Pin It

Του Σωτήρη Μανιάτη

 

«Οι φιλοι μου τα τερατα»

«Οι φιλοι μου τα τερατα»

Οι ημιτελικοί του Μουντιάλ της Βραζιλίας έρχονται αύριο και μεθαύριο, ενώ πλησιάζει η ώρα για τον μικρό και τον μεγάλο τελικό, με τον οποίο θα ρίξει αυλαία και αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου. Αμέσως μετά όμως τα στελέχη της ΝΕΡΙΤ σχεδιάζουν εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους, τα παιδιά, έχοντας επιλέξει μια σειρά ξένων παραγωγών παιδικού προγράμματος σε πρώτη τηλεοπτική προβολή, που μαζί με άλλες θα δημιουργήσουν μια δίωρη πρωινή ζώνη.

 

Η αρχή θα γίνει τη Δευτέρα (14/7) στις 10.00 το πρωί, με τη «Μαγική χώρα» (Waybuloo) που θα μεταδίδεται καθημερινά. Πρόκειται για μια σειρά 50 εικοσάλεπτων επεισοδίων κινουμένων σχεδίων για παιδιά προσχολικής ηλικίας, συμπαραγωγής Καναδά και Ηνωμένου Βασιλείου του 2010.

 

Η σειρά μεταφέρει τα παιδιά στη φανταστική χώρα της Νάρα –στη χώρα της ευτυχίας, του γέλιου και της φιλίας– που είναι το σπίτι των Πίπλινγκς. Πρόκειται για αξιολάτρευτες φιγούρες με τεράστιο κεφάλι και μικροσκοπικό σώμα. Ο αρκούδος Nok Tok (Νοκ Τοκ), η γάτα De Li (Ντι Λάι), η Lau Lau (Λο Λο) το κουνέλι και ο Yojojo (Γιογιόγιο) η μαϊμού είναι οι κύριοι χαρακτήρες. Οι τέσσερις Πίπλινγκς είναι πλάσματα ευτυχισμένα, παιχνιδιάρικα και γεμάτα περιέργεια. Οταν βιώνουν την αγνή ευτυχία, επιτυγχάνουν «BuLoo» (Μπούλου) και σηκώνονται απαλά στον αέρα. Στη χώρα της Νάρα όλοι είναι σε αναζήτηση του «Waybuloo» (ΓουέιΜπουλου).

 

Είκοσι λεπτά αργότερα θα κάνει πρεμιέρα και «Η μικρή πριγκίπισσα» (Little princess). Κινούμενα σχέδια για παιδιά επίσης προσχολικής ηλικίας, παραγωγής Αγγλίας της ίδιας χρονιάς. Διασκεδαστικές ιστορίες με τη Μικρή Πριγκίπισσα βασισμένες στα εικονογραφημένα βιβλία του πολυβραβευμένου εικονογράφου και συγγραφέα παιδικών βιβλίων Τόνι Ρος. Μέσα από τα μάτια ενός παιδιού παρακολουθούμε ξεκαρδιστικές παρατηρήσεις σχετικά με το πώς λειτουργεί ο κόσμος και πώς από κοινού τα παιδιά και οι μεγάλοι αντιμετωπίζουν καθημερινές προκλήσεις.

 

Θα ακολουθεί η ζώνη της «Παιδικής χαράς». Πρώτα με τα «Ρομπότ σε δράση» (10.30), σειρά κινουμένων σχεδίων με μια ομάδα ρομπότ που βρίσκονται εγκαταλειμμένα σε ένα σωρό παλιοσίδερα. Και μετά (11.00) το «Ποδόσφαιρο στις γειτονιές», μια γαλλική σειρά κινουμένων σχεδίων με θέμα τις περιπέτειες μιας παρέας ποδοσφαιριστών. Ζώντας μια δύσκολη ζωή στις φτωχογειτονιές του Παρισιού βρίσκουν τον τρόπο να διασκεδάσουν και να εκφραστούν μέσα από τα αγαπημένο τους παιχνίδι.

 

Τη δίωρη πρωινή παιδική ζώνη θα κλείνει άλλη μια σειρά σε πρώτη τηλεοπτική προβολή. Πρόκειται για το «Οι φίλοι μου τα τέρατα» (Me and my monsters), μια κωμική σειρά 26 ημίωρων επεισοδίων που συνδυάζει ζωντανή δράση και κουκλοθέατρο, συμπαραγωγής Αυστραλίας και Αγγλίας (2010 – 2011).

 

Η σειρά ακολουθεί τα μέλη της οικογένειας Κάρλσον –τον Νικ, την Κέιτ και τα παιδιά τους, Εντι και Αντζελα, οι οποίοι πρόσφατα μετακόμισαν από την Αυστραλία σε ένα αρχοντικό στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ενα σπίτι που έχει όλα όσα θα επιθυμούσε κάποιος και σε απίστευτη τιμή αγοράς. Τζάμπα πράμα. Ποια είναι η παγίδα λοιπόν; Μα, τα … τέρατα που υπάρχουν στο υπόγειο!

 

Τρία αξιολάτρευτα τέρατα, που δεν προκαλούν κανένα φόβο. O Fiend, o Haggis και ο Norman ίσως να φαίνονται λίγο παράξενοι. Ισως να προκαλούν χάος και πανδαιμόνιο. Αλλά στην πραγματικότητα θέλουν να αγαπηθούν και να γίνουν μέρος της οικογένειας…

 

[email protected]

 

Scroll to top