είχαν αψιμαχίες με τα ΜΑΤ και... αποθέωσαν τον αρχηγό.
      Pin It

Των Μαρίας Δήμα, Μάνου Τσαλδάρη

 

xrysi-aygi-efeteioΕλεύθεροι, με κατ' οίκον περιορισμό και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αφέθηκαν για τις συμπληρωματικές κατηγορίες, για τις οποίες απολογήθηκαν χθες ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής Γιάννης Λαγός, ενώ ελεύθερος χωρίς όρους κρίθηκε ο τρίτος βουλευτής Χρήστος Παππάς. Ωστόσο, οι όροι που επιβλήθηκαν στους δύο πρώτους θα τεθούν σε ισχύ στην περίπτωση αποφυλάκισής τους, και από το Εφετείο επέστρεψαν πάλι στη φυλακή, επειδή είναι ήδη προφυλακισμένοι για τη βασική κατηγορία που αφορά την ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

 

Με υπομνήματα παρουσιάστηκαν ενώπιον των ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου οι Νίκος Μιχαλολιάκος και Χρήστος Παππάς, ενώ αρνήθηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις των δύο εφετών ειδικών ανακριτριών, οι οποίες ερευνούν την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Η συμπληρωματική απολογία του προφυλακισμένου αρχηγού της Χρυσής Αυγής αφορούσε το κακούργημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής, με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ο Χρήστος Παππάς απολογήθηκε για πλημμεληματική παράβαση του νόμου περί όπλων καθώς και για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο κατηγορούμενοι στα υπομνήματα τους χαρακτήρισαν ανυπόστατες τις συμπληρωματικές διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος τους, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούν να κριθούν εκ νέου προφυλακιστέοι και γι΄ αυτές τις κατηγορίες, καθώς τα ευρήματα -βάσει των οποίων ασκήθηκε η συμπληρωματική δίωξη- ήταν γνωστά στις Αρχές από τον περασμένο Οκτώβριο από τις αστυνομικές έρευνες στα σπίτια τους και καταγεγραμμένα στις εκθέσεις με τα κατασχεθέντα.

 

Μάλιστα, ο Χρήστος Παππάς βιάστηκε να προκαταβάλει την ανακριτική κρίση και να κάνει προβλέψεις για το αποτέλεσμα της συμπληρωματικής ανάκρισης, κάνοντας λόγο για μεθόδευση που οδηγεί στην εκ νέου προφυλάκισή του, υποστηρίζοντας ότι μεταβλήθηκε σε κακούργημα η αρχικά χαρακτηρισμένη ως πλημμέλημα πράξη της παράβασης του νόμου περί αρχαιοτήτων (σ.σ. κατείχε δύο βυζαντινά βιβλία), προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός της δεύτερης κράτησής του.

 

Ασφαλείς με τα όπλα

 

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν τέσσερα όπλα χωρίς άδεια, φέρεται να υποστηρίζει ότι τα είχε για την ασφάλειά του και ότι ουδέποτε τα παρέδωσε σε τρίτο άτομο, ούτε έχουν εμπλακεί σε οποιαδήποτε από τις αποδιδόμενες παράνομες ενέργειες της Χ.Α.

 

Απολογούμενος συμπληρωματικά, ο προφυλακισμένος βουλευτής Γ. Λαγός φέρεται να απαντάει με ερώτηση στις δύο εφέτες, αναφερόμενος σε μαρτυρική κατάθεση, η οποία εμπλουτίζει την ογκωδέστατη δικογραφία για τα έργα και τις ημέρες της εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με την κατάθεση, ο μάρτυρας υποστηρίζει ότι δύο Ελληνες επιχειρηματίες χρηματοδοτούν τη Χρυσή Αυγή. Ρωτάει στην απολογία του ο Λαγός: «Γιατί δεν έχετε καλέσει σε κατάθεση τους επιχειρηματίες;». Για το όπλο που κατείχε παράνομα ισχυρίστηκε ότι το είχε σπίτι του για τη δική του ασφάλεια.

 

Scroll to top