Pin It

Την κλιμάκωση των λαϊκών κινητοποιήσεων θέτει σε πρώτη προτεραιότητα το ΚΚΕ, ώστε να υπερβεί τις αιτιάσεις που αναπτύσσονται σχετικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής συζήτησης στη Βουλή για το δημοψήφισμα σχετικά με τον νόμο για τη «μικρή ΔΕΗ».

 

Η ηγεσία του Περισσού επιθυμεί αφενός να μη φανεί ότι «σέρνεται» πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να μην εμφανιστεί ως «διασπαστής» μετά τη δυναμική που έχει δημιουργήσει η πρωτοβουλία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

«Πρέπει να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις, να γίνει υπόθεση όλου του κόσμου,να αγωνιστούμε όχι μόνο κατά της “μικρής ΔΕΗ”, αλλά συνολικά κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Δεν υπάρχουν οι 180 βουλευτές, άρα το να εναποθέτεις όλο το πρόβλημα, ακόμη και της “μικρής ΔΕΗ” στο δημοψήφισμα, δεν κάνει καθόλου καλό», δήλωσε άλλωστε χτες ο Θανάσης Παφίλης στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

Ασκησε άλλωστε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας την ηγεσία του «να σταματήσει να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια και να αποφασίσει αν είναι με “τον αστυφύλαξ ή με τον χωροφύλαξ”». Εξήγησε, μάλιστα, ότι «δεν μπορεί να είναι και με τα δύο. Αν θεωρεί ότι η ΔΕΗ πρέπει να είναι δημόσια, όπως μπορεί να λέει καμιά φορά με μισόλογα, να καταθέσει αυτό το πλαίσιο. Ολόκληρο. Που περιλαμβάνει όλους τους νόμους ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ από το 1999 μέχρι σήμερα».

 

Επισήμανε δε ότι η κατάθεση ξεχωριστών προτάσεων από τα κόμματα «δεν εμποδίζει τη συγκέντρωση 120 βουλευτών για να γίνει η συζήτηση». Ο Περισσός, πάντως, επισήμως επέμεινε στην επίθεση προς τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, χρεώνοντάς τους «τακτικισμούς», καθώς «φιλοδοξούν να διαχειριστούν τη σημερινή βαρβαρότητα, σε βάρος πάντα του λαού».

 

Ν.ΣΒ.

 

Scroll to top