06/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

Σατανικό

 

Με μαεστρία οργάνωσε η κυβέρνηση την επικείμενη ψήφιση του νομοσχεδίου για την παραχώρηση της ΔΕΗ σε ιδιώτες. Το κατέθεσε στη Βουλή τον Μάρτιο, το άφησε επί τρεις μήνες στο ράφι και, αφού η Ολομέλεια της Βουλής έκλεισε και ξεκίνησαν τα Θερινά, τότε αποφάσισε να το προωθήσει. Με τον φόβο των αντιδράσεων που κλιμακώνονται, παρά τη σιωπή των συστημικών ΜΜΕ, ακολουθείται για άλλη μια φορά η διαδικασία του επείγοντος και έτσι με διαδικασίες εξπρές την Τετάρτη αναμένεται να έχει ψηφιστεί. Το «σατανικότερο» είναι ότι στο Α' Θερινό όχι απλώς δεν συμμετέχουν κυβερνητικοί βουλευτές από τη Δυτική Μακεδονία (Φλώρινα, Κοζάνη κ.λπ.), αλλά ούτε καν από όμορους νομούς. Δεν θέλει φόβο, θέλει τρόπο.

 

Χ.ΙΩ.

 

…………………………………………….

 

 

„Αντιγραφή

 

Τα Δελτία Τύπου είναι ωφέλιμα για ενημέρωση και πληροφόρηση. Οταν δεν υπάρχουν, όμως, τι κάνει ο «δαιμόνιος» δημοσιογράφος; Παίρνει μια άλλη εφημερίδα όπου γράφεται κάτι σχετικό και το αντιγράφει αυτολεξεί. Ετσι σκέφθηκε και έπραξε ο ανώνυμος αρθρογράφος του «Ποντικιού» στο «αφιέρωμά» του στο φεστιβάλ κόμικς «Με Πενάκι και Σκαπάνη» και πήρε το δημοσίευμα της «Εφ. Συν.» από το Καρέ Καρέ του προηγούμενου Σαββάτου, το αντέγραψε όπως ήταν (πού να ψάχνει τώρα…), έγραψε λάθος τα ονόματα που δεν ήξερε και κοιμήθηκε ευτυχισμένος… Μας τιμά το γεγονός ότι μας διαβάζουν, δεν διεκδικούμε ποσοστά. Μια συγγνώμη, όμως;

 

Γ.Κ.

 

…………………………………………………………….

 

 

„Το επιτόκιο…

 

Πώς και πώς περίμεναν στο υπουργείο Οικονομικών την έγκριση των δανειστών για την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ, το οποίο αφορά τη μία από τις δύο υποδόσεις που εκκρεμούν. Η εξέλιξη αυτή διευκολύνει τα κυβερνητικά σχέδια για τη νέα έξοδο του ελληνικού Δημοσίου στις αγορές στο προσεχές διάστημα. Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) σχεδιάζει ένα νέο 3ετές ομόλογο ύψους 2-3 δισ. ευρώ, το οποίο δεν αποκλείεται να εκδοθεί και εντός της εβδομάδας. Το ζητούμενο είναι, σε κάθε περίπτωση, το επιτόκιο που θα δώσει η αγορά και αν αυτό ανταποκρίνεται στις δυνατότητες της χώρας να εξυπηρετήσει τα δανεικά.

 

Κ.ΤΣ.

 

……………………………………………………………..

 

 

„Αδικίες

 

Την ανάγκη συμμόρφωσης της κυβέρνησης με την απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματικές τις μνημονιακές περικοπές των μισθών του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, επισημαίνουν με ερώτησή τους στη Βουλή εννέα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι βουλευτές σημειώνουν ότι η κυβέρνηση μετά τις αποφάσεις του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου υποχρεούται να ανακαλέσει άμεσα τις παράνομες περικοπές, που επιβλήθηκαν με τον νόμο 4093/2012 στις αποδοχές του προσωπικού των ενστόλων και να εφαρμόσει πλήρως τις σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ. Διευκρινίζουν ότι, ανεξαρτήτως δικαστικής απόφασης, οι δραματικές μνημονιακές μειώσεις μισθών και συντάξεων και οι πολιτικές λιτότητας είναι έτσι κι αλλιώς άδικες.

