marinakis

08/07/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Εξηγήσεις ζητούνται από τον Β. Μαρινάκη για εγκληματικές πράξεις

Ο γνωστός επιχειρηματίας και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης. Σύμφωνα με το δικαστικό έγγραφο, ο κ. Μαρινάκης και οι στενοί συνεργάτες του προσεγγίζουν και επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν άλλους ισχυρούς παράγοντες της χώρας.
      Pin It

Κλήση από τη Δικαιοσύνη έλαβε ο γνωστός επιχειρηματίας και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος καλείται να δώσει εξηγήσεις (ανωμοτί κατάθεση) στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διεξάγεται από τον αθλητικό εισαγγελέα, Αριστείδη Κορρέα και αφορά σε τέλεση εγκληματικών πράξεων. Ο επιχειρηματίας ζήτησε και έλαβε προθεσμία για τις 20 Αυγούστου.

Οι εγκληματικές πράξεις αφορούν στη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση, παραβάσεις του νόμου περί εκρηκτικών, δωροδοκία και άλλα αδικήματα.

Η ποινική προκαταρκτική εξέταση έχει ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια και αφορούσε σε προκαθορισμένες (στημένες) διαδικασίες κατάρτισης των πινάκων διαιτησίας. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες μεταξύ παραγόντων του ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο δικαστικό έγγραφο προκύπτουν ενδείξεις ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και οι στενοί συνεργάτες του προσεγγίζουν και επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, άλλους ισχυρούς παράγοντες της χώρας.

 

efsyn.gr

Scroll to top