06/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Κινητοποίηση για τους Τούρκους

Δικηγόροι και αλληλέγγυοι έδωσαν από νωρίς τη μάχη στο Εφετείο.
      Pin It

«Μάχη» δινόταν μέχρι αργά το απόγευμα χθες στο Εφετείο Αθηνών ώστε να μην προφυλακιστούν οι τρεις πολιτικοί πρόσφυγες από την Τουρκία, που συνελήφθησαν πριν από μία εβδομάδα. Η Φαδίκ, ο Ερκάν και η Χαρίκα -γνωστοί από τους κοινωνικούς τους αγώνες- αρνήθηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις του ειδικού εφέτη ανακριτή από τη Μυτιλήνη, καθώς δεν έχουν λάβει γνώση της ογκώδους δικογραφίας.

 

Συγκέντρωση συμπαράστασης στους συλληφθέντες πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία και καταγγελίας της ποινικοποίησης της αλληλεγγύης πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι μερικές δεκάδες κόσμου έξω από το Εφετείο. Μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Πρόσφυγες από την Τουρκία και το Κουρδιστάν μαζί με εκπροσώπους συλλογικοτήτων και πολιτικών φορέων μοίραζαν φυλλάδια στους περαστικούς και ενημέρωναν τον κόσμο για τις διώξεις που υφίστανται οι αγωνιστές από την Τουρκία.

 

Σε απόσταση 300 μέτρων από τους συγκεντρωμένους υπήρχε η ναζιστική σύναξη των… διαμαρτυρόμενων χρυσαυγιτών. Η παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων ανάμεσά τους απέτρεψε οποιαδήποτε συνάντηση. «Ο ειδικός ανακριτής της Μυτιλήνης, που ασχολείται με την υπόθεση των όπλων που βρέθηκαν σε σκάφος της Χίου τον Ιούλιο του 2013, φαίνεται ότι έχει πλήρη άγνοια του τρόπου που κινούνται οργανώσεις αλληλεγγύης στους πολιτικούς πρόσφυγες στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας» τονίζουν οι δικηγόροι που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση των προσφύγων.

 

Υπενθυμίζεται πως συνολικά για την ίδια υπόθεση άλλοι 10 άνθρωποι είναι προφυλακισμένοι, κατηγορούμενοι για «ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση». Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εναλλακτικής Παρέμβασης Δικηγόρων, που στέκεται στο πλευρό των διωκόμενων Τούρκων και Κούρδων πολιτικών κρατουμένων, «για τον χαρακτηρισμό της οργάνωσης DHΚP-C σαν “τρομοκρατικής” γίνεται επίκληση –επίσης για πρώτη φορά- του καταλόγου “τρομοκρατικών” οργανώσεων της Ε.Ε., στον οποίο καταχωρεί ένοπλες οργανώσεις που στρέφονται εναντίον των δυτικών συμφερόντων, ενώ φυσικά δεν καταχωρείται ούτε μία που να τα υπηρετεί.

 

»Η κυβέρνηση αποδέχεται έτσι ως “ποινικό νομοθέτη” διάφορα κοινοτικά όργανα που δεν έχουν καμία δημοκρατική νομιμοποίηση και επιπλέον εισάγει στον ποινικό χώρο “τεκμήρια” εγκληματικής δράσης, καίτοι αυτό απαγορεύεται από το Σύνταγμα».

 

Κώστας Ζαφειρόπουλος

 

Scroll to top