10/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Τηλεπαιχνίδι από τον τόπο σου

      Pin It

Του Σωτήρη Μανιάτη

 

Μπορεί να έχουμε φτάσει σχεδόν στα μέσα του καλοκαιριού αλλά οι τηλεοπτικοί σταθμοί συνεχίζουν να εξοπλίζουν τα προγράμματά τους με κάποιες παραγωγές. Και όχι μόνο οι ιδιωτικοί, αφού και η ΝΕΡΙΤ ετοιμάζει να ρίξει στη μάχη της τηλεθέασης ακόμα μία νέα παραγωγή.

 

Αυτή τη φορά πρόκειται για ένα τηλεπαιχνίδι, την παρουσίαση του οποίου έχει αναλάβει ο ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης. Ο τίτλος του είναι «Κάθε τόπος, μια ιστορία», θα κάνει πρεμιέρα αυτήν τη Δευτέρα (21.00) και θα μεταδίδεται καθημερινά την ίδια ώρα. Οπως μάλιστα επισημαίνουν οι συντελεστές της παραγωγής, έρχεται στη ΝΕΡΙΤ για να μας αποκαλύψει όσα ξέρουμε -ή δεν ξέρουμε- για τη χώρα που ζούμε. Με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, ο Ρένος Χαραλαμπίδης με τους παίκτες θα μας οδηγεί κάθε φορά και σε διαφορετικές γωνιές της Ελλάδας, μέσα από ένα «παιχνίδι-πρόκληση», όπως το χαρακτηρίζουν τα στελέχη της ΝΕΡΙΤ, με ερωτήσεις γνώσεων για τους τόπους, την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας. Ενα ταξίδι που θα μας κάνει να αναρωτηθούμε πόσο αληθινά ξέρουμε τον τόπο όπου μένουμε.

 

Η ιδέα, το… κόνσπετ του τηλεπαιχνιδιού ανήκει στον Κλεαάνθη Δανόπουλο και την Boo Productions, η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Μαράκη, με διευθυντή φωτογραφίας τον Θεμιστοκλή Μερτίρη. Την αρχισυνταξία έχει αναλάβει η Σοφία Λιλίτση, την παραγωγή ο Τάκης Νικολακόπουλος και την οργάνωση ο Γιώργος Σερντάρης.

 

Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι απλοί: κάθε παίκτης καλείται να κάνει μία διαδρομή σε 12 προορισμούς στην Ελλάδα και να απαντήσει σε ισάριθμες ερωτήσεις (που η κάθε μία αντιστοιχεί σε συγκεκριμένο ποσό) για τους τόπους που επισκέπτεται. Αν απαντήσει σωστά, κερδίζει το αντίστοιχο ποσό και προχωράει στον επόμενο τόπο-σταθμό, με στόχο να φτάσει στο τέλος της διαδρομής. Αν απαντήσει λάθος, παραμένει στον ίδιο τόπο, δοκιμάζει και πάλι τις γνώσεις του, αλλά χάνει την ευκαιρία να επισκεφθεί τον επόμενο προορισμό και να διεκδικήσει το αντίστοιχο έπαθλο. Αν απαντήσει δεύτερη φορά λάθος, παραμένει και πάλι στον ίδιο τόπο, χάνει τα χρήματα που δεν έχει προλάβει να κατοχυρώσει στα δύο «καταφύγια» (μετά την τρίτη και την ένατη ερώτηση), αλλά δεν έχει τη δυνατότητα να φτάσει στον 11ο προορισμό. Μετά την τρίτη ερώτηση, ο παίκτης μπορεί να πάρει και έναν βοηθό, ο οποίος θα τον συνοδεύει μέχρι το τέλος και θα πάρει το 25% των κερδών. Οι τηλεθεατές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο παιχνίδι, στο τηλέφωνο 210-6109075. Στη ΝΕΡΙΤ, πάντως, παρά τα προβλήματα, σχεδιάζουν προσεχώς να ρίξουν στη μάχη της τηλεθέασης και άλλες παραγωγές.

 

[email protected]

 

Scroll to top