 

ΧΡ.ΠΑΠ.

 

……………………………………………………………

 

 

„Το μαζούτ της ΔΕΗ

 

Για προβοκάτσια κατά των απεργών εργαζομένων της ΔΕΗ μιλούν ανοιχτά τα ίδια τα διοικητικά στελέχη της ΔΕΗ αναφορικά με δημοσίευμα της ιστοσελίδας του «Πρώτου Θέματος», σύμφωνα με το οποίο συνδικαλιστές εμπόδιζαν χθες στο Λαύριο καράβι να ξεφορτώσει 35.000 τόνους μαζούτ στις αποθήκες για την τροφοδοσία μονάδων ηλεκτροπαραγωγής στα νησιά. Το πλοίο έχει πράγματι καταπλεύσει στο Λαύριο και προέρχεται από το Ισραήλ, ωστόσο, όπως λένε από τη ΔΕΗ, μέρα παράδοσης του φορτίου είναι η ερχόμενη Δευτέρα και καθώς οι αποθήκες στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ είναι ακόμη γεμάτες, έχει πάρει εντολή να παραμείνει αρόδο μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

 

Β.Γ.

 

………………………………………………………………

 

 

„Αποστολές

 

«Οι κληρωτοί του Ελληνικού Στρατού θα πρέπει να συμμετέχουν σε ειρηνευτικές αποστολές Ενόπλων Δυνάμεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών» πιστεύει το 62% των συνέδρων του Ποταμιού. Ξέρει κάποιος από αυτούς να μας πει γιατί ακριβώς θα πρέπει οι φαντάροι να συμμετέχουν σε αποστολές τύπου Σομαλίας, Αφγανιστάν και Κοσόβου; «Οσο για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Στρατηγείο που καθοδηγεί τη γαλλική επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία για τα συμφέροντα της TOTAL και τη στήριξη της κυβέρνησης της Ουκρανίας των ναζί ταγμάτων εφόδου, το Ποτάμι δεν αναφέρει λέξη» τονίζει το Δίκτυο ελεύθερων φαντάρων «Σπάρτακος».

 

Κ.Ζαφ.

 

………………………………………………………………

 

 

„Αρχαιότητα και ακροδεξιά

 

Το βιβλιοπωλείο Πλειάδες και οι Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου οργανώνουν συζήτηση με θέμα «Αρχαιότητα, εθνικισμός και ακροδεξιά», με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Γιάννη Χαμηλάκη «Το έθνος και τα ερείπιά του: αρχαιότητα, αρχαιολογία και εθνικό φαντασιακό στην Ελλάδα». Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη στις οκτώ το βράδυ στο βιβλιοπωλείο «Πλειάδες», Σπ. Μερκούρη 62 (μετρό Ευαγγελισμός) στο Παγκράτι. Θα μιλήσουν: Παρασκευάς Μάταλας (ιστορικός), Στρατής Μπουρνάζος (ιστορικός-δημοσιογράφος), Εσθήρ Σολομών (λέκτορας Μουσειολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων) και ο συγγραφέας του βιβλίου, καθηγητής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον.

 

Τ.Τ.

 

……………………………………………………….

 

 

„«Το κορίτσι της Μάνης»

 

Διάβασα για την «Αντζελα την Επτανήσια», την Κερκυραία Αντζελα Γκερέκου. Και τι θυμήθηκα; Οτι η όμορφη ηθοποιός παλαιότερα και βουλευτής σήμερα, στα πρώτα χρόνια της καλλιτεχνικής καριέρας της ήταν γνωστή ως… Μανιάτισσα. Αιτία ήταν ότι είχε πρωταγωνιστήσει σε μια κινηματογραφική ταινία με τίτλο «Το κορίτσι της Μάνης». Ηταν πολύ νέα τότε, με εντελώς διαφορετικό χρώμα μαλλιών. Σε μια τυχαία συνάντηση της είχα πει, βλέποντας κυρίως τα μάτια της: «Να ρωτήσω από πού είστε;» Και η απάντηση: «Από την Κέρκυρα». Μόνο μια λέξη είπα τότε: «Κρίμα»…

 

Ν.Γ.

