Pin It

Σε οξεία αντιπαράθεση για το αν το ΠΑΣΟΚ ή η Νέα Δημοκρατία ευθύνεται περισσότερο για την κατάσταση που επικρατεί στον δημόσιο τομέα ήρθαν χθες στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Απόστολος Κακλαμάνης.

 

Η φράση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι δεν γνωρίζει καμία σοβαρή χώρα του κόσμου που να μην αξιοποιεί το εργαλείο της συνέντευξης για την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο πυροδότησε αλλεπάλληλες «εκρήξεις» του πρώην προέδρου της Βουλής.

 

Ο διάλογος είναι αποκαλυπτικός:

 

Απ. Κακλαμάνης: Γνωρίζω όμως μια χώρα που στη διάρκεια μιας τετραετίας με το κόλπο της συνέντευξης πρέπει να φόρτωσε το κράτος με 150.000 υπαλλήλους. Αυτή ήταν η Ελλάδα όταν κυβερνούσε το κόμμα σας.

Κ. Μητσοτάκης: Μη μιλάτε για το κόμμα μας, γιατί σε αυτή την αίθουσα έχουμε όλοι πολύ βεβαρημένο παρελθόν. Εσείς πολύ περισσότερο, απ’ ό,τι οι νεότεροι. Αφήστε τα αυτά.

Απ. Κακλαμάνης: Αφήστε το παρελθόν, γιατί αν πάμε στο παρελθόν το δικό σας…

Κ. Μητσοτάκης: Μη με διακόπτετε. Να περιμένετε και να μιλήσετε μετά. Αυτό το ύφος όχι σε μένα.

Απ. Κακλαμάνης: Είστε ασύδοτοι και αλαζονικοί.

Κ. Μητσοτάκης: Είναι ντροπή να μη σέβεστε τον Κανονισμό.

Απ. Κακλαμάνης: Εσείς να σέβεστε το Σώμα που απευθύνεστε. Είστε θρασύτατοι και μας κάνετε και μαθήματα.

Κ. Μητσοτάκης: Εγώ δεν δέχομαι κανένα μάθημα από εσάς.

Απ. Κακλαμάνης: Είστε ο τελευταίος που μπορεί να μας κάνει μάθημα. Εδώ μέσα πρέπει να μπαίνουμε καθαροί.

 

Λίγο αργότερα, ο πρώην πρόεδρος του Σώματος έφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι «με τη συνέντευξη ένας που είχε βαθμό 3 μπήκε διευθυντής Εκπαίδευσης στη Ροδόπη, εκλογική περιφέρεια του τότε υπουργού Παιδείας, και άλλος με 19 δεν μπήκε».

 

Στην ίδια συνεδρίαση ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης λογομάχησε και με τη Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία αμφισβήτησε τις υπό νομοθέτηση «γαλάζιες» συνεντεύξεις. «Ναι, είδαμε και τη δική σας πορεία ως υπουργού» σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης.

 

«Εσείς μπήκατε με συνέντευξη στην Εθνική;», ρώτησε σκωπτικά η βουλευτής, «γιατί εμένα δεν με διόρισε κανείς πουθενά. Ημουν σκληρά εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα».

 

«Ελάτε να συγκρίνουμε τα βιογραφικά μας» απάντησε ο υπουργός, κάνοντας λόγο για «υπουργούς που ψήφιζαν τα μνημόνια και τώρα τα καταψηφίζουν».

 

Χάρης Ιωάννου

 

Scroll to top