08/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

„ Αποχώρηση

 

Πολύ άσχημα ήχησαν στο μέγαρο Μαξίμου οι δηλώσεις του προέδρου της Συνομοσπονδίας Εμπορίου Β. Κορκίδη (στον ΣΚΑΪ) για την αποχώρησή του από τη Ν.Δ., για το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές. Λίγες ώρες πριν από την υπογραφή της απόφασης από τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γ. Γιακουμάτο, ο κ. Κορκίδης έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό και αμέσως μετά γνωστοποίησε με την παραίτησή του τη διαφωνία του. Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. και είχε έλθει 12ος, με 78.000 ψήφους.

 

ΜΠ. Α.

 

…………………………………………….

 

„ Οχι στην επίταξη

 

Την πλήρη αντίθεσή του στην κυβερνητική πρακτική της επίταξης προσωπικών υπηρεσιών χωρίς να πληρούνται οι συνταγματικές προϋποθέσεις (άρθρο 22 Συντάγματος) εκφράζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών. Παράλληλα ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Θ. Αλεξανδρής, χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» την επίταξη των εργαζομένων στη ΔΕΗ, μεταξύ των οποίων είναι και οι δικηγόροι της δημόσιας επιχείρησης. Στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Οσο κι αν κάποιοι επιμένουν να ευνοούν ή ακόμα και να μεθοδεύουν την επιστροφή στο παρελθόν, όσο κι αν η Δικαιοσύνη επιμένει να “κατανοεί” την πρωτοφανή δικαιοκρατική οπισθοδρόμηση που συντελείται σήμερα, πρακτικές που παραπέμπουν ευθέως σε άλλες εποχές αργά ή γρήγορα θα βρουν απέναντί τους ολόκληρο τον ελληνικό λαό».

 

Μαρ.Δ.

 

…………………………………………….

 

„ Ανησυχία

 

Ευρείες συζητήσεις προκάλεσε στα ηγετικά κλιμάκια και στο επικοινωνιακό επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη το χθεσινό δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» για την πρωτοβουλία που αναλαμβάνουν «πασοκογενείς» συνδικαλιστές και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων, ζητώντας αλλαγή πολιτικής και τερματισμό της συγκυβέρνησης με τη Ν.Δ. Οι συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου προσπάθησαν να προστατέψουν τον αρχηγό, υποβαθμίζοντας την κίνηση με το επιχείρημα ότι οι πρωταγωνιστές της έχουν λειτουργήσει υπονομευτικά για την παράταξη, ενώ έδειξαν να αμφισβητούν την απήχηση που θα έχει. Πάντως, για να ασχολούνται τόσο με το θέμα, μάλλον ανησυχούν κι ας προσπαθούν να φανούν υπεράνω…

 

Δ.Κ.

 

…………………………………………….

 

„ Της Αγίας… Κυριακής

 

Καμιά φορά οι συγκυρίες παίζουν περίεργα παιχνίδια. Τυχαία να υποθέσουμε χθες, ημέρα που η ορθόδοξη εκκλησία γιορτάζει την Αγία Κυριακή, ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος έστειλε να πάρει ΦΕΚ η υπουργική απόφαση για την απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και συνολικά δέκα περιοχές σε όλη τη χώρα. Αν το ήξερε, μας κάνει χοντρή (κεφαλονίτικη) πλάκα, αλλά τον «σώζει» το μνημόνιο, που όριζε ως χρόνο έκδοσης της υπουργικής απόφασης την 7η Ιουλίου.

 

Β.Γ.

 

…………………………………………….

 

„ Αντικατάσταση

 

To πρώτο αίτημα αντικατάστασης γνωστοποιήθηκε στη γραμματεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. εν όψει της ψηφοφορίας για τη «μικρή ΔΕΗ». Ο βουλευτής Κορινθίας Κ. Κόλλιας ζήτησε να αντικατασταθεί, γιατί μέχρι την εκλογή του στη Βουλή, το 2007, εργαζόταν ως μηχανικός-τομεάρχης δικτύων στη ΔΕΗ και ήταν στέλεχος της ΔΑΚΕ και της ΓΕΝΟΠ, όπου μάλιστα συμμετείχε στο Δ.Σ. των οργάνων κοινωνικοποίησης της ΔΕΗ. Με όσα έχουν πει τις τελευταίες ημέρες τα κυβερνητικά στελέχη για τους συνδικαλιστές και όσα αναμένεται να ειπωθούν σήμερα και αύριο στην κοινοβουλευτική διαδικασία, το αίτημα αντικατάστασης ήταν επιβεβλημένο.

 

ΜΠ.Α.

 

…………………………………………….

 

„ Δεν μετέχει

 

Σε μετ’ επιτάσεως διαβεβαίωση ότι δεν θα συμμετάσχει στην «Ομάδα Διαλόγου» του Ποταμιού προχώρησε η Λιλή Παπαγιαννάκη ύστερα από σχετικό δημοσίευμα. Επισήμανε δε ότι παραμένει και θα παραμείνει μέλος της ΔΗΜΑΡ. Παράλληλα, επειδή αρκετοί αναρωτήθηκαν, ο Νίκος Ξυδάκης που θα συμμετάσχει στην ομάδα είναι ο γνωστός μουσικοσυνθέτης και όχι ο συνώνυμος δημοσιογράφος, ο οποίος άλλωστε ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές.

 

Ν.ΣΒ.

 

…………………………………………….

 

„ Στα θεωρεία

 

Μπορεί η συνεδρίαση του Α΄ Θερινού Τμήματος της Βουλής για το νομοσχέδιο σχετικά με τις φυλακές να είχε περιορισμένο ενδιαφέρον, με λιγότερους από 15 βουλευτές στην αίθουσα, όμως τα θεωρεία είχαν την τιμητική τους, καθώς συγγενείς των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση. Με επιλεκτικές διαρροές, η Βουλή, μέσω «κύκλων», έκανε γνωστό το γεγονός, με την απαραίτητη προσθήκη ότι τις άδειες εισόδου τις χορήγησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Χ. ΙΩ.

 

…………………………………………….

 

„ Σχέδιο δράσης

 

Ενα σχέδιο δράσης που θα περιλαμβάνει την ενίσχυση των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος στον νομό Δωδεκανήσων με προσωπικό και μέσα, ώστε να μετριαστούν οι εξαντλητικοί ρυθμοί εργασίας και οι συνεχείς περιπολίες των πλωτών σκαφών, καθώς και τον άμεσο εμβολιασμό των λιμενικών για την προστασία τους, ζήτησαν χθες από τον υπουργό Ναυτιλίας και τον αρχηγό του Λ.Σ. οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των λιμενικών. Οι συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ) εξήγησαν ότι μείζον πρόβλημα στον νομό είναι το κύμα των μεταναστών που σημειώνει κατακόρυφη αύξηση, φαινόμενο που είναι αδύνατον να συνεχίσει να καλύπτει το Λ.Σ. με τις υπάρχουσες δυνάμεις του.

 

ΧΡ.ΠΑΠ.

 

…………………………………………….

 

„ Για τους Ράιχενμπαχ!

 

Παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου-συγγραφέα Μιχάλη Ψύλου με τίτλο «Από τον Ράιχενμπαχ του Οθωνα… στον Ράιχενμπαχ της Μέρκελ» (εκδ. Λιβάνη) σήμερα στις 13.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος). Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Προκόπης Παυλόπουλος, καθηγητής, βουλευτής της Ν.Δ., Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Πανούσης, καθηγητής, βουλευτής της ΔΗΜΑΡ. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιώργος Δελαστίκ.

 

Γ.Δ.

 

…………………………………………….

 

„ Μάρκετινγκ;

 

Οπως προκύπτει από το ρεπορτάζ που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, η ανακάλυψη κροκοδείλου στην Κρήτη μάλλον είναι προχωρημένη πολιτική προώθησης συγκεκριμένης εταιρείας που έχει ως εμπορικό της σήμα το κροκοδειλάκι. Μάλιστα, άλλες φίρμες με σήμα την κόμπρα, το πούμα, το λιοντάρι, τα κουνελάκια, τον κύκνο, την πέρδικα κ.λπ., αλλά και ένα μισοφαγωμένο μήλο ή μια αχιβάδα λέγεται ότι θα ακολουθήσουν παρόμοια πολιτική. Συνεπώς δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καμία περίπτωση συσχέτισης με κλιματικές αλλαγές ή περίεργους ζωόφιλους. Αυτό το πρωτοφανές είδος προχωρημένου μάρκετινγκ είναι ένα ακόμα δείγμα του success story…

 

Δ.Τ.

 

…………………………………………….

 

„ «Ελάτε να με απολύσετε»

 

Ο Νίκος Φωτόπουλος ήταν από τους συνδικαλιστές που χλευάστηκε όσο ελάχιστοι από τους καλοθελητές της κυβέρνησης και των επιχειρηματιών της ενέργειας όσο βρισκόταν στην ηλεκτρική καρέκλα της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. Παρά τις λυσσαλέες επιθέσεις που δέχτηκε, ειδικά από τους πρώην «συντρόφους» του ΠΑΣΟΚ, όσο προσπαθούσε να ανασυγκροτήσει τη ΓΕΝΟΠ που βυθιζόταν στη σκανδαλολογία μετά την άσκηση ποινικών διώξεων για τις χρηματοδοτήσεις της ΓΕΝΟΠ από τη ΔΕΗ (η υπόθεση δεν έχει φτάσει στο ακροατήριο), το μόνο που τελικά βρήκαν να του χρεώσουν ήταν ο «υπερβολικός λαϊκισμός». Ούτε λεφτά, ούτε σπίτια, ούτε «δωρεές». Χθες ο νυν εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της υπό ιδιωτικοποίηση ΔΕΗ ήταν ο μόνος συνδικαλιστής της επιχείρησης που έκανε την υπόσχεσή του πράξη και έσκισε το χαρτί της επίταξης λέγοντας: «Ελάτε τώρα να με απολύσετε». Εδωσε και πληρωμένη απάντηση στον είρωνα Αδ. Γεωργιάδη, που αναρωτήθηκε «να δω τι θα κάνει τώρα ο Φωτόπουλος», λέγοντάς του: «Οχι πάντως κωλοτούμπες, όπως κάνετε εσείς…»

 

Β.Γ.

 

…………………………………………….

 

„ Εκτός κόμματος

 

Ο φόρτος και η σοβαρότητα των θεμάτων που έπρεπε να συζητηθούν στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή συζήτησης για την υπόθεση του Γρηγόρη Ψαριανού, ο οποίος λαμβάνει μέρος στην Επιτροπή Διαλόγου του Ποταμιού και έχει δηλώσει ότι βρίσκεται εκτός κόμματος. Σύμφωνα με την Αγίου Κωνσταντίνου, το θέμα θα αναλάβει να χειριστεί προσωπικά ο Φώτης Κουβέλης, με πιο πιθανή εξέλιξη την απομάκρυνση του κ. Ψαριανού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Εξάλλου ο ίδιος έθεσε πρώτος εαυτόν εκτός ΔΗΜΑΡ. Αρα τα τυπικά απομένουν.

 

Δ.Κ.

 

…………………………………………….

 

Mαχαιρώματα

 

Για ένα ασυμβίβαστο που όμως δεν υφίσταται (αφού δεν κατέχει αμειβόμενη κρατική θέση) κατηγόρησε χθες η Τόνια Αντωνίου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη. Συντηρώντας την προσωπική της αντιπαράθεση με τον κ. Ανδρουλάκη, άφησε αιχμές για το γεγονός ότι παραμένει γραμματέας (ώς το συνέδριο του φθινοπώρου) ενώ έχει εκλεγεί ευρωβουλευτής, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος μιλούσε στο παρελθόν για ασυμβίβαστα που όμως δεν τηρεί για τον εαυτό του. Η ίδια, πριν από τις ευρωεκλογές, τον προέτρεπε να είναι υποψήφιος, καλώντας τον ως γραμματέα να ριχτεί πρώτος στη «δύσκολη» μάχη της παράταξης. Τώρα που οι πολίτες τον επιβράβευσαν με 100.000 ψήφους, ζητά να παραιτηθεί από την κομματική θέση.

 

Δ.Κ.

 

Scroll to top