 

…………………………………………………………………..

 

 

„Στον Εβρο

 

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Κυνηγετικό Περίπτερο Εβρου, ο νέος υπουργός Προστασίας Β. Κικίλιας δήλωσε ότι «όλοι προσφέρουν σπουδαίο έργο στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης». Οχι βέβαια των αποδημητικών πουλιών, αλλά των εξαθλιωμένων προσφύγων και φτωχών μεταναστών από την Ασία και την Αφρική. Μετά τον φράχτη αποτροπής ελπίζουμε να μη δούμε τώρα να επιστρατεύονται και κυνηγητικές καραμπίνες στο κυνήγι του «παράνομου»!

 

Α.Ψ.

 

……………………………………………………………

 

 

„«Μισθοδικείο»

 

Θέμα συζήτησης μεταξύ δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών ήταν και χθες η «επιστολή» που έστειλε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήρης Ρίζος, «με την ευκαιρία λήξης του δικαστικού έτους», στους αντιπροέδρους, τους συμβούλους, τους παρέδρους και τους εισηγητές του ΣτΕ. Στην «επιστολή» αυτή γίνεται λόγος για «προπαγάνδα, που ασκείται κατά τρόπο οργανωμένο, με αφορμή αποφάσεις του “Μισθοδικείου”, κ.ά». Είναι μια άποψη. Πάντως, ονομασία “Μισθοδικείο” δεν υπάρχει. Πρόκειται για ένα Ειδικό Δικαστήριο που εξετάζει μισθολογικές διαφορές των δικαστικών λειτουργών. Στη σύνθεσή του περιλαμβάνονται τρεις καθηγητές Νομικής, τρεις δικηγόροι και τρεις δικαστές. Οι δικαστές, δηλαδή, είναι, σαφώς, μειοψηφία. Απλώς αναφέρω το γεγονός. Σχόλιο (υπέρ ή κατά) ουδέν…

 

Ν.Γ.

 

………………………………………………………….

 

 

„Αβινιόν: απεργία χθες, παραστάσεις σήμερα

 

Με απεργία ξεκίνησε χθες το Φεστιβάλ Αβινιόν. Μια περίεργη, πάντως, απεργία μίας μέρας, που μπορεί να ματαίωσε τις δυο πολυαναμενόμενες πρώτες παραστάσεις («Ο πρίγκιπας του Χόμπουργκ» και το μπαλέτο «Coup Fatal») και να κόστισε στο φεστιβάλ 45 χιλιάδες ευρώ, αλλά δεν επηρεάζει το σημερινό πρόγραμμα, που θα γίνει κανονικά. Η χθεσινή απεργία ψηφίστηκε από το 58,6% των μελών των δύο θιάσων, που ευθυγραμμίστηκαν με την εθνική κινητοποίηση καλλιτεχνών και τεχνικών που είχε προκηρύξει εδώ και καιρό το συνδικάτο CGT. Για το υπόλοιπο φεστιβάλ ισχύει η απόφαση της κολεκτίβας των εργαζομένων του. Το 80% τάχθηκε εναντίον της ματαίωσης της Αβινιόν και υπέρ ενός αγωνιστικού φεστιβάλ, που θα διεκδικεί με διάφορους τρόπους μια καλύτερη και δικαιότερη σύμβαση για τα ασφαλιστικά τους και το ταμείο ανεργίας τους. Για να δούμε τη συνέχεια.

 

Β.Γεωργ.

 

Scroll to top