10/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

      Pin It

Τα δύο πρόσωπα της ηγεσίας του ΚΚΕ

 

Η ηγεσία του ΚΚΕ αποφάσισε πριν από λίγο καιρό την αποχώρησή της από την ευρωομάδα της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έπειτα από 14 χρόνια παρουσίας.

 

Αναρωτιέμαι αν στη λήψη αυτής της απόφασης έπαιξε κάποιο ρόλο η ενδυνάμωση της αντιπροσώπευσης του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και όλου του Ευρωπαϊκού Νότου στην Ευρωβουλή και η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα από την Ευρωαριστερά για την προεδρία της Ε.Ε.

 

Στις επικρίσεις που δέχτηκε η ηγεσία του ΚΚΕ από τα αδελφά κομμουνιστικά και αριστερά κόμματα της ευρωομάδας απάντησε με ένα 7σέλιδο κείμενο, στο οποίο τονίζεται ότι «χρησιμοποιούνται αφορισμοί, απλουστεύσεις ή προσχήματα προκειμένου να αποκρυφτούν λανθασμένες απόψεις».

 

Και πιο κάτω επισημαίνει ότι το ΚΚΕ δέχεται «αβάσιμες και ατεκμηρίωτες επιθέσεις και χαρακτηρισμούς… από κάποιους που πιστεύουν πως μπορούν να επιτεθούν στο ΚΚΕ, χρησιμοποιώντας ύβρεις…»

 

Τέλος, υποστηρίζει «ότι οι συζητήσεις και οι αντιπαραθέσεις πρέπει να διεξάγονται στη βάση επιχειρημάτων και όχι συκοφαντιών»!..

 

Αυτό είναι το ένα πρόσωπο που σωστά επισημαίνει, επιχειρήματα και όχι συκοφαντία τι γίνεται τώρα στο εσωτερικό της χώρας και μάλιστα με το αδελφό αριστερό κόμμα που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Οχι μόνο αποτελεί τον κύριο πολιτικό αντίπαλο της ηγεσίας του ΚΚΕ (μια και δολίως όπως ισχυρίζεται με τις προτάσεις του και τις θέσεις του υπηρετεί τον ταξικό εχθρό), αλλά ξεφεύγει από τις ιδεοληπτικές συκοφαντίες και φθάνει στις ύβρεις.

 

Πράγμα αν θέλετε εντελώς αντίθετο με τη μέχρι τελευταία ηθική και πολιτική στάση του ΚΚΕ στη μακρόχρονη ιστορία του.

 

Οι εκφράσεις «σκυλάκι του καναπέ» από τον Δημ. Κουτσούμπα ή «τζογλάν boy» από τη Λιάνα Κανέλλη για τον Αλέξη Τσίπρα κατά τη γνώμη μου όχι μόνο δείχνουν αδυναμία επιχειρημάτων, αλλά αποτελούν δείγματα ποδοσφαιρικής οπαδικής λειτουργίας σ’ αυτό το ιστορικό κόμμα.

 

Το πιο τραγικό είναι ότι εθίζουν και μια νέα γενιά που παλεύει και αγωνίζεται για έναν καλύτερο κόσμο μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ όχι στην αντιπαράθεση σκέψεων και επιχειρημάτων, αλλά στο μοντάρισμα φιλμ που δείχνουν να χορεύουν αγκαλιά ο Τσίπρας με τον Δασκαλόπουλο του ΣΕΒ, ενώ καρδούλες υπερίπτανται λόγω Αγ. Βαλεντίνου.

 

Και φυσικά σ’ όλα τα συστημικά μέσα απετέλεσε πρώτη είδηση!.. Απορώ που η ηγεσία του ΚΚΕ ξεχνάει τους τόνους λάσπης και συκοφαντίας που στη μακροχρόνια ιστορία του το έχει φορτώσει ο αληθινός ταξικός αντίπαλος και οι πολιτικοί εκφραστές του.

 

Ξεχνούν τους συντρόφους τους που για τις πανανθρώπινες ευγενικές ιδέες τους οδηγήθηκαν στο απόσπασμα με τις κατηγορίες του προδότη της πατρίδας και του ανατρεπτικού.

 

Ξεχνούν τις μακροχρόνιες φυλακές μελών και οπαδών τον μόνο και μόνο για την ιδεολογική τους τοποθέτηση.

 

Το ΚΚΕ και η ηγεσία του σ’ όλη την ιστορική του διαδρομή ποτέ δεν απεμπόλησε το χρέος του απέναντι στην εργατική τάξη και τους συμμάχους της (μικροί αγρότες, μικροί επαγγελματίες, βιοτέχνες, εργάτες του πνεύματος) που ήταν η με κάθε μέσον πάλη για τα δίκια της.

 

Σήμερα σ’ αυτήν τη φοβερή κρίση του τόπου και του λαού η ηγετική ομάδα του ΚΚΕ ξεσπαθώνει κατά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα οδηγώντας τα μέλη και τους οπαδούς του σ’ έναν άρρωστο απομονωτισμό από την πραγματική ζωή. Πιθανόν η κρίση ταυτότητας που περνάει μετά την κατάρρευση της κραταιάς Σοβιετικής Ενωσης και τις αδυναμίες του να αναλύσει το τι, πώς και γιατί συνέβη να το οδηγούν στον πλήρη απομονωτισμό.

 

Δεν ηττήθηκαν παλιοί μου σύντροφοι οι ιδέες, ηττήθηκε ο τρόπος εφαρμογής τους. Θέλω να επισημάνω τον απόλυτο σεβασμό μου στα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ που παραμένοντας πιστοί στις κομμουνιστικές (περί κοινοκτημοσύνης) ιδέες τους εξακολουθούν να παραμένουν πιστοί σ’ αυτό το ιστορικό και με μεγάλες θυσίες στην πορεία του κόμμα.

 

Θα ήθελα να τους καλέσω μέσα από τις πανανθρώπινες αξίες που υπηρετούμε και υπηρετούνε να δώσουμε τα χέρια κοινής δράσης στις δύσκολες εποχές που ζούμε για την αποαποικιοποίηση του λαού και της νεολαίας μας.

 

Να είναι βέβαιοι ότι οι μέλλουσες γενιές το μόνο για το οποίο δεν θα τους κατηγορήσουν είναι ότι με μια τέτοια συνεργασία πρόδωσαν τα συμφέροντα της τάξης τους και των παιδιών τους.

 

Ανδρέας Μπόμπας, συντ. εκπαιδευτικός

 

…………………………………………….

 

Πατέρα ξεκουράσου

 

Επιτυχία του Στέλιου Καζαντζίδη, όπως και τα εκατοντάδες άλλα τραγούδια του σπουδαιότερου λαϊκού τραγουδιστή στον εικοστό αιώνα. Αγάπησε τα τραγούδια του Στέλιου ο ελληνικός λαός, χάρη στον συνδυασμό που ήταν η ανεπανάληπτη φωνή του και οι στίχοι που ήταν βγαλμένοι από τη ζωή. Τα τραγούδια της ξενιτιάς ήταν η συντροφιά των χιλιάδων νέων που έφυγαν από την πατρίδα. «Στην Αυστραλία μακριά θα φύγω, μάνα μου γλυκειά, πάω να δώσω τη χαρά σ’ όλη την οικουμένη, ν’ ακούσουν τα τραγούδια μου όλοι οι ξενητεμένοι».

 

Αλλά και τα τραγούδια της εργατιάς έδιναν κουράγιο και καμάρωναν οι νέοι στην Ελλάδα που άλλοι δούλευαν στις οικοδομές κι άλλοι στα συνεργεία. «Τα μουτζουρωμένα χέρια και η φόρμα η παλιά, κι αν δουλεύω στη μουτζούρα έχω καθαρή καρδιά».

 

Πέρασαν 50 χρόνια από τότε και αν ζούσε τώρα ο Καζαντζίδης θα αναγκαζόταν, από τη σημερινή κατάντια λόγω κρίσης και ανεργίας στη χώρα μας, να τραγουδάει αλλά αντί για «μουτζουρωμένα χέρια» θα έλεγε για όλα τα νέα παιδιά που όχι μόνο το Πανεπιστήμιο αλλά και το Δημοτικό Σχολείο να έχουν τελειώσει, θα περιμένουν χρόνια για μια θέση στο Δημόσιο. Οσο για το τραγούδι «Πατέρα ξεκουράσου», τώρα ο Στέλιος μαζί με τους στιχουργούς θα έγραφαν: «Πατέρα, κάνε κουράγιο και κρατήσου στη ζωή, γιατί όλη η οικογένεια, τα παιδιά και τα εγγόνια σου, όλοι άνεργοι και ποιος ξέρει για πόσο καιρό ακόμη, θα ζούμε από τη σύνταξή σου».

 

Θανάσης Σταματέλος,  Καστέλλια Φωκίδας

 

[email protected]

 

Scroll to top