ipourgeio-Oikonomikon-ktirio

10/07/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

OIKONOMIA

«Στόχος το επιτόκιο, όχι τα ποσά»

Ποσό 1,5 δισ. ευρώ άντλησε το υπουργείο Οικονομικών, από το σύνολο των 3 δισ. ευρώ που ενεγράφη στα βιβλία προσφορών για το 3ετές ομόλογο, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 3,5%.
      Pin It

Στην άντληση 1,5 δισ. προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, από το σύνολο των 3 δισ. ευρώ που ενεγράφη στα βιβλία προσφορών για το 3ετές ομόλογο, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 3,5% (τοκομερίδιο 3,375%).

«Στόχος μας δεν ήταν τα ποσά που θα εισπράξουμε, αλλά το ότι μπορούμε να τα πάρουμε (παρά τις δυσμενείς συνθήκες) και με σωστό επιτόκιο», επισήμανε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, σχολιάζοντας τη σημερινή δημοπρασία.

Ο ίδιος παράγοντας τόνισε ότι το spread (διαφορά επιτοκίου) με τα αντίστοιχα πορτογαλικά ομόλογα μειώθηκε στις 200 μονάδες βάσης από 240 μονάδες βάσης στην προηγούμενη δημοπρασία του Απριλίου, παρά το «αίσθημα ανασφάλειας στους επενδυτές, που τελικά δεν ήταν τοπικό» (σ.σ. τις τελευταίες ημέρες προκλήθηκαν αναταράξεις από τις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα της Πορτογαλίας, λόγω των ανησυχιών για τη χρηματοπιστωτική «υγεία» της Πορτογαλικής τράπεζας Banco Espirito Santo).

Υποστήριξε, επίσης, ότι «πιστεύουμε ότι η απόδοση θα παραμείνει στο σημερινό επίπεδο» αναφερόμενος προφανώς στη διαπραγμάτευση του ομολόγου στις δευτερογενείς αγορές.

 

efsyn.gr

Scroll to top