rockwave2

06/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ραντεβού στο «Terra Vibe», 11 και 12 Ιουλίου

Rockwave, το πολυσυλλεκτικό

Και χιπ χοπ, και έντεχνο, και κρητικό. Με τα χρόνια, το φεστιβάλ άνοιξε σε μουσικά ρεύματα ξένα προς τον τίτλο του και, ίσως, έχασε και το μεγάλο καλλιτεχνικό ενδιαφέρον του. Παραμένει, όμως, μια μεγάλη μουσική γιορτή σε έναν πανέμορφο χώρο. Και τον Ερικ Μπάρτον, που το ανοίγει, ποιος δεν τον αγαπάει.
      Pin It

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

 

Πάντως τον τίτλο του δεν τον δικαιολογεί. Μόνο ροκ δεν είναι το φετινό Rockwave Festival. Πιο πολύ με έντεχνο-wave μοιάζει, έτσι όπως έχει τη Νατάσσα Μποφίλιου στο line up του. Ή και κρητικό-wave με τον Γιάννη Χαρούλη. Ή και χιπ χοπ-wave με τους Active Member και τα τόσα χιπ-χοπ ονόματα που πρόσθεσε στο πρόγραμμά του. Οπως και να έχει, πρόκειται για το πιο φτωχό Rockwave των τελευταίων ετών. Φτωχό, όχι μόνο επειδή φέτος είναι διήμερο, ενώ τις άλλες χρονιές ήταν τριήμερο, αλλά λόγω των ονομάτων που φιλοξενεί. Περιορισμένο το καλλιτεχνικό του ενδιαφέρον.

 

Διεξάγεται την ερχόμενη Παρασκευή 11 και Σάββατο 12 Ιουλίου, στο «Terra Vibe Park» στη Μαλακάσα. Θα έχει δύο σκηνές, Terra και Vibe Stage, και θα συμμετέχουν περισσότεροι από 40 καλλιτέχνες, ξένοι και κυρίως Ελληνες. «Ηταν αδιανόητο να σκεφτείς τα πρώτα εκείνα χρόνια ότι θα μπορούσαμε κάποια στιγμή να δούμε τόσα πολλά μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής μαζί, σε ένα φεστιβάλ. Το Rockwave ήταν ουσιαστικά ο δούρειος ίππος για να εισέλθει η Ελλάδα στον χώρο των μεγάλων καλλιτεχνών», δήλωσε ο Νίκος Λώρης στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Didi Music, της εταιρείας που διοργανώνει το φεστιβάλ. Μας ανακοίνωσε και μια προσφορά: επειδή το φεστιβάλ κλείνει φέτος 19 χρόνια, όσοι δεκαεννιάχρονοι γεννήθηκαν τις ημέρες που διεξήχθη το πρώτο Rockwave (12, 13, 14 Ιουλίου 1996) θα πάρουν δωρεάν εισιτήρια.

 

burtonΤο μεγάλο αρνητικό, όμως, του φετινού φεστιβάλ είναι οι καλλιτέχνες που φιλοξενεί. Οχι πως είναι κακοί ο Γιάννης Χαρούλης και η Νατάσσα Μποφίλιου. Ούτε οι Active Member, Νικήτας Κλιντ Moriginal & Fleck, Rodney P & Dj Skitz, Razastarr, Βαβυλώνα και άλλοι πολλοί εκλεκτοί, η αφρόκρεμα του ελληνικού χιπ-χοπ. Το αντίθετο, μάλιστα, απλώς δεν είναι για ένα φεστιβάλ που θέλει να λέγεται ροκ. Εντάξει, ίσως να προσπαθούν οι διοργανωτές να πιάσουν όλες τις τάσεις της μουσικής.

 

Τα δύο μεγάλα ονόματα της πρώτης μέρας είναι ο Ερικ Μπάρτον και οι Godfathers. Λίγο ξεπερασμένοι και οι δύο. Οσο κι αν τους αγαπάμε, πρόκειται για καλλιτέχνες μιας άλλης εποχής. Χώρια που ειδικά τον πρώτο τον βλέπουμε κάθε χρόνο σχεδόν – πέρυσι έπαιξε στο «Half Note». «Ανυπομονώ να εμφανιστώ στο “TerraVibe Park”, περιμένω να δω στη συναυλία αυτή την ωραία τρέλα, που διακρίνει τους Ελληνες», δήλωσε πάντως ο ίδιος και ας είμαστε ευγενικοί, ας του δείξουμε ξανά πόσο φιλόξενος λαός είμαστε.

 

Το Σάββατο αξίζει ο πρωτοπόρος Woodkid που κάνει ένα θεαματικό σόου και οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Calexico, με το mariachi στιλ τους. Την ίδια μέρα, στη διπλανή σκηνή θα παίζουν οι Χαρούλης και Μποφίλιου. Στα συν του line up οι παραγωγοί της ηλεκτρονικής μουσικής με τα dj-set τους (τις μεταμεσονύκτιες ώρες!), o Roni Size, ο Timo Maas και οι Booka Shade.

 

rockwave

 

Στα θετικά της υπόθεσης Rockwave και ο τόπος διεξαγωγής του, το «Terra Vibe Park» στη Μαλακάσα. Πανέμορφος χώρος, καταπράσινος, μέσα στο δάσος. Ιδανικός για φεστιβάλ. Στα αρνητικά του όμως η έλλειψη υποδομών, γεγονός που καθιστά το «Terra Vibe» εντελώς προβληματικό, όταν μαζεύεται πολύ κόσμος. Τότε ο χώρος γίνεται συνώνυμο της ταλαιπωρίας. Στα μείον φυσικά και η απόσταση, θέλεις διόδια, βενζίνες, έξοδα. Συγγνώμη, αλλά τα μετράμε όλα πλέον. Θα υπάρχουν πάντως κάποια λεωφορεία να κάνουν τη διαδρομή Αθήνα – Μαλακάσα.

 

Τα εισιτήρια είναι σχετικά φθηνά. Τα μονοήμερα εισιτήρια κοστίζουν 18 ευρώ μέχρις εξαντλήσεώς τους, μετά η τιμή τους θα διαμορφωθεί στα 20 ευρώ. Η τιμή του διήμερου εισιτηρίου είναι στα 30 ευρώ. Για όλες τις απαραίτητες πληροφορίες διαβάστε εδώ.

 

[email protected]

 

Scroll to top