10/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ολομέτωπη και πολιτική επίθεση του Κλούνεϊ στην «Daily Mail»

Η μητέρα της αρραβωνιαστικιάς μου με θέλει

      Pin It

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ, με σκληρή και μακροσκελή δήλωσή του, που δημοσιεύτηκε στην αμερικανική εφημερίδα «USA Today», επιτέθηκε στη βρετανική ταμπλόιντ «Daily Mail» για να υπερασπιστεί τη μέλλουσα πεθερά του, την οικογενειακή του γαλήνη και να καταδικάσει τα επικίνδυνα ψέματα μερίδας του Τύπου.

 

Η δήλωσή του είναι η εξής: «Θα ήθελα να μιλήσω για την ανευθυνότητα ενός ρεπορτάζ της “Daily Mail”, που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα. Σπάνια απαντώ σε όσα γράφουν για μένα τα ταμπλόιντ, εκτός κι αν εμπλέκουν και κάποιον τρίτο, την ασφάλεια και την ηρεμία του. Η “Daily Mail” δημοσίευσε μια εντελώς κατασκευασμένη ιστορία για τη μητέρα της αρραβωνιαστικιάς μου (σ.σ. της δικηγόρου Αμάλ Αλαμουντίν), η οποία διαφωνεί, δήθεν, με τον γάμο μας για θρησκευτικούς λόγους. Ισχυρίστηκε ότι η μητέρα της Αμάλ λέει στη μισή Βηρυττό ότι είναι εναντίον του γάμου. Και έγραψε και διάφορα ανέκδοτα, σύμφωνα με τα οποία στις παραδόσεις της θρησκείας των Δρούζων οι γάμοι τελειώνουν με τον… θάνατο της νύφης. Επαναλαμβάνω, με τον θάνατο της νύφης.

 

»Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι αλήθεια. Η μητέρα της Αμάλ δεν είναι Δρούζα (σ.σ. ιδιαίτερη αραβική μουσουλμανική εθνότητα, κυρίως του Λιβάνου, της Συρίας, του Ισραήλ και της Ιορδανίας, οι πεποιθήσεις της οποίας είναι ένα μείγμα και άλλων θρησκειών). Δεν έχει πατήσει το πόδι της στη Βηρυτό από τότε που άρχισε η σχέση μου με την Αμάλ. Και δεν είναι εναντίον του γάμου μας».

 

Ο Κλούνεϊ, όμως, θεωρεί ότι το θέμα που δημιουργήθηκε με το δημοσίευμα είναι ευρύτερο και σοβαρότερο.

 

«Είμαι μαθημένος στα ψέματα της “Daily Mail”», συνεχίζει. «Αλλά η ανευθυνότητα με την οποία στις μέρες μας χρησιμοποιούμε και καπηλευόμαστε θρησκευτικές διαφορές εκεί που ούτε καν υπάρχουν είναι το λιγότερο επιπόλαιη και στη χειρότερη περίπτωση εντελώς επικίνδυνη. Ολοι μας έχουμε συγγενείς σε όλο τον κόσμο. Η ιδέα ότι κάποιος μπορεί να υποδαυλίσει τα θρησκευτικά πάθη σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, μόνο και μόνο για να πουλήσει φύλλα θα έπρεπε να θεωρείται εγκληματική ενέργεια. Είμαι γιος δημοσιογράφου, είμαι εξοικειωμένος με την ιδέα ότι η ελευθερία του λόγου μπορεί να προκαλέσει κάποιες φορές ενόχληση στην προσωπική μου ζωή. Αλλά η “Daily Mail”, περισσότερο από κάθε άλλη εφημερίδα, έχει αποδείξει ότι δεν δίνει καμία σημασία στα γεγονότα. Κι όταν βλάπτει την οικογένεια και τους φίλους μου, περνάει τα όρια ενός ταμπλόιντ για γέλια. Υποκινεί σε βία».

 

Τέλος, ο διάσημος ηθοποιός, αναφέρει τρία ακόμα «ηλίθια» και ψεύτικα δημοσιεύματα της εφημερίδας για την προσωπική του ζωή. Οτι η Αμάλ Αλαμουντίν είναι έγκυος, ότι θα παντρευτούν στο πλατό του «Downton Abbey» και ότι ετοιμάζεται να κατεβεί στην πολιτική.

 

Περιττό να πούμε ότι η «Daily Mail» με ανακοίνωσή της του ζήτησε συγγνώμη και ότι ήδη το σχετικό δημοσίευμα αφαιρέθηκε από το site της.

 

Επιμ.: Β.Γεωργ.

 

Scroll to top