10/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

Παρ’ ολίγον να ζητήσει και τη σύλληψη Τσίπρα!

Η Σοφία Βούλτεψη κατηγόρησε χθες την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας ότι διαθέτει «ένοπλες συνιστώσες» - Την παραίτησή της ζήτησε αντιδρώντας αμέσως μετά ο ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν πρέπει να γίνονται αντιπαραθέσεις με εμφυλιοπολεμικές κορόνες», ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ, ενώ η ΔΗΜΑΡ δεν θέλησε να σχολιάσει καθόλου τις δηλώσεις της κυβερνητικής.
      Pin It

Του Νίκου Σβέρκου

 

«Δεν θα του επιτρέψουμε να καταστρέψει τη χώρα, χρησιμοποιώντας τα μόνα όπλα που διαθέτει: το ψεύδος, τις ύβρεις και τις ένοπλες συνιστώσες του». Με αυτήν τη φράση σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος τη «στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα για την τρομοκρατία».

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση επιχειρεί, πιστή στη λογική των «δύο άκρων», να συσχετίσει την Κουμουνδούρου με την τρομοκρατία, αλλά αυτή τη φορά η Σοφία Βούλτεψη έκανε το πρωτοφανές: κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας ότι διαθέτει «ένοπλες συνιστώσες».

 

Κατηγορίες

 

«Μιλά για «εγκλήματα», αλλά σκόπιμα κλείνει τα μάτια στο έγκλημα της κοινοβουλευτικής νομιμοποίησης της τρομοκρατίας», είπε για τον Αλέξη Τσίπρα η κυβερνητική εκπρόσωπος, κατηγορώντας τον ευθέως για την πολιτική του φράση χθες το πρωί στη Βουλή: «Δεν έχετε καταλάβει καλά με ποιους έχετε να κάνετε».

 

Η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε την παραίτηση της Σοφίας Βούλτεψη, λέγοντας ότι η αναφορά της «στα περί “ενόπλων συνιστωσών”, οδηγεί σε ένα συμπέρασμα: ή ότι δεν έχει συνείδηση των λεγομένων της ή ότι δεν κάνει για τη θέση της κυβερνητικής εκπροσώπου». Στην ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατέληγε λέγοντας ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος «και στις δύο περιπτώσεις οφείλει να παραιτηθεί».

 

Η Σοφία Βούλτεψη ανταπάντησε ομοίως. «Η αναφορά των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ σε “ένοπλη πάλη” και η μη αποκήρυξή τους από τον κ. Τσίπρα, οδηγεί σε ένα συμπέρασμα: Ή ότι δεν έχουν συνείδηση των λεγομένων τους ή ότι δεν κάνουν για τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και στις δύο περιπτώσεις οφείλουν να παραιτηθούν».

 

Χαρακτηριστική, πάντως, της αντίληψης με την οποία φέρει εις πέρας τα καθήκοντά της ως κυβερνητική εκπρόσωπος, ήταν πρωινή δήλωσή της σχετικά με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για συζήτηση στη Βουλή για δημοψήφισμα για τη «μικρή ΔΕΗ». «Δεν θα ανοίξουμε τη Βουλή τον Αύγουστο επειδή θέλει ο κ. Τσίπρας να πει: “Τους υποχρέωσα να ανοίξουν τη Βουλή”, διότι αυτό είναι το θέμα του, δεν είναι η ΔΕΗ».

 

Ο Πάνος Σκουρλέτης είχε δηλώσει, πάντως, στον Real FM ότι «οι γνωστές αναφορές και το αναμάσημα υποτιθέμενων σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία χάνει πια την ουσία του. Ας τον κρίνουν και οι ψηφοφόροι του τον κ. Διαμαντόπουλο». Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «εμείς έχουμε πάει στις φυλακές για όλους τους κρατούμενους. Δεν πήγαμε να δούμε τις συνθήκες που ζούνε με κριτήριο αν είναι τρομοκράτες ή έχουν κάνει το οτιδήποτε». Υπογράμμισε δε ότι «δεν κάνει καλό να αναδεικνύουμε ένα ζήτημα δευτερεύον και τριτεύον, για κάτι το οποίο ο κ. Διαμαντόπουλος αισθάνθηκε την ανάγκη να ανασκευάσει».

 

Οι αντιδράσεις

 

Ενδεικτική πάντως της «ανοχής» που επιδεικνύει το ΠΑΣΟΚ για την τακτική της κυβερνητικής εκπροσώπου ήταν όσα έλεγαν ανεπισήμως κορυφαία στελέχη του. «Δεν θα πρέπει να γίνονται αντιπαραθέσεις που να περιλαμβάνουν τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς και εμφυλιοπολεμικές κορόνες» έλεγαν, κρατώντας ίσες αποστάσεις ανάμεσα στο Μαξίμου και την αξιωματική αντιπολίτευση.

 

Η δε ΔΗΜΑΡ σε επίπεδο κορυφής δεν θέλησε να σχολιάσει επ’ ουδενί, επισήμως ή ανεπισήμως, τα όσα ειπώθηκαν από τη Σοφία Βούλτεψη.

 

Scroll to top