Pin It

Του Σωτήρη Μανιάτη

 

Μπορεί να καλοκαίριασε για τα καλά, αλλά ορισμένα κανάλια φροντίζουν να εφοδιάσουν τα προγράμματά τους με κάποιες παραγωγές, το καθένα βέβαια στο δικό του στιλ και με… θερινή διάθεση.

 

Ετσι, τα στελέχη του STAR σχεδιάζουν να ρίξουν στη μάχη της τηλεθέασης από την επόμενη εβδομάδα όχι ένα, ούτε δύο αλλά τρία ξένα καθημερινά σίριαλ. Μία καθαρή σαπουνόπερα και δύο νεανικές… μυστηρίου.

 

Αν λοιπόν οι Αμερικανοί έχουν τις «Νοικοκυρές [τους] σε απόγνωση» (Desperate Housewives) οι Τούρκοι έχουν τις δικές τους «Γυναίκες σε απόγνωση» (Umutsuz Ev Kadinlari). Κι αν οι πρώτες για λόγους διαφημιστικούς εμφανίζονται στα λευκά και κατακόκκινα, οι δεύτερες το παίζουν σε διπλό ταμπλό και εμφανίζονται και στα καταπράσινα. Η σειρά βασίζεται βέβαια στην αμερικανική παραγωγή «Desperate Housewifes», αλλά η τουρκική εταιρεία παραγωγής Medyapim εξασφάλισε άδεια από τους Αμερικανούς δημιουργούς της σειράς, προκειμένου να δημιουργήσει ουσιαστικά πέντε νέους χαρακτήρες, απόλυτα προσαρμοσμένους στην πραγματικότητα της τουρκικής κοινωνίας.

 

Δυναμικές Τουρκάλες λοιπόν κάνουν την εμφάνισή τους στο STAR από την ερχόμενη Δευτέρα (14/7) και κάθε μέρα στις 18.40, ανατρέπουν τον όρο «νοικοκυρά» και περνούν μια σειρά από… συναρπαστικές περιπέτειες. Πρόκειται για τις Γιασεμίν, Ελίφ, Νερμίν, Ζελίς, Εμέλ και Χαντάν, φίλες που ζουν σε μια ήσυχη, οικογενειακή συνοικία της Κωνσταντινούπολης, όπου τίποτα το συγκλονιστικό δεν συμβαίνει.

 

Ο «μήνας του μέλιτος» έχει από καιρό τελειώσει για εκείνες και η μονότονη καθημερινότητα του συζυγικού βίου δοκιμάζει τις αντοχές τους. Αναρωτιούνται αν υπάρχουν τελικά περισσότερα στη ζωή από το να ράβεις, να μαγειρεύεις, να καθαρίζεις, να πλένεις πιάτα, να φροντίζεις συζύγους και παιδιά. Είναι άραγε καταδικασμένες σε μια αφόρητη πλήξη για το υπόλοιπο της ζωής τους;

 

Τα στελέχη του STAR όμως δεν σταματούν εδώ, αφού νωρίτερα την ίδια μέρα (14/7) θα ρίξουν στη μάχη της καλοκαιρινής τηλεθέασης και δύο ξένα νεανικά σίριαλ. Πρώτο θα κάνει πρεμιέρα το «The lying game» που θα μεταδίδεται καθημερινά στις 14.30. Η σειρά… μυστηρίου αμερικανικής παραγωγής 2011 – 2012, θα ολοκληρωθεί σε 20 επεισόδια (1ος κύκλος).

 

Η Εμα είναι μια καλοσυνάτη και ευγενική κοπέλα, που μεγάλωσε σε ανάδοχες οικογένειες. Η ζωή της ανατρέπεται αναπάντεχα όταν μαθαίνει πως έχει δίδυμη αδελφή, η οποία έχει υιοθετηθεί από πλούσια οικογένεια και φαίνεται πως η ζωή της ξεπλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την ατυχία του να μη μεγαλώσει με τους γονείς και την αδελφή της…

 

Μια ώρα αργότερα (15.30) θα κάνει την πρεμιέρα του και το «Pretty little liars», η δεύτερη νεανική σειρά μυστηρίου του STAR, επίσης αμερικανικής παραγωγής 2010, που θα ολοκληρωθεί σε 22 επεισόδια (1ος κύκλος).

 

Η ιστορία εκτυλίσσεται στο Ρόουζγουντ, μια μικρή και όμορφη γραφική πόλη. Η ηρεμία που αποπνέει έρχεται σε αντίθεση με τα τόσα μυστικά που κρύβονται. Τέσσερις αποξενωμένες φίλες κρύβουν ίσως το μεγαλύτερο. Ενα χρόνο πριν, η «αρχηγός» της παρέας, εξαφανίστηκε και οι υπόλοιπες ορκίστηκαν πως δεν θα αποκάλυπταν πότε τι πραγματικά συνέβη εκείνο το μοιραίο βράδυ. Τώρα, καθώς το μυστήριο για την εξαφάνιση έρχεται ξανά στην επιφάνεια, τα κορίτσια αρχίζουν να δέχονται απειλητικά μηνύματα από έναν άγνωστο…

 

[email protected]

 

Scroll to top