fotia-istioforo-rodos

06/07/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιές σε δύο ιστιοφόρα σκάφη σε Ρόδο και Κέρκυρα

Από τη φωτιά μεγάλης έκτασης που ξέσπασε στο σκάφος «OASIS», τραυματίστηκε σοβαρά ο ιδιοκτήτης του, που νοσηλεύεται με εγκαύματα β' βαθμού. Μικρής έκτασης η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο ελλιμενισμένο ιστιοφόρο «MAMACITA» στην Κέρκυρα.
      Pin It

Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το Σάββατο σε δύο ιστιοφόρα σκάφη, στη Ρόδο και στην Κέρκυρα. Από τη φωτιά μεγάλης έκτασης που ξέσπασε στο ιστιοφόρο σκάφος «OASIS», σημαίας Ισπανίας, το οποίο βρισκόταν ανελκυσμένο στο χώρο του καρνάγιου Ρόδου, τραυματίστηκε σοβαρά ο ιδιοκτήτης του σκάφους και νοσηλεύεται με εγκαύματα Β' Βαθμού στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Συγκεκριμένα, αργά το βράδυ του Σαββάτου ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρόδου για εκδήλωση πυρκαγιάς στο σκάφος «OASIS». Άμεσα πήγε στην περιοχή κλιμάκιο της Λιμενικής Αρχής και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και έσβησαν την πυρκαγιά.

Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, εντοπίστηκε από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μέσα στο σκάφος ο 62χρονος αλλοδαπός ιδιοκτήτης του , χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου όπου παραμένει νοσηλευόμενος με εγκαύματα Β΄ βαθμού. Προανάκριση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

katasvesi-skafos-rodo

Πυρκαγιά, μικρής έκτασης εκδηλώθηκε, στο ελλιμενισμένο ιστιοφόρο σκάφος «MAMACITA» σημαίας Βρετανίας, στη μαρίνα «Γουβίων» στην Κέρκυρα.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας από τον Διευθυντή της μαρίνας για εκδήλωση μικρής έκτασης πυρκαγιάς στο ιστιοφόρο σκάφος στο οποίο επέβαινε ο 48χρονος κυβερνήτης του.

Στο σημείο πήγαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, καθώς και όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου και έσβησαν την πυρκαγιά με τη συνδρομή του ιδιοκτήτη, ενώ παράλληλα τέθηκαν σε ετοιμότητα πλωτό του Λιμενικού Σώματος καθώς και ο αντιρυπαντικός εξοπλισμός της μαρίνας.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ δεν προκλήθηκε ζημιά σε άλλα ελλιμενιζόμενα σκάφη. Από την Λιμενική Αρχή Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου.

Χριστίνα Παπασταθοπούλου

 

efsyn.gr

Scroll to top