Pin It

Αίσθηση προκάλεσε χθες στη Βουλή η αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Χατζηλάμπρου, ότι το κόμμα του έχει επαφές με στελέχη της τρόικας, από όπου ενημερώνεται για τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

 

«Φροντίσαμε και έχουμε μάθει το λεγόμενο σχέδιο (σ.σ.: αναδιάρθρωσης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων), αλλά δεδομένου ότι […] έχουμε κι εμείς ανθρώπους στην τρόικα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηλάμπρου στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής με αντικείμενο το νομοσχέδιο του ΥΕΘΑ για τους φάρους, τη στρατολογία και τα ΕΑΣ.

 

«Είναι πολύ σημαντικό να έχει ήδη καταγραφεί στα πρακτικά της επιτροπής ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανθρώπους μέσα στην τρόικα και ίσως γι’ αυτό δεν χρειάστηκε να έρθει στο γραφείο μου για να ενημερωθεί από τα έγγραφα που έχουμε στα χέρια μας», παρατήρησε η αν. υπουργός Αμυνας Φώφη Γεννηματά.

 

Λίγο αργότερα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος έκανε λόγο για «διπλή κρυφή ατζέντα» του ΣΥΡΙΖΑ και αναρωτήθηκε: «Τι συζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με την τρόικα και γιατί δεν δημοσιοποιεί αυτή τη συζήτηση στην ελληνική κοινωνία; Οφείλει να δώσει εξηγήσεις στους Ελληνες πολίτες, οι μάσκες έπεσαν».

 

Είχε προηγηθεί έντονος διάλογος μεταξύ των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Γ. Βαρεμένος, Β. Χατζηλάμπρου) και της Φώφης Γεννηματά, καθώς οι μεν πρώτοι κατηγορούσαν την υπουργό ότι υποτιμά τους βουλευτές και δεν τους ενημερώνει για το σχέδιο που αφορά τα ΕΑΣ, η δε υπουργός επικαλούνταν θέμα εθνικής ασφάλειας για τη χορήγηση αντιγράφων και τόνισε ότι έχει προσκαλέσει εδώ και 4,5 μήνες -χωρίς όμως ανταπόκριση- όσους βουλευτές θέλουν να προσέλθουν στο υπουργείο και να έχουν πρόσβαση στα σχετικά έγγραφα. Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, ο κ. Χατζηλάμπρου σε διευκρινιστική δήλωσή του τονίζει ότι «αποκαλύπτεται το διαζύγιο που η συγκυβέρνηση έχει πάρει με την κοινή λογική, το χιούμορ και την πραγματικότητα».

 

Χ. Ιωάννου

 

Scroll